Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Favicon

Sanzi

Recommended Posts

Sanzi

Nah, probléma nekem lassan fél éve adott. Favicon. Mit és hogy csináljam meg, hogy Avant Browserben is megjelenjen? A böngészõ támogatja. Sõt ez tuti, mivel a Segélyvonalnak tesz is ki favicont, viszont a saját oldalamnak csak Foxiban llátszik. http://realonline.uw.hu Mit és hogyan csináljak, hogy végre Avant-tal is lehessen látni??? A fórumnak hogy van megoldva? Aki tudja válaszoljon, mert nagyon idegesít...

Kovács Gyula (MiniDisk)

Az Avant Browser Internet Explorer alapú. Így az sem fogja támogatni. Az IE6 úgy-ahogy, de az IE7 semennyire sem.

Sanzi

Ezt tudom, meg mindenki ezt mondja, de:

- Látom a GS-ét is

- Látom a PC World Online, és a Segélyvonal Faviconját is.

- Most tettem fel a legújabb Avant-ot, és ez találtam a frissítéseknél:

Updated Development Environment to latest Borland Delphi 2006 Enterprise. All previous versions are compiled by Delphi 6 released in 2000.

Open Links from MSN.

Improved Popup Blocker for experts-exchange.com.

Improved Tab Buttons.

Improved Find/Highlight.

Improved Favicon handling.

Improved multi-monitor support.

Improve UI speed.

Improved Page Scrolling

Tehát ebbõl levonom azt a következtést, hogy: eddig is volt, és javítottak rajta. Meg biztos mûködik, csak nem mindig. Én arra lennék kiváncsi, hogy a Segélyvonalnak hogy van megcsinálva, és hátha úgy megy majd nekem is, mert ha csak egy favicon.ico-t bedobok a könyvtárba, azt csak a Foxi hozza be normálisan. Mit kellene még csinálni?

Kovács Gyula (MiniDisk)

Pl. azt, hogy átnevezed például weblapicon.ico-ra. A fájlt is, és a html-ben is. Sokszor ez (is) segít.

Sanzi

Egy probléma van: az odáig OK, hogy a fájlt átnevezem, de sehova nincs beírva semmilyen html kód. Ezt hova és mit kellene írni?

Most ez van beírva: <link rel="shortcut icon" href="http://realonline.uw.hu/weblapicon.ico.ico"/> A .ico fájt is átneveztem, de semmi.

Foxival mindkettő verzió esetén van Favicon.

Kovács Gyula (MiniDisk)

<link rel="shortcut icon" href="http://realonline.uw.hu/weblapicon.ico.ico"/>

Ez így nagyon rossz! Ezért nem megy akkor. Minek a dupla kiterjesztés?

Egyébként pedig így legyen:

<link rel="shortcut icon" href="weblapicon.ico" />

Sanzi

Jahj, bocs...

A weboldalon Így van, csak régen ez volt: favicon.ico. És amikor írtam a hozzászólást akkor csak a favicont töröltem, és illesztettem be a teljes nevet. Ezért lett adupla kiterjesztés. Egyébbként pedig így van a weboldalon...

Egerb

Nem tudom, hogy van-e ilyen az UW-nál, de az ATW admin oldalán be lehet állítani a favicon-t. A 'Bannner URL' résznél csak be kell linkelni a favicon.ico-t.

Kovács Gyula (MiniDisk)

Az UW nál nincs ilyen, ott hozzá kell írni a webcímhez hogy index.html, vagy php, és nincs se reklám, se banner keret. És van favicon.

Az ATW agreszívebb ebbõl a szempontból, ott nem tudod eltüntetni a reklámot, ezért a favicon feltöltési lehetõség.

Sanzi

Akkor? Következõ lépés?

Köszönöm az eddigi segítséget is!

Kovács Gyula (MiniDisk)

A következõ lépés, hogy átírod a megfelelõ módon a headben a favicon hivatkozéást, és felteszed a weblap mellé az ikont. Linkelni úgy linkeld, ahogy megadtam, ne webcímmel.

Egyébként nézd meg az én valamelyik weboldalam. Ha megjelenik a favicon, akkor Nálad is mûködnie kell. Ha nem jelenik meg, akkor rá lehet fogni az IE-re. :)

Sanzi

Megcsináltam... És semmi változás...

Megnéztem az összes weboldalt, ami az aláírásodban van, és egyiket sem látom...

De akkor a Segélyvonalét miért igen??? :pislog:

Kovács Gyula (MiniDisk)

Nem tudom. De az IE-vel ne szenvedj. Sosem volt jó a 6-os, a 7-es meg pláne nem faviconban. És mivel az Avant az IE motort használja ...

Sanzi

Igen, igen, ezt tudtam én is, idáig mindeki ezt mondja. Csak akkor azt nem értem meg, hogy miért vannak egyes helyek ahol meg meg tudom nézni? Vagy legyen mindenhol, vagy sehol.

Egerb

Én Avant Browser-t használok, nálam mûködnek a favicon-ok.

A PC World forráskódjában nincs is ilyen rész, amit ti írtatok. :pislog:

zico

Nem. Igaz én Maxthonnal nézem.

Egerb

Nem. :nem:

Sanzi

Jó, feladom. Nyert a favicon...

Egerb

Azért még rákereshetsz valami programra, vagy akármire... Valami programmal készited a weblapot, mert lehet hogy az tud favicont készíteni... :hááát:

Sanzi

@Egerb

Az oldal e107-es, nem szeretnék külső progival belepiszkálni, nem nagyon értek hozzá.

@zico

Mengézem, és kipróbálom amiket írnak. Hátha... Majd értesítelek.

u.i.: Megcsináltam amit írtak, beírtam http://realonline.uw.hu-val is, ugyanúgy semmi. Felvettem a kedvencek közé, bár nemtudom, hogy annak mi köze ehhez. De semmi változás...

Meg az említett weboldalak közül is csak az egyiknek látom az iconjat.

zico

Ez keltette fel a figyelmemet

Megjegyzés: Internet Explorer alatt csak akkor jelenik meg a favicon, ha az oldalt elõzõleg már bookmarkoltad (kedvencekbe felvetted).

Sanzi

Megcsináltam, de semmi. Az említett weboldalak közül is csak az egyiket láttam, pedig fel sem vettem. A GameStar, es a PC World.hu sincs felvéve, mégis látom...

• 1 month later...
tamasir

Új fórumozó vagyok. Talán segít amit írok. Én is használok Avant Browsert . Az oldalamba betettem a faviconomat. Szépen látszik, de a többieké is. A Tied nem.

Egyébként így van berakva az iconom: <Link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico">

Természetesen az icon elnevezésén és a helyén nem lehet változtatni. Gondolok arra, hogy ebben az esetben nem lehet kepek/ fájlban, vagy elemek/ fájl ban, csak úgy natur az oldalra. A favicon készítésérõl és elhelyezésérõl olvashatsz az oldalamon. A kellékek között. http://freewebsablon.cjb.hu/index.php?oldal=favicon_keszites

Itt találsz két generátort is., az egyikkel képest a másikkal szöveges icon készíthetõ.