Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Firefox 3

Razak_255

Recommended Posts

Razak_255

Mi a vélemenyétek a Beta 1-rõl?

Richy

Egész szépen muzsikál, csak a kiegészítõk gyatrák rajta. :)

• 4 weeks later...
Razak_255

És a Beta 2-ről? :)

Mikor lesz hozzá magyarítás?

payskin

Csütörtökön.

• 2 months later...
gergely86

Valaki tapasztalta a 4-es bétában azt a hibát, hogy nem lehet az előzményeket kitörölni? Hiába is törlöm a Firefoxal, CCleanerrel, mégis ott maradnak. Tudom, hogy béta, de akkor sem értem.

• 1 month later...
Razak_255

Nekem a következõ a problémám:

Az 5-ös Beta-t használom és amikor felmegyek a gmailre akkor nekem nem jelenik meg bal oldalt a chat ablak és így nem tudok másokkal beszélni. Ott lent pedig csak alapértelmezett és alap html van, így a beszélgetést ott sem tudom beállítani. A korábbi Beta-ban ilyen problémám nem volt. Java fent van és flash is és a bõvítmények között nem kapcsoltam egyik fontosat sem, ami azzal kapcsolatos lehetne.

h.arpad

Nálam gond nélkül megjelenik FF 3 beta 5 alatt. Ez azt jelenti, hogy vagy a te Google Mail beállításaiddal van a gond, vagy a szolgáltatás éppen akkor nem volt elérhetõ, amikor a postafiókodba látogattál. Töltsd le a Google Talk-ot vagy a Pidgin-t, és akkor tudsz csevegni. (Bár én a Google csevegõjét nem használom.)

Razak_255

Most már nálam is. Lehet, hogy ki volt kapcsolva Firefox 3 alatt, addig amíg nem lett ez az újabb gmail. :)

Ezen már gond nélkül mûködik. Az már mellékes, hogy 3 alatt most sokkal gyorsabb lett a gmail. Tényleg optimalizáltak rajta. :)

• 1 month later...
Frikker Dániel

Firefox 3.0 RC2

Tapasztalat: Nagyon gyors, legalább 2x olyan gyors mint a 2-es! Van benne helyesírás ellenõrzõ (fórumozók elõnyben!) és jobban kezeli a könyvjelzõket is. :szerelmes:

Lalolib

Hamarosan jön a végleges változat is, a szervezési munkálatok (Download Day- Letöltési csúcs) már megindultak. Ha már van tapasztalatod: hogyan kezeli a kiegészítõket?

Frikker Dániel

Sehogy. Mind letiltotta, de engem nem zavar, a sebessége engem kárpótol értük! ;)

Lalolib

Hát...Õszintén én néhány hónapja tértem át az IE7-rõl és ami nagyon tetszett a tûzrókában az éppen a kiegészítõ alkalmazások! Ma már nehezen tudnék meglenni a DownThemAll! (fõleg a dTA OneClick funkció), az IE Tab, a Linkification, Download Helper...stb. nélkül. Engem épp a gyorsasági verseny nem izgat különösebben, hiszen gyors a netes kapcsolatom, az meg nem hozz annyira lázba, hogy egy oldal most néhány másod- vagy ezredmásodperccel hamarabb áll össze. Én inkább még kezesebb, még több, a felhasználót segítõ kiegészítõt várnék el.

Fujitsu
Van benne helyesírás ellenõrzõ (fórumozók elõnyben!)

Ez nem újdonság, a magyar szótár már régóta elérhetõ. ;)

Razak_255

Lalo:

Mondjuk az újabbnak nem csak azaz elõnye, hogy gyorsabban hozza be az oldalt, hanem maga a firefox mûködése is gyorsabb. Kevesebb a memória igénye és jobban próbálnak optimalizálni rajta. A kiegészítõket is ügyesebben kezeli és van beépített vírusellenõrzõje a letöltéskezelõnek.

Nálam a kiegészítõknél nincsen nagy problémám. A FireFTP nem megy és a Fasterfox, de ahhoz csak akkor adnak újat, amikor már készen van a végleges. De a Gmail notifier, IE Tab és a Forecastfox az már megy vele. Érdemes megnézni a kiegészítõknek az oldalát és ott mutatják, hogy hányas verziót támogatják és annak függvényében átállni, de szerintem mivel már ez erõsen a végleges így már szerintem amelyik kiegészítõvel foglalkoznak ahhoz már meg van a 3-as verzióval kompatiblis.

Pjotr

Feltettem én is, a sebessége valóban meggyõzõ. Egyelõre nem megy két kiegészítésem vele: Linkification és a Smart Bookmarks Bar.

Még nem mûködik megfelelõen a "jobb klikk a linkre+L" mozdulat sem.

Itt a fórumon (még máshol nem néztem) a smilekat lassan tölti be, illetve az URL-eket nem mindig "látja".

Fujitsu

Én most a virtuális Vistámon próbálgatom. Itt csak két kiegészítõ volt feltelepítve, ezek közül az egyiket (a magyar szótárt) letiltotta. :) A McAfee SiteAdvisor azonban nagyon szépen (és gyorsan) mûködik. ;)

IPB kép

Pjotr

Nem tudjátok véletlenül, hogyan lehet kikapcsolni a víruskeresést a Firefox-ban? (A letöltött fájlokat nézi meg, én viszont tudom, hogy mit töltök le, ezért zavar.)

mrszitya

Elvileg így kikapcsolható:

about:config => browser.download.manager.scanWhenDone => false => (újraindít)

Amúgy - többek között - a Linkification is működésbe hozható a FF3-on hasonlóképp, (de ugye azért van még jó néhány, ami így se lesz jó.)

about:config => új / logikai változó létrehozása: extensions.checkCompatibility => false

Ha azért nem engedi a kiegészítő telepítését, mert nem biztosít biztonságos frissítéseket:

about:config => új / logikai változó: extensions.checkUpdateSecurity => false

(Visszakapcsolás: "false" helyett "true" érték)

Fujitsu

Én telepítés után elõször a beállításokat nézem meg (about:config). ;) Szerencsére a beállítások neveibõl könnyen rá lehet jönni, hogy melyik beállítás miért felelõs. :igen:

Pjotr

Most egy kicsit rosszalkodik a Firefox, néha igen nehezen indul el. :nem:

Fujitsu

Ha sok kiegészítõ van telepítve, akkor lassabban indul el. :hááát:

Pjotr

Tényleg? :hááát: Még kevesebb kiegészítõ van, mint régebben (2 nappal ezelõtt).

Az elsõ indulása nagyon nehézkes, de utána már röpül, mint a szél.

Fujitsu

Nálam gyorsan elindul, nincs vele semmi probléma. :hmm: Az viszont bosszant, hogy nagyon sok kiegészítõ nem kompatibilis vele. Reméljük, a végleges verzió már kiforrottabb lesz. :)

Pjotr

Meg azt is, hogy a kiegészítőket gyorsan felfrissítik. :P Már startra készen állok, hogy kiemeltté tegyem a Firefox 3 témát. :D

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...