szelesjanos 0 Share Posted November 8, 2005 Üdv! hallotam egy pár helyen videószerkesztéssel kapcsolatban a Sony Vegas 6-ról. Mit tudtok rólla? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalolib 1 Share Posted November 8, 2005 Egyszer a demóját kipróbáltam, de az általam kedvelt Ulead VideoStudió kezelése egyszerûbb. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a Vegas profibb alkalmazás. Ha nem vagy járatos a videószekesztés területén, akkor nehezen fogsz boldogulni vele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egerb 0 Share Posted November 10, 2005 Jelenleg ezt a progit használom. Tele van minden apró dologgal, de okosan van megtervezve. Én pl. nem vagyok egy nagy videós (most kezdtem), de rá lehet jönni, hogy mit mire lehet használni. Szinte minden nap új dolgot találok. Szerintem nagyon jó program. És a Sony nem csak ezt kínálja: Vegas - vágás szerkesztés, és még a DVD Architect 3-at használom, ezzel DVD menüt ill. a kész mûvet belepakolva egy teljes DVD-t össze lehet állítani. Ajánlom mindenkinek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egerb 0 Share Posted December 27, 2005 Hello! Aki használja a címben említett programot, annak az lenne a kérdésem, hogy Video FX pluginokat lehet-e még letölteni, azon felül, amit a program használ. Ez annyira nem fontos, csak érdekel. A másik: Mivel lehet élesíteni a videot? Csak minimális élesítésrõl lenne szó, de én még nem találtam rá a pluginjára, ha egyáltalán van ilyen. Elõre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjsk 0 Share Posted January 15, 2006 VS 6 magyarosítást hol találok?TJSK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egerb 0 Share Posted January 15, 2006 Sajnos nem tudok róla, hogy lenne. Viszont most írok a tesztek topicba egy bemutatót, használati útmutatót a legapróbb részletekrõl és a használatról. Az elsõ felével már végeztem, el lehet olvasni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjsk 0 Share Posted January 15, 2006 Olvastam a VS6 magyarositását állitólag 2500.-Ft árúlják. Megyek megnézem az írásodat.TJSK Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted January 15, 2006 Itt lehet hozzá magyar felületet venni: http://www.vegas.roel-filmproduktion.de/ Valóban 2500Ft. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pegasus11 0 Share Posted February 7, 2006 Egy részemrõl megoldhatalannak tûnõ probléma: Hogyan lehet Sony Vegas 6 programmal szöveget úgy beilleszteni a képbe , hogy a szövegpanel a szöveglejátszás teljes idõtartama alatt egyenletesen átlátszó háttérrel jelenjen meg. Röviden: a videó lejátszásakor a kép is és a szöveg is azonos intenzitással látható legyen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donnie Marko 0 Share Posted February 7, 2006 (edited) Pegasus : a megoldás a következõ: Nyisd meg a videót, amire a feliratot akarod illeszteni. Ezek után a menüsorban válaszd ki az "Insert" menü pontban a "Video Track"-et. Ekkor berak egy új videó sávot. Magyarul elvileg három sáv lesz látható: egy üres videosáv, egy videosáv a betöltött videóddal, és egy hangsáv, feltéve, ha a videódnak van hangja. Ezek után kattints az üres videosávra, és kattints megint az "Insert" menüre, majd ott a "Text media" fülre. Bejön szöveg ablaka. Írd be a kívánt szöveget, majd kattints ezen az ablakon a "Properties" fülre. Itt két dolgot tudsz beállítani: a szöveg színét, illetve a kép hátterét. Ami most nekünk lényeges, az a háttér. Különbözõ paraméterek vannak ("R" ,"G", "B", meg "A"). Mindegyik értékének írj be 0-át, vagy pedig a "background color" felirat alatt lévõ függõleges csúszkát csúsztasd le a legaljára. És lám, látható a felirat. Természetesen a videónak és a feliratnak egymás fölött kell elhelyezkedniük. Ha esetleg mégse mûködik, gond lehet, hogy a két videosáv közül a felirat sávja van a saját videód sávja alatt. Akkor nem mûködik. Mindig a legfelsõ sáv érvényesül (pl. két egymás fölötti sávban lévõ két teljes intezitású videó közül azt jeleníti meg, amelyik felül van). De elvieg amikor beillesztesz a legelején egy új videosávot, akkor azt mindig legfelülre rendezi, szóval nem kell vele bajlódnod. Sok sikert! Edited June 18, 2006 by Spányik Balázs Link to comment Share on other sites More sharing options...
solesz 0 Share Posted February 7, 2006 Üdv mindenkinek! Letöltöttem a magyarositást a Vegashoz, de egy kis problémám van. Nem a fordítással, azzal nincs gond. Hanem mikor elindíom a progit, ezt az üzenetet kapom : The MSSQL$SONY_MEDIAMGR service does not exist or the current account does not haven enouqh privilege to manage it. Továbblépek, jön a következõ: An error occurred with the Media Manager. This feature wil be unavailable. Media Manager initialization failed. A progi az elindul és jó is , de a Media Manager nem mûködik. Mi a gond? Tudna valaki segiteni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pegasus11 0 Share Posted February 7, 2006 Pegasus: a megoldás a következõ: Köszönöm a segítséged, Donnie Marko, mûködik! Az "A" értéket nem állítottam 0 értékre. További jó munkát, helló. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donnie Marko 0 Share Posted February 7, 2006 Ja tényleg, most néztem meg, hát a 4 paraméter az az Red Green Blue (ugye három fõszín) és Alpha (tulajdonképpen az átlátszóság). Na most csak az alpha érték, ami számít, feltéve,ha teljesen elakarod tüntetni a hátteret. A többi lehet akármennyi, de az úgyis lényegtelen, mert ugye átlátszó, nincs színe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egerb 0 Share Posted February 7, 2006 Így van! Külön be lehet állítani a szöveg és a háttér színét, átlátszóságát. Az R, G, B, (mint ahogy azt már Donnie Marko leírta) a három fõszín. Ezek arányát lehet megadni a három csúszkával. A 'Text Color' és a 'Background Color' feliratok alatt helyezkedik el az átlátszóság, telítettség (Alpha) csúszka. A mellékel képen a szöveg átlátszósága a minimumon van, tehát egyáltalán nem látszik át, és most a fehér szín van neki beállítva. A háttér színe fekete, de az átlátszóság maximumon van, így a háttér nem is látszik. íl: Egy fehér felirat fog látszani, a filmen. Ha ez fordítva lenne, tehát a felirat átlátszósága a maximumon, a háttéré a minimumon lenne, akkor (akármilyen színû lehet a háttér) a rajta lévõ betûkben látszik majd a film. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bencce 0 Share Posted February 11, 2006 Lenne nekem is egy kérdésem: miért van, az hogy néha, amikor egy effektnek, vagy pan/crop, vagy bármi nemű válzotatásnak a timeline-jára kattintok, hogy lássam a preview ablakban, hogy mi történik, abban a pillanatban, nem mutatja meg. Marad ott a kép, ahol utoljára abbahagtam. Ha a fő timeline-on kattintok, természetesen megmutatja, de ha valami effektnek a timeline-ján, akkor van, hogy nem. Ezt nem tudom kideríteni, hogy miért nem. Tud valaki segíteni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Impressz 0 Share Posted February 13, 2006 Sziasztok! Megvan a Vegas 6-hoz a magyarítás, de csak a C: meghajtóra engedi a telepítést. Bár nem tudom, hogy ez-e a hiba forrása, miután felment és indítani akarom a programot, egyszerűen nem találja. Az újratelepítés sem segít. Gondot jelent, ha nem egy azon partíción van a Vegas és a magyarítás ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egerb 0 Share Posted February 13, 2006 @Bencce: Nem tudom, nálam mindig azt a pillantot mutatja, ahova odakattintok. @Impressz: Mármint a magyarosítást nem találja? Esetleg felteszed a C:-re a magyarosítást, utána átmásolod azokat a Vegas mappájába? ( Ez csak tipp, nekem nincs meg a magyarosítás.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemmondommeg 0 Share Posted February 13, 2006 (edited) Magyarosítás jó nektek (ha megvan)? Nekem kiírja, hogy nem található valami elérési út a dll-ben. Edited February 13, 2006 by ProFiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Impressz 0 Share Posted February 13, 2006 Hát persze, csak át is kellett nevezni! Ez nem jutott eszembe! Elég furcsa magyarul... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egerb 0 Share Posted February 13, 2006 Impressz-nek működik. @Impressz, legyél szíves a magyarosítás telepítését lépésről-lépésre leírni! Előre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donnie Marko 0 Share Posted February 13, 2006 Szóval azt mondod Egerb, hogy nálad még sosem volt, hogy bármi FX vagy pan/crop, vagy betüszerkesztésnél, amikor a bejövő kis ablak timeline-jának valamely pontjára kattintottál, akkor ne láttad volna a preview ablakban azt a mozzanatot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egerb 0 Share Posted February 13, 2006 Mindig láttam az a pillanatot, ahová odakattintottam. Az az adott dolog szerkesztésére vonatkozik. Tehát ha egy filmfájlt szerkesztes, látod ahogy mozog, de ha egy szöveget készítesz, azalatt nem a film fog mozogni, hanem a feliratod beállításait látod a Preview-ben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemmondommeg 0 Share Posted February 13, 2006 Nekem az angolba is van hiba. Kiírja, hogy valami gond van a Media Managerrel. A magyar meg nem is indul el... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egerb 0 Share Posted February 13, 2006 Ha a Media Managerrel nem indul el, akkor újra kell telepíteni. Ezzel megoldódik a hiba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemmondommeg 0 Share Posted February 14, 2006 6.0a-m volt és ezért volt hibás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts