Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

No, nekem egy olyan jellegû progblémám van, hogy mindenem megvan a honlaphoz (háttér, gombok stb.) csak nincs egy program amivel össze tudnám állítani azokat egy honlapba. Erre keresnék programot.

Üdv

Scorpion Spyke
Posted

Én ajánlanám a Microsoft Frontpage-et. Egyszerûen használható, bár sok új dolgot nem kezel.

Posted

Az nem ingyenes! NVU-t ajánlom!

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Attól függ. Akár ingyenes is lehet. Méghozzá legálisan.

Az NVU meg nagyon korlátozott képességű! Erre oda kell figyelni, mert különben lehetetlenné teszi a munkát! Nem azt mondom, hogy rossz, de tényleg csak kezdőknek való.

Posted

Én meg hallottam egyszer egy Mozilla Editor-ról, hátha... bár tudom, hogy az Nvu is a Mozilla project része volt, nem tudom megegyezik-e a Mozilla Editorral, mint újabb verziója. :upsz:

Posted

Sziasztok!

Olyan progit keresek amivel profi webdesign-t lehet készíteni, tud valaki ilyet? Hallotam valami Adobe progirol ami direkt erre van kitalálva, én eddig photoshoppal csináltam õket.

Posted

Én meg hallottam egyszer egy Mozilla Editor-ról, hátha... bár tudom, hogy az Nvu is a Mozilla project része volt, nem tudom megegyezik-e a Mozilla Editorral, mint újabb verziója. :upsz:

Hát szinte egynaz a kettõ, csak más a nevük :)

Sziasztok!

Olyan progit keresek amivel profi webdesign-t lehet készíteni, tud valaki ilyet? Hallotam valami Adobe progirol ami direkt erre van kitalálva, én eddig photoshoppal csináltam õket.

Biztos van ilyen, bár szerintem nem lehet valami nagy szám... PS-nél nem nagyon adhattak ki jobb programot. Mindenesetre itt az elsõ keretben ott van az összes termék. Hátha köztük van amit keresel :D

Posted

Én a dreamweavert használtam (sajnos csak illegal volt meg... :( ), de be kellett látnom, ha pénzt is akarok a munkámért, akkor CSAK legális progikkal szabad dolgozni. Azok meg elég drágák. Így maradt a kézi munka. Grafikára meg kiváló a GIMP.

• 2 months later...
Posted

Arra lennék kíváncsi, hogy melyik program a legjobb arra a célra, hogy egy viszonylag elfogadható honlapot összehozzak bármilyen háttértudás nélkül. (pl html; css, java stb.) Szóval egy szép grafikus felületű programra lenne szükségem. Válaszaitokat várom (fizetős, ingyenes egyaránt).

Posted

Én nem tudom miért szeretik sokan a WYSIWYG (remélem jó írtam :D ) honlap szerkesztõket. Szerintem a kódszintû szerkesztõkben sokkal jobban meg lehet tanulni a programozást is, amivel kamatoztatni lehet a késõbbi honlapok "minõségét". Ezekben sem nehezebb oldalt készíteni, ha valakinek a hattértudása nem sok, van hozzájuk csomó JavaScript példa. Én is az abszolút nulláról kezdtem el DHTML-ben és JavaScriptben programozni. A DHTML nyelv amúgy is legkönnyebb nyelvek közé tartozik. Na mindegy szerintem érdemes lenne szétnézni az www.origo.hu-n a szoftverbázisban vagy azt mondják hogy jó még a MS FrontPage vagy a Macromedia DreamWeaver.

Posted

Hát a FrontPage mindenre jó, csak nem weblapszerkesztésre. :S

Abban egyetértek, hogy sokkal jobb kódnézetben szerkeszteni, viszont a DHTML nem az egyik fajtája ennek, hanem inkább egy tulajdonsága a HTML-nek, hogy mennyire dinamikus, ezért is Dynamic Hypertext Markup Language. És, hogy még ne értsek együtt valamivel: a HTML nem programozási nyelv. ;)

Szerk.: a kérdésre válaszolva ezt és ezt találtam. :ötlet:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Namost a FrontPage - a 2003-as - jó, csak mára kissé idejétmúlt. 2006 közepén túl vagyunk, és a szoftevr 2003-as. Ellenben ismerkedni a weblapszerkesztésssel, egyáltalán nem rossz. Eleve szabványos kódot sajnos nem igazán lehet az ilyen, és ehhez hasonló programokkal létrehozni, de kezdésre, ismerkedésre kiváló.

Viszont a 2007-es verzió nagyon jó! Érdemes lesz beszerezni, akinek van rá lehetősége.

Posted
Hát a FrontPage mindenre jó, csak nem weblapszerkesztésre. :S

Hááát ... , azért ennyire mereven elutasítani azért túlzás, még akkor is ha "manuálisan" sokkal jobbat lehet írni.

Arról már nem is beszélve, hogy a megitélés attól is függ, hogy kinek milyen igényei vannak a leendõ honlapjával szemben... Például én abszolút kezdõként csináltam meg az elsõ honlapomat FrontPage 2003-mal. Tudom, nem egy nagy szám, de nekem arra a célra, amiért készült, tökéletesen megfelelt. ;)

Viszont az is igaz, hogy az idõ múlásával rájöttem egyes hiányosságaira, ezért elkezdtem foglalkozni/ismerkedni különbözõ "kódszintû szerkeztõvel" is. Ennek köszönhetõen az újabb honlapoknál már nem csak a FrontPage-t használtam. ;):)

zsoltchelsea
Posted

Sziasztok!

Olyan progit keresek amivel profi webdesign-t lehet készíteni, tud valaki ilyet? Hallotam valami Adobe progirol ami direkt erre van kitalálva, én eddig photoshoppal csináltam őket.

Igen, van, a neve: Adobe GoLive.

• 4 weeks later...
Posted

HTML-mankó

Magyar fejlesztésű HTML-szerkesztő Windowsra, de PHP-szerkesztésre is alkalmas. Elsősorban kezdőknek készült. És teljesen ingyenes. Érdemes megnézni.

Posted
Én nem tudom miért szeretik sokan a WYSIWYG (remélem jó írtam :D ) honlap szerkesztőket. Szerintem a kódszintű szerkesztőkben sokkal jobban meg lehet tanulni a programozást is, amivel kamatoztatni lehet a későbbi honlapok "minőségét".

Egy dolog a programozás és más a honlap-szerkesztés. A látogatók 99%-át nem fogja majd érdekelni a forráskód, talán a JavaScript-et is letiltja náluk valami, a PHP-ből pedig nem látni semmit, ha valaki a forráskódodat megnézi. "Kódszintű szerkesztőnek" meg ott a Notepad2. :P De ha már valami kell, akkor egy jó könyv/weboldal és az Nvu is megteszi. Szerintem igazán izgalmas egyszerre látni a kódot és a készülő oldalt ugyanabban a szerkesztőben.

zsoltchelsea
Posted

Lehet, hogy jó a Notepad2 is kódszintű szerkesztőnek, de nagyon alapszintű. Én még csak most tanulgatok kódolni, de szerintem a gyakorlottaknak is jó, ha mondjuk az EditPlus2 (nagyon jó szerkesztő, csak angol) színezve motatja a kódot. Sokkal könnyebben átlátható. Meg a számozott sorok is jobbak, főleg netes hibaüzenetek utáni javításkor...

Posted

Mindkettőt tudja a Notepad2! Sorszámozás: View --> Line Numbers, a színezést alap, csak mentsd el a fájlt a megfelelő kiterjesztéssel, hogy tudja, mit gyártasz éppen, és annak megfelelően fogja színezni. Mindenre ezt használom.

zsoltchelsea
Posted

Hi! Ezt nem tudtam, köszi. Inkább maradok a szerkeztõknél, ha nem baj.

Posted

Sziasztok!

Segítséget kérek.

A nagyszerû, egyszerû magyar nyelvû NVU-val gyûlt meg a bajom. A kiismerésének az elejénél tartok. Programozással kapcsolatos ismereteim nincsenek, ezért kezdtem ki ezzel a programmal weblapkészítés ürügyén. A nehézséget pillanatnyilag az okozza, hogy egy kérdõív végén a gombok beszúrásával kivántam az elküldés gombot - majd késõb a törlés gombot- elhelyezni. A gombok tulajdonságainál a tipus megjelölésnél az elküldést választottam. A NÉV-nél a MEHET szöveget írtam be. Azt nem tudom, hogy az érték, bejárási sorrend és a hívó billentyû ablakokba mit kell beírni. Semmilyen módon eddig nem tudtam a MEHET nevû, megfelelõ gombot elõcsalogatni.

Milyen módon lehetséges ez?

A segítséget elõre is köszönöm

Józsi1

Posted

Ehhez PHP ismeretek szükségesek, aminek egyelõre én is híjján vagyok. Kérdésedre inkább a PHP topicban fogsz választ kapni.

Posted

Én a HTML Pad-ot ajánlom! Nem túl szuper, de kezdõknek jó.

Posted

Hi! Azt hiszem ott ûrlapokkal megy a dolog. Szerintem még ne használd, mert kissé nehéz testreszabni a gombokat...

• 3 weeks later...
Posted

Meg tudja nekem mondani valaki, hogy hogyan kell saját honlapot készíteni? Nagyon megköszönném!

Előre is köszi!

Posted

Hi!

Nagyon áktalános a kérdésed. Honléapot szerkesztõkkel csinálunk:

Grafikus szerkesztõkkel: NVU, FrontPage

Kódolós szerkesztõkkel: Aleeycode, Jegyzettömb, EditPlus

Te kezdd el egy grafikus szerkesztõvel. Letöltöd az NVU magyar verzióját, utána pedig beírogatod a dolgaidat. Ott már csak a fantáziádra van bízva minden.

Ha kell valami, akkor szólj.