Guest Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 Hmm. Remélem jó helyre tettem a topicot. Van nekem Windows 3.11 -em, még a régi idõkbõl. Gondoltam felrakom a Virtual PC segítségével, hogy kicsit "nosztalgiázzak". Csak arra már nem emlékszem, mi volt az a minimális DOS verzió, ami kellett ahhoz, hogy telepíthessem? Milyen verziójú DOS-t kell telepíteni hozzá?
Bata László Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 MS-DOS 5 vagy 6 ajánlott, de elmegy PC DOS (IBM) 5-tel is.
BlueGold Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 6.22 MS-DOS ajánlott hozzá, de DR-DOS kivételével ( avval egy picit inkompatibilis gyárilag ) MS-DOS 5.0 vagy 6.xx-el is müködik ekkor kicseréli az eszköz vezérlõket ( Himem.sys, Emm386.exe stb... ) a sajátjára.
Guest Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Köszi az infókat. Közben sikerült Virtual PC alatt üzembe helyezni ezt a WIndows 3.11 -et. Kipróbáltam a Suli nevû DOS -os játékot, és sikerült azt is elindítanom vele. Gondoltam, most, hogy ez sikerült, még tovább megyek. Van valami lehetõség arra, hogy XP mellé, nem vírtuálisan, hanem ténylegesen feltelpítsem a gépemre? Meg lehet oldani, valahogy, hogy ne akadjon ki a Win 3.11 a számára "túl új" környezeten? Mert valahol itt a fórumon olvastam egy hozzászólást, amiben mintha a hozzászóló olyasmit írt volna, hogy a Windows 3.11, a Windows 98, meg az XP van fennt a gépén egymás melett, de nem virtuális gépként...
payskin Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Nem lesz egyszerû móka. Az elsõ partícióból FAT-16-ot kell csinálj, arra DOS, arra Windows 3.11, aztán a második partícióra rakhatod az XP-t, lehetõleg NTFS-re, hogy a Win3.11 ne lássa, és ne tudjon belerondítani.
Adani Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Vagy pedig kell egy jó boot manager progi. Egyébként ha jól tudom a rekord 47 különbözõ op. rendszer egy gépen. Nekem is van egy All Windows DVD-m, amin rengeteg Dos és Windows verzió van.
Guest Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Köszönöm Nektek, akkor megpróbálkozok vele. Rendkívül vonzanak az ilyen kihívások, szeretek ilyenekkel bütykölni. Tehát ugye akkor nem fog "megdöbbenni" a 3.11 -es Windows a számára túl új környezeten? Mert akkor létrehozok egy 2 gigás FAT16 -os particiót, és arra telepítem fel a 6.22 -es DOS-t, meg a Windows 3.11-et. De az 1 giga ramomhoz, a 4 GigaHz-s processzoromhoz, meg a radeon x800 pro 256 mega ramos videókarimhoz vajon mit fog szólni.
payskin Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Ja tényleg, erre nem is gondoltam. Hát, talán valami univerzális SVGA drivert találhatsz hozzá, de hogy rendes driver nem lesz, az tutkó.
Bata László Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 A DOSBox szerzõi szerint már sikerült Windows 3.1-et telepíteni az emulátoruk alá: "Works fine in VGA 640x480 16 color mode, can get SB16 drivers installed and working." Egy próbát a 3.11 is megér, minimális a különbség a 3.1-hez képest.
Laali Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Ja tényleg, erre nem is gondoltam. Hát, talán valami univerzális SVGA drivert találhatsz hozzá, de hogy rendes driver nem lesz, az tutkó. Sajnos nem a VGA driver a probléma, hanem inkább az AGP. Nekem is három rendszer volt telepítve. Win3.11 Windows98 és Millennium. Addig még ki nem cseréltem az alaplapot egy újabbra. Azon sajnos AGP volt, nem sikerült megoldanom.
payskin Posted July 5, 2006 Posted July 5, 2006 A DOSBox szerzõi szerint Jó, de õ most nem DOSBOX alá akar telepíteni, hanem simán, 1:1-ben, rendszerként. A DOSBOX egy csomó dolgot emulál magától, amihez drivert kell majd találni, és nehéz lesz.
Guest Posted July 5, 2006 Posted July 5, 2006 Hmm. Egyre reménytelenebbnek látszik a dolog. De azért nem adom fel, megpróbálok felhajtani egy univerzális SVGA drivert, meg valami hasonlót az alaplaphoz. Aztán meglátjuk mi sül ki belõle.
bAndie.] Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 A 2 giga nem jó! A fat16 csak 1 gb-ig kezeli a lemezeket. Már póbáltam. Szerintem csökkentsd le, vagy vedd ketté!
arpsoft Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 A FAT16 2 GB-ig kezeli a lemezeket 32 KB-os cluster mérettel. (DOS 4.0 óta, előtte valóban 1 GB volt a limit)
Botond Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Hello! Nem tudjátok honnan lehetne beszerezni Win3.11-et vagy annál korábbit?
BlueGold Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 Ha legális kell, probáld meg az MS-nél. Egyébként "Google a barátod Wiki a barátnõd"
Gereby Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Huh... Hát igen érdekes helyzetbe kerültem. Adott egy cég amelynek a számítástechnikai rendszerét rakom rendbe, illetve fejlesztem (el se hiszem, hogy kimondtam a fejlesztés szót... ) A hétvégén eltávolítottam a 15 éves koszt egy életkorilag velem is vetekedő 386-os masinából, melyen 3.1 terpeszkedik. (Címkenyomtatásra használják... Arra egyébként tökéletesen jó is.) Két kérdésem is adódott. Egyik hardveres, másik szoftveres. Hálózat kellene a gépre. 1. ISA sínre van-e egyáltalán UTP csatlakozójú hálókártya? 2. Mivel 3.1-et óvodás koromba kezeltem utoljára abszolút profizmussal így: Mai windows hálózat lehetséges-e, ha igen hogyan? Légy szíves segítsetek. Nagyon megköszönném.
Halasi Miklós Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Létezik TCP/IP protokoll a 3.11-es Windows for Workgroups alá, azzal már mehet a hálózat, sõt, Internet Explorer 3 is volt rá, emlékeim szerint.
Gereby Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Köszi a választ... Az a gond, hogy 3.1 van rajta ami nem támogat hálózatot. De megoldom. Le lesz cserélve a cucc egy új gépre, a 3.1-et meg beküldöm virtual machine-nek.
Adani Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Fel kell rá tenni a Windows for Workgroups változatot, az támogatja a hálózatot.
PC Mágus Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Helló! Annyi kérdésem lenne, hogy a windows3.11 telepítése előtt muszáj dost felrakni a gépre vagy megteszi egy windows 98-as indítólemez.
payskin Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Tekintve hogy a Win3.11 egy DOS-os program, szerintem kell alá DOS.
PC Mágus Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Helló! A windows 98 indítólemez tud futtatni dos-os programokat !
Recommended Posts