Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2006. júniusi számról


payskin

Recommended Posts

payskin

Hamarosan az újságosoknál Office Professional Plus 2007 béta 2-vel, maratoni hosszúságú PC Studióval! ;)

 

Tartalom

Link to comment
Share on other sites

Genius87

Már nagyon várom a postást. :oké:

Link to comment
Share on other sites

VINIKOR

PDF cikkek nem kerültek fel a weboldalra?

Link to comment
Share on other sites

payskin

ÁÁÁÁÁÁ! Igazad van, totál kiment a fejembõl. Holnap pótoljuk!

Link to comment
Share on other sites

VINIKOR

Szupi, kösz! :)

Link to comment
Share on other sites

bl4ckf0xi

Remek lett az újság, így tovább! :)

Link to comment
Share on other sites

LBANDI1

Ma kézhez kaptam én is, lesz mit forgatni az ezen az enyhe téli (hosszú) hétvégén.

Link to comment
Share on other sites

bubonics

Nah... végigrágtam magam az újság nagy részén. Megint a szokásosan magas színvonallal és érdekes cikkekkel találkoztam. A DVD-s újság borítója szerintem meglehetõsen elegáns lett, csak a kicsit vastagabb felsõ margó (vagy nem tudom mi a neve annak, ami a pcworld felirat felett van...) zavar egy kicsit. A mellékelt programok megtekintéséig még nem jutottam el, de még van 1 hónapom rá.

Link to comment
Share on other sites

huang-ho

Szeretném megkérdezni, hogy a DVD mellékleten lévõ Office 2007 telepíthetõ-e a meglévõ Office 2003 mellé? Valamint az is érdekelne, hogy a program magyar nyelvû vagy mivel bétaverzió csak angolul "beszél"?

Link to comment
Share on other sites

Bata László

A program csak angolul tud, a másik kérdésre a válasz a téma saját topicjában itt.

Link to comment
Share on other sites

nascar

Nekem csak az a gondom, hogy a PC World már lassan Photo World lesz! :S

Tudom sok embert érdekel a fényképezés meg minden, de miért kell egy PC-s újság 138 oldalából 30 oldalt a fotózásra "elpazarolni" (+ a hirdetések, újság tartalom bemutatása stb.,), alig marad a PC-s résznek hely :!: :?: Miért nincs több teszt, több bemutató (nem csak érintõleges!), több komoly cikk, vagy indítsatok egy Photo World kiadványt, mondjuk negyedévente, akit érdekel megveszi. Persze legyen a lapban is, de ne az érdemi résznek 40%-a :!:

Link to comment
Share on other sites

RJoco

Az újság tetszik, mint szinte mindig és a legaktuálisabb dolgokkal is foglalkozik. Ez a vízhűtés most pont jókor jött, bár 190000 Ft-ért inkább hallgatom a ventiket.

Ami nagyon érdekel az a Conceptronic USB to IDE adapter. Merre láttátok 3600Ft-ért? Mert a forgalmazó honlapján nem találtam meg. Nagyon érdekel, vennék belőle kettőt is.

Link to comment
Share on other sites

Nagy Lajos

A forgalmazó honlapján található webáruház sajnos közel sem teljes, ezért érdemes személyesen vagy telefonon érdeklõdni az átalakító után.

Link to comment
Share on other sites

Pentium XE

A tartalom jó volt, de a külsõ szörnyû! Úgy jó volt ahogy volt.

Link to comment
Share on other sites

JOINT72

Ez persze szubjektív, de szerintem az utóbbi idők egyik legjobban sikerült száma lett a mostani. Olyan cikkek vannak benne, amik miatt évek múlva is érdemes lesz megvenni ezt a számot.

 

1. Vízhűtésről ilyen igényes és részletes bemutatót nem emlékszem, hogy PC-s újság valaha lehozott volna. Plusz a PC Studió is bemutatja igen terjedelmesen. Bravó.

 

2. Mesterfogások fotós témája telitalálat. Pont azokat a kocafotósokat célozza meg akiknak kompakt digigépük van néhány manuális funkcióval, de fogalmuk nincs, hogy mit kezdjenek velük. Én már nagyon rég óta kerestem ezeket az infókat. A korábbi digifotós cikkek sajnos nem az én "fotós szellemi színvonalamon" íródtak.

 

3. Pont a napokban küzdöttem 50GB Frapssal felvett tömörítetlen AVI videóval. Nagyon jól jött a Ulead VideoStudio 10. Tegnap délután 18 órakor telepítettem és reggel 9-kór álltam fel a gép mellől. Nagyon jól elszórakoztam. Van még egy 50GB-os adag, de ez már rutinosan fog menni.

 

4. Nagyon jó a XaraXs sorozat. Ezt is végig fogom böngészni, ahogy a korábbiakat is (csak kipihenem a VideoStudio 10 fáradalmait). Első ránézésre kicsit elméletinek tűnik és én a gyakorlati példákat jobban szeretem. Korábban be lett igérve a PC World online-on tippek és trükkök sorozat. Remélem nem felejtődik el.

 

5. AGP-PCI-E, CD-ből MP3, Photoshop Element tipp is jó cikkek. A többi cikk meg ráadás.

 

UI. Nekem speciel nincs problémám az ehavi külsejével.

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

És a PC Stúdió a cikkekkel mikor lesz elérhetõ a Club-osoknak?

Link to comment
Share on other sites

payskin

A PC Studiót ma lekonvertálom, és kiteszem (ha hozzáférek itthonról a szerverhez). A cikkek sajnos csúsznak, elnézést kérek. Már a múlt héten szóvá tettem az illetékes bizottságnál, de egyéb halaszthatatlan dolguk miatt alacsonyabb prioritású besorolást kapott a feladat. (Na, ez egy szép hivatalos mondat lett! :P)

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Jó, semmi gond, nem azért mondtam... Érthetõ...

Link to comment
Share on other sites

bl4ckf0xi

Üdv!

Jobban átolvastam az újságot.

 

-Egyszerűen nem értem miért írtok ilyen nagy lelkesedéssel a PCI Expressről (VÁLTOZTASSON). Ezt az egészet azért találták ki, mert valamiből pénzt kell beszedni, ha maga a technológia nem tud továbbfejlődni. A gyors AGP ugye arra való, hogy a videókártya gyorsan tudja használni a "rendes memóriát" ha a saját memóriájában már nincs hely. Ennél még gyorsabb a PCI Express. Manapság a videókártyákon 512 vagy több MB memória van, ennyi memória mellett valóban szüksége van a videókártyának arra, hogy a "rendszermemóriát" használja, és ha tényleg használja, szükség van erre a nagyon nagy gyorsaságra, vagy újra csak az emberek pénzét szeretnék, mint a DDR2-nél?

 

-Nagyon sok a reklám (18 oldal+) , ami már idegesítő, pl.: nem szeretnék csengőhangos reklámot látni.

 

-Tetszik, a sok ingyenes program.

 

-Szerintem felesleges 3 biztonsági szoftver.

 

-Miért CD-képfájlokban van a SUSE?

 

-PC STUDIO jó lett!

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

:hmm:

Na, sorjában hadd' reagáljak erre, ha nem gond, aztán maximum megcáfolnak az illetékesek: :D

 

Reklámok:

Történt, hogy a PCW főoldalán járva egy cikkbe a Javasriptes "pop-upban" találtam egy nagyon jó kis DVD lemez rendelő helyet. Olcsón, jó minőségű lemezeket lehet kapni. (Annak csak örültem volna, ha "matrica" nélkül érkeznek :démonikacaj: ) Az már más kérdés, hogy amilyen "okos" vagyok, nem mentettem el a webcímet, és miután újra meg akartam nézni a linket, már más reklám volt ott. És Balázs sem tudott segíteni. :( Tehát a reklámok jók, ha célzottan, a témához kapcsolódnak, és kifejezetten idegesítő, ha teljesen másról szólnak. illetve túlzásba viszik a mértékét, (pl. a csengőhangok). Egyetértek, a 18 oldal tényleg sok.

 

SuSE iso: Szerintem azért, mert így mindenki kiírhatja magának - kevesebb DVD lemez kell. (Ugye, önálló adathordozó kellene, ha azonnal használhatóan tálalná a PCW). Spórolás. Akit érdekel, kiírja, akit nem, az pedig nem.

 

A három biztonsági szoftver nem sok. Sőt: Ha 8-10 db lenne, az sem lenne baj. Őszintén szólva én is a PCW-os NOD-ot használom. Örülök neki. Ha nem bíznék az SP2 tűzfalában, akkor a lapban lévő tűzfalat is feltenném. Szerintem ez jó dolog.

 

Ingyenes programok:

Bár még a lapot nem kaptam meg, jó, hogy sok program lesz benne, remélem, használhatóak is lesznek. Bár engem a shareware programok sem zavarnak, nagyon sok jó kis program van, ami nem annyira "híres", és mégis megéri a pénzét. A legutóbbi ilyen vásárlásom pl. a VideoReDo Plus volt, nem bántam meg, hogy megvettem. Ami konkrétan a PCW "ajánlatára" vásároltam, az a MAGIX webradió.

 

Én inkább ilyenekre lennék kíváncsi. Nagyon szeretem a 1/2 - 1 oldalas szoftverteszteket, a programbemutatókat. Legyen ingyenes, vagy fizetős. Amit nem szeretek, az az értelmetlen reklám - bár ugye gazdasági szempontból ilyen nem létezik - és az olyan szoftverek bemutatója, ami számomra elérhetetlen. Ez is csak akkor, ha 2-4 oldalon keresztül van róla szó. Bár, a Xara XS kifejezetten tetszik. :)

Továbbra sem használom ki a Digital World adta lehetőségeket, bár egyre jobban érdekel a téma, valahogy még mindig nem fogtak meg az itt írt cikkek. :)

Link to comment
Share on other sites

bl4ckf0xi

Hova lett az újságból az idegesítő megrendelőlap? :)

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Személy szerint nagyon örülök, hogy a Xara Xs sorozat többeknek tetszik - jót tesz időnként megcsappanó lelkesedésemnek. :upsz: Ígérem egyre gyakorlatiasabbak leszünk, csak sokak most ismerkednek a "vektoros világgal", és ezért gondoltuk, hogy tényleg az alapoktól indulunk. (Jó páran elakadtak a bemutató cikk gombsor készítésével, ami kedvcsinálónak szerintem nem volt rossz, és - remélem - hamarosan mindenkinek rutinmunka lesz :))

 

A tippek és trükkök is jönnek majd - csak Balázsnak és nekem is egyenesbe kellene jönnünk időnkkel. (Nekem speciel egy Európa térképet kellene záros időn belül publikálhatóvá tennem, de amíg Norvégia partvidéke közel 20 ezer töréspontból áll, addig kicsit nagy lesz a képfile :S. Tényleg, érdekelne néhány embert egy rövidebb bemutató az SVG lehetőségeiről?)

 

A reklámok a szükséges rosszak az újságokban - bár vannak üdítő kivételek természetesen. De mindenkinek jobb, ha vannak, mindtha a) megszűnnne az újság, b) kétszer-háromszor ennyibe kerülne. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

bl4ckf0xi

Üdv!

Igaz én is el szoktam olvasni az igényes, tartalomhoz illõ hirdetéseket, de azért ilyen csengõhangreklám ne legyen! Amúgy a tartalommal nagyon meg vagyok elégedve, most szeretnék elõfizetni 1 évre, de kéne valami akció! :)

Link to comment
Share on other sites

JOINT72
(Giraffe @ 2006. June 04., Sun 19:22) 118525[/snapback]

 

Tényleg érdekelne néhány embert egy rövidebb bemutató az SVG lehetőségeiről?)

 

Ő lenne az:link? Miért is ne.

Link to comment
Share on other sites

bl4ckf0xi

Nagyon tetszik a Digifotós tippek-trükkök cikk!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...