zazie Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 No, nekem egy olyan jellegû progblémám van, hogy mindenem megvan a honlaphoz (háttér, gombok stb.) csak nincs egy program amivel össze tudnám állítani azokat egy honlapba. Erre keresnék programot. Üdv
Scorpion Spyke Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Én ajánlanám a Microsoft Frontpage-et. Egyszerûen használható, bár sok új dolgot nem kezel.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Attól függ. Akár ingyenes is lehet. Méghozzá legálisan. Az NVU meg nagyon korlátozott képességű! Erre oda kell figyelni, mert különben lehetetlenné teszi a munkát! Nem azt mondom, hogy rossz, de tényleg csak kezdőknek való.
Garono Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Én meg hallottam egyszer egy Mozilla Editor-ról, hátha... bár tudom, hogy az Nvu is a Mozilla project része volt, nem tudom megegyezik-e a Mozilla Editorral, mint újabb verziója.
web Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Sziasztok! Olyan progit keresek amivel profi webdesign-t lehet készíteni, tud valaki ilyet? Hallotam valami Adobe progirol ami direkt erre van kitalálva, én eddig photoshoppal csináltam õket.
priby Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Én meg hallottam egyszer egy Mozilla Editor-ról, hátha... bár tudom, hogy az Nvu is a Mozilla project része volt, nem tudom megegyezik-e a Mozilla Editorral, mint újabb verziója. Hát szinte egynaz a kettõ, csak más a nevük Sziasztok! Olyan progit keresek amivel profi webdesign-t lehet készíteni, tud valaki ilyet? Hallotam valami Adobe progirol ami direkt erre van kitalálva, én eddig photoshoppal csináltam õket. Biztos van ilyen, bár szerintem nem lehet valami nagy szám... PS-nél nem nagyon adhattak ki jobb programot. Mindenesetre itt az elsõ keretben ott van az összes termék. Hátha köztük van amit keresel
Atys Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Én a dreamweavert használtam (sajnos csak illegal volt meg... ), de be kellett látnom, ha pénzt is akarok a munkámért, akkor CSAK legális progikkal szabad dolgozni. Azok meg elég drágák. Így maradt a kézi munka. Grafikára meg kiváló a GIMP.
zazie Posted July 28, 2006 Author Posted July 28, 2006 Arra lennék kíváncsi, hogy melyik program a legjobb arra a célra, hogy egy viszonylag elfogadható honlapot összehozzak bármilyen háttértudás nélkül. (pl html; css, java stb.) Szóval egy szép grafikus felületű programra lenne szükségem. Válaszaitokat várom (fizetős, ingyenes egyaránt).
MacroGeri Posted July 28, 2006 Posted July 28, 2006 Én nem tudom miért szeretik sokan a WYSIWYG (remélem jó írtam ) honlap szerkesztõket. Szerintem a kódszintû szerkesztõkben sokkal jobban meg lehet tanulni a programozást is, amivel kamatoztatni lehet a késõbbi honlapok "minõségét". Ezekben sem nehezebb oldalt készíteni, ha valakinek a hattértudása nem sok, van hozzájuk csomó JavaScript példa. Én is az abszolút nulláról kezdtem el DHTML-ben és JavaScriptben programozni. A DHTML nyelv amúgy is legkönnyebb nyelvek közé tartozik. Na mindegy szerintem érdemes lenne szétnézni az www.origo.hu-n a szoftverbázisban vagy azt mondják hogy jó még a MS FrontPage vagy a Macromedia DreamWeaver.
Garono Posted July 29, 2006 Posted July 29, 2006 Hát a FrontPage mindenre jó, csak nem weblapszerkesztésre. Abban egyetértek, hogy sokkal jobb kódnézetben szerkeszteni, viszont a DHTML nem az egyik fajtája ennek, hanem inkább egy tulajdonsága a HTML-nek, hogy mennyire dinamikus, ezért is Dynamic Hypertext Markup Language. És, hogy még ne értsek együtt valamivel: a HTML nem programozási nyelv. Szerk.: a kérdésre válaszolva ezt és ezt találtam.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted July 29, 2006 Posted July 29, 2006 Namost a FrontPage - a 2003-as - jó, csak mára kissé idejétmúlt. 2006 közepén túl vagyunk, és a szoftevr 2003-as. Ellenben ismerkedni a weblapszerkesztésssel, egyáltalán nem rossz. Eleve szabványos kódot sajnos nem igazán lehet az ilyen, és ehhez hasonló programokkal létrehozni, de kezdésre, ismerkedésre kiváló. Viszont a 2007-es verzió nagyon jó! Érdemes lesz beszerezni, akinek van rá lehetősége.
sz.jános Posted July 29, 2006 Posted July 29, 2006 Hát a FrontPage mindenre jó, csak nem weblapszerkesztésre. Hááát ... , azért ennyire mereven elutasítani azért túlzás, még akkor is ha "manuálisan" sokkal jobbat lehet írni. Arról már nem is beszélve, hogy a megitélés attól is függ, hogy kinek milyen igényei vannak a leendõ honlapjával szemben... Például én abszolút kezdõként csináltam meg az elsõ honlapomat FrontPage 2003-mal. Tudom, nem egy nagy szám, de nekem arra a célra, amiért készült, tökéletesen megfelelt. Viszont az is igaz, hogy az idõ múlásával rájöttem egyes hiányosságaira, ezért elkezdtem foglalkozni/ismerkedni különbözõ "kódszintû szerkeztõvel" is. Ennek köszönhetõen az újabb honlapoknál már nem csak a FrontPage-t használtam.
zsoltchelsea Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Sziasztok! Olyan progit keresek amivel profi webdesign-t lehet készíteni, tud valaki ilyet? Hallotam valami Adobe progirol ami direkt erre van kitalálva, én eddig photoshoppal csináltam őket. Igen, van, a neve: Adobe GoLive.
level Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 HTML-mankó Magyar fejlesztésű HTML-szerkesztő Windowsra, de PHP-szerkesztésre is alkalmas. Elsősorban kezdőknek készült. És teljesen ingyenes. Érdemes megnézni.
h.arpad Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Én nem tudom miért szeretik sokan a WYSIWYG (remélem jó írtam ) honlap szerkesztőket. Szerintem a kódszintű szerkesztőkben sokkal jobban meg lehet tanulni a programozást is, amivel kamatoztatni lehet a későbbi honlapok "minőségét". Egy dolog a programozás és más a honlap-szerkesztés. A látogatók 99%-át nem fogja majd érdekelni a forráskód, talán a JavaScript-et is letiltja náluk valami, a PHP-ből pedig nem látni semmit, ha valaki a forráskódodat megnézi. "Kódszintű szerkesztőnek" meg ott a Notepad2. De ha már valami kell, akkor egy jó könyv/weboldal és az Nvu is megteszi. Szerintem igazán izgalmas egyszerre látni a kódot és a készülő oldalt ugyanabban a szerkesztőben.
zsoltchelsea Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Lehet, hogy jó a Notepad2 is kódszintű szerkesztőnek, de nagyon alapszintű. Én még csak most tanulgatok kódolni, de szerintem a gyakorlottaknak is jó, ha mondjuk az EditPlus2 (nagyon jó szerkesztő, csak angol) színezve motatja a kódot. Sokkal könnyebben átlátható. Meg a számozott sorok is jobbak, főleg netes hibaüzenetek utáni javításkor...
payskin Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Mindkettőt tudja a Notepad2! Sorszámozás: View --> Line Numbers, a színezést alap, csak mentsd el a fájlt a megfelelő kiterjesztéssel, hogy tudja, mit gyártasz éppen, és annak megfelelően fogja színezni. Mindenre ezt használom.
zsoltchelsea Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Hi! Ezt nem tudtam, köszi. Inkább maradok a szerkeztõknél, ha nem baj.
Józsi1 Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Sziasztok! Segítséget kérek. A nagyszerû, egyszerû magyar nyelvû NVU-val gyûlt meg a bajom. A kiismerésének az elejénél tartok. Programozással kapcsolatos ismereteim nincsenek, ezért kezdtem ki ezzel a programmal weblapkészítés ürügyén. A nehézséget pillanatnyilag az okozza, hogy egy kérdõív végén a gombok beszúrásával kivántam az elküldés gombot - majd késõb a törlés gombot- elhelyezni. A gombok tulajdonságainál a tipus megjelölésnél az elküldést választottam. A NÉV-nél a MEHET szöveget írtam be. Azt nem tudom, hogy az érték, bejárási sorrend és a hívó billentyû ablakokba mit kell beírni. Semmilyen módon eddig nem tudtam a MEHET nevû, megfelelõ gombot elõcsalogatni. Milyen módon lehetséges ez? A segítséget elõre is köszönöm Józsi1
Darcy Tucker Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Ehhez PHP ismeretek szükségesek, aminek egyelõre én is híjján vagyok. Kérdésedre inkább a PHP topicban fogsz választ kapni.
Pentium XE Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Én a HTML Pad-ot ajánlom! Nem túl szuper, de kezdõknek jó.
zsoltchelsea Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Hi! Azt hiszem ott ûrlapokkal megy a dolog. Szerintem még ne használd, mert kissé nehéz testreszabni a gombokat...
vica91 Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Meg tudja nekem mondani valaki, hogy hogyan kell saját honlapot készíteni? Nagyon megköszönném! Előre is köszi!
zsoltchelsea Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Hi! Nagyon áktalános a kérdésed. Honléapot szerkesztõkkel csinálunk: Grafikus szerkesztõkkel: NVU, FrontPage Kódolós szerkesztõkkel: Aleeycode, Jegyzettömb, EditPlus Te kezdd el egy grafikus szerkesztõvel. Letöltöd az NVU magyar verzióját, utána pedig beírogatod a dolgaidat. Ott már csak a fantáziádra van bízva minden. Ha kell valami, akkor szólj.
Recommended Posts