hpbk Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Le tudnátok írni néhány egyszerûen kezelhetõ 3D animáció szerkesztõ progi nevét? (Nem baj ha fizetõs.)
Scorpion Spyke Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Ha jól tudom a 3Dmax ilyen progi! Nem nagyon foglalkozok ilyen dologgal, de felkeltetted az érdeklõdésem, megnézek majd pár progit.
nagygabor Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Pontosan. A legjobb. A kezelése is viszonylag könnyen elsajátitható, és kering a neten hozzá egy 700 oldalas magyar leírás is, ami alapján könnyen megtanulható. Tapasztalatból mondom. Persze nekem eredetiben van meg.
Scorpion Spyke Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Azt kérdezném még meg, hogy ezzel a progival milyen szintû animációt lehet készíteni? Milyen effekteket lehet rakni a mûvembe? Nagy a gépigénye?? És honnan szedhetem le mondjuk a trial-ját??
nagygabor Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Igazándiból csak a fantáziádra van bízva, hogy miket készítesz el, mivel az eszközök adottak. Mint már említettem ez a világ egyik legjobb 3d anim készítõje. Támogatja a dx9-es effekteket is. Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem, hogy az animációs filmek többségét is ezzel készítik. És persze nem más fejleszti, mit az AutoDesk, ami ugye egy elég jó név a tervezõ szakmában. Sõt, a legjobb. Trialt a honlapjukról tölthetsz le: Klikk Érdekes dolgokat találsz még: ITT Ezek a programmal készült grafikák.
intruder Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 egyszerûen kezelhetõ 3D animáció szerkesztõ progi Létezik ilyen? 3ds Max, Maya, Cinema 4D, LightWave 3D, de egyikre sem mondanám hogy egyszerüen kezelhetö. Bár végül is egy atom tengeralattjáró is egyszerüen kezelhetö, ha tudod a módját. Az animációs filmeket pedig inkább Mayában, készitik, és egyre többet Linuxos környezetben (ha emlékezetem nem csal). És ITT találsz némi segítséget
nagygabor Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Kinek mi az egyszerű?! Nekem pl elég volt 1x elolvasni a könyvet.
Scorpion Spyke Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 kering a neten hozzá egy 700 oldalas magyar leírás is, ami alapján könnyen megtanulható. Ezt hol lehet megtalálni? Elindítottam a progit, de nem mutatja a kisablakokat benne, csak a kereteket és azon belül az asztalom látszik. Az elején kiír három hibaüzit is, hogy valami baj van a directx-el, pedig azthiszem a 9-es van fenn. Valami nem stimmel, van ötleted?
nagygabor Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Van. Töltsd le és telepítsd a legfrissebb directX-et. KLIKK Hogy hol lehet megtalálni? Könyvesboltokban. Aurum-Boca - 3D Studio Max 788 oldal.
Scorpion Spyke Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Nos, az origo-ról leállt a letöltés 78%-nál, de leszedtem máshonnan. Feltelepítettem, ugyanúgy kaptam a hibaüziket. A windows sugóban olvastam, hogy vegyem lejjebb a hardveres gyorsítást, megtettem többfélére is állítottam, semmi eredmény, csak másfajta szövegeket ír ki, például, hogy a parancssorba írjak egy "-h"-t, ezt is kipróbáltam, de semmi változás. Pedig annyira szeretném használni a progit!!! ír: ír:
Omega32 Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Tedd fel a legújabb DirectX-et. PC World cd/dvd mellékletén biztos fennt van, vagy katt ide. Egyébként ha Windows Xp-d van sp2-vel akkor mennie kell. Esetleg a videókártyádhoz tedd fel a legújabb drivert! Egyébként a legújabb trialt innen töltsdd le. Egy gyors regisztráció szükséges, de megkapod a 30 napos 3dsmax8-at (a legújabbat)
Scorpion Spyke Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 @Omega: A directX-et már frissítettem, úgy sem mûködött. Megpróbáltam frissíteni a videókártyám driver-ét, de nem talált újabbat, ez gondolom azért van, mert a kártya elég régi: Matrox Graphics Millenium G200. Nõvérem pasija elvitte az enyémet a TNT2-est, ami szintén 32 Mb-os, de szerintem Nvidia-hoz biztos talált volna frissítést. Lehet holnap inkább elmegyek hozzájuk és visszakövetelem! A legújabb MAX-ot már nem töltöm le, mert átfogom lépni a limitemet, majd jövõhónapban esetleg, de inkább maradok ennél, mert ez sem mûködik.
Omega32 Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Hányas verziót töltötted le? És mi(k) a pontos hibaüzenet(ek)?
Scorpion Spyke Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Hiba1 Hiba2 Hiba3 MICROSOFT DirectX 9.0c Redist. 2006. áprilisi. Te egy februárit linkeltél be, de mindegy ezzel sem megyek sokra. ír:
Omega32 Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Sajnos a 32mb-os videókártyád 32 mb-át kevesli... Nincs mit tenni: csak egy új videókártyával tudnád életre kelteni... (nem is figyeltem a kártyád: a programhoz min. 64 mb-os kártya kell)
Scorpion Spyke Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Az biztos is! De elméletileg így is mûködnie kellene szerintem, csak maximum nem olyan gyorsan. Volt egy 64 megás ATI radeon-om is csak valami baja lett neki. Kitakarítottam a gépet, direkt vigyáztam az új videókártyámra, összeraktam és indításnál a képernyõn zöld csíkok jelentek meg. Nem hiszem, hogy vírus mert akkor még nem is volt a net bekötve. Aztán azt a kártyát bátyám elvitte magával, azóta sincs meg. A garanciapapírokat sem találom sehol. ír: ír: Ja és az 512 RAM sincs meg. Nekem csak 128 megám van, az is csak azért mert az egyik memória tönkrement valamiért. De ha mûködne is, akkor is összesen csak 192 Mb lenne. ír:
Omega32 Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Sajnos úgy tudom, hogy nem. Ha a RAM-od lenne kevés, akkor mûködne lassabban (hiszen akkor a Windows lapozó fájlját használná a vinyódon -> pl. én is ezért növeltem a lapozófájlt 5 gb-ra. Néha kiakadt... Most csak néha lelassul...). De esetleg kipróbálhatnád az ingyenes Blendert. Ahogy olvasgattam ez támogatja a kártyád. Az igazság az, hogy én még nem használtam, de a kezdeti idõkben (mikor programot kerestem) egy ismerõsöm ajánlotta. Szerk.: Látom a ram is szóba került közben (az szerintem nem lenne gond, ha van hely a vinyódon)
Scorpion Spyke Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Ehhez a progihoz van magyar nyelvû leírás a neten?
Omega32 Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Így hirtelen a Google-el ezt találtam (magyar segédletek és fórum) ill. itt van egy szintén magyar fórum (blender, 3dsmax stb.). Esetleg nézz te is körül!
Scorpion Spyke Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Köszi a fórumnak majd nagy hasznát veszem! Én is találtam egy oldalt. Ezen részletesen leír egy animáció-készítést, amibõl aztán továbbfejleszthetem magam!
Omega32 Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Sok sikert! Ha pedig valami baj van ide is írhatsz, szívesen segítünk!
nagygabor Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Ácsi-Ácsi! Ez a program erõsen a directX 9-re lett kihegyezve és annak effektjeire, tehát nem az a gondja, hogy kevés a 32 MB (az is), de az, hogy minimum egy dx8-as kártya kell hozzá. Ha jól hámoztam ki, akkor te egy TNT2-essel próbáltad, ami viszont dx7-es. Nagyon ajánlott hozzá a dx9-es kari, nekem a régi 9200-as radeonomon is szaggatott, pedig az dx8-as. A mostani kártyámmal már nincs ilyen gond. (Mobility Radeon X700 256 Mb)
Omega32 Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Nyilván minél jobb a grafikai kártya annál gyorsabban és stabilabban dolgozik, de ha egy bizonyos effektet nem támogat a kártya, akkor a processzor elvégzi azt (csak lassan fog mûködni, a renderelési idõ pedig hosszú lesz).
nagygabor Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Nem minden esetben. Meg ember legyen a talpán, aki kivár egy frankó kis motion blur-os effektekkel megtûzdelt kb 2 perces anim renderelését. Nem két perc az biztos.
Scorpion Spyke Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Nos, a Blender-rel elkészítettem egy 3D figurát (www.blender.uw.hu). Semmi animáció nincs még benne, csak a figura, ahogy áll a téren. Ennek a renderelési ideje volt körülbelül 5 perc.
Recommended Posts