Jump to content
GSForum - Segélyvonal

CD-DVD írás/olvasás probléma

Recommended Posts

Posted

Hello mindenki

Lenne 1 hatalmas gondom, ma néztem DVD filmet reggel, semmi gond nem volt. Délután írtam vele, no problem. Csak írás közbe kiírta hogy túl hosszú fájlnév vagy mi :S:pislog: én meg leállítottam az írást :Sír: . Na itt kezdõdtek a gondok, azóta nem olvas/ír az író. :mérges: Semmit nem csinál. Ha valakinek valami ötlete van azt szívesen várom. Ja igen már nem garanciás 1 hónapja járt le.

Posted

Esetleg egy új firmware még segíthet.

Posted

:hááát: Hogyne, a firmware frissítés mindenre jó :pislog:

Én inkább betolnám egy másik gépbe (vagy egy frissen telepített rendszer alá), hátha csak valami szoftveres kavarcs van. Ha így sem megy, akkor - vélhetõen ez nincs összefüggésben a korábbi írás leállításával - meghalt szegény.

Posted

kösz de mi az a firmware ? :pislog: és hogy kell frissíteni?

Posted

Egyelõre nem kell, ez az utolsó lehetõség. Elõször próbáld meg PPeter módszerét.

Posted
Egyelõre nem kell, ez az utolsó lehetõség. Elõször próbáld meg PPeter módszerét.

Köszönöm a segítséget!

Megoldottam, kicsit kipucolásztam és most jó. Ír, olvas szal LOL :lol:

Posted
Hello mindenki

Lenne 1 hatalmas gondom, ma néztem DVD filmet reggel, semmi gond nem volt. Déltután írtam vele, no problem. Csak írás közbe kírta hogy túl hosszú fájllnév vagy mi :S:pislog: én meg leállítottam az írást :Sír: . Na itt kezdõdtek a gondok, aztóta nem olvas/ír az író. :mérges: Semmit nem csinál. Ha valakinek valami ötlete van azt szívesen várom. Ja igen már nem garanciás 1 hónapja járt le.

Én egy másolásvédelmi eljárásra gyanakszom, az szokott így kibabrálni az író programokkal, hogy túl hosszú(nagy) fájlnevet ad meg, mint ami a valóságos és ezzel megtéveszti a progit. Lehet, hogy ez nyúlt bele a rendszerbe.

• 1 month later...
Posted

Hali.

Remélem valami tud segíteni.Nemrég vettem egy ASUS DVD írót.Felismeri a gép az oldasó részét a meghajtónak.Szerintem az Író részét is de nem tudok vele írni.A Nero mindig ugyan azt írja ki: A lemezen van adat letöröljem? Na de az üresre is ezt írja. letöltöttem a meghajtóhoz Drivert de az ezt írja ki: Avaliable traget is not found.

Valaki segítsen nekem!

Posted

Rutin kérdések:

- Jumperelés jó?

- Kábel biztos jó?

- Nero másik verzióval is kipróbáltad, esetleg másik programmal?

- Másfajta lemezzel is megpróbálhatod.

- Más Firmware?

Posted

Igen kábelezés jó meg a jumperelés is. Más lemezzel is megpróbáltam. Nero 6.6-al probáltam és még 2 cd író progival meg a Windowsossal is. Vagy nem találják a lemezt (amit felismer a gép, hogy üres és a nero is) vagy azt mondják, hogy tele van a vadi új CD vagy DVD.

Posted

Helló!

Egy teljesen érthetetlen hibajelenséggel találkoztam a gépemen.

A gépemben található LG CD-író/DVD olvasó (GCC 4521B), valamint a külön IDE kártyával csatlakoztatott szintén LG DVD-író (GSA 4160B) egyáltalán nem hajlandó CD-t írni. Vagyishát úgy tesznek, mintha minden rendben lenne és írnának, de a folyamat végén csak egy üres CD jön ki a gépbõl. (Vagyis olyan mintha csak egy írás-tesztet futtatnék le, de nem azt teszem.) Próbáltam többféle cd-író programmal (Nero 6.6.0.18, CloneCD 5.2.8.1, Alcohol 120% 1.9.5, UltraISO 7.6.5) is, de az eredmény ugyanaz volt.

Ugyanakkor a DVD írás kifogástalanul mûködik. A nyersanyag is hibátlan, mert ugyanarra a CD-re a munkahelyemen simán tudtam írni - TDK-RD-R80.

A gépemen Windows XP Professionalt használok és az Internetrõl folyamatosan frissítek.

Amikor elõször jelentkezett a probláma a rendszernek egyéb problémái is voltak, és azt hittem, hogy egy újra telepítés meg fogja oldani a gondot. Ám azóta megtörtént az újratelepítés, de a probléma ugyanúgy fennáll, mint korábban.

A gépem mûszaki adatai: Processzor: Intel Pentium 4 3.2 GHz

Alaplap: Asus P4C800-E Deluxe

Memória: 2X512 MB RAM

VGA: Asus GeForce FX 5200

Merevlemez:2 db Maxtor (120 GB)

Cd-írók adata: Fentebb

Ha valaki tudja a hiba okát, kérem írjon nekem.

Elõre is köszönöm:

SzKarSz

Posted

Sziasztok!

Azért fordulok hozzátok, mert még ilyen hibával nem találkoztam. Ha valaki tudja, hogy mi lehet a probléma, kérem írjon. Pioneer 110D írom van. Vettem egy hengeres Verbatím DVD-R 8X lemezt. Már az elején feltünt, hogy egy kicsit "gondolkodik" az íróm. A lemez megírása után (4X) A meghajtóban olvashatatlan a lemez, míg asztali DVD lejátszó (Samsung DVD-P355) gond nélkül kezeli. Home videót Írtam rá. A winyómon szerkeztés után tökéletesen futott a film. DVD decrypterrel írtam ki. Eddig semmi problémám nem volt, és azóta sem. Az íróm firmware-e frissítve van. Az XP is. HELP!!! :pislog::pislog:

Szia SzKarSz!

Szerintem mindenféleképp frissítsd az íród bios-át. Ez nagy valószínûséggel megoldja a problémádat.

A firmware fríssítést keresd a gyártó weblapján.

Posted

Hello! Nekem van egy LG HL-DT-ST RW/DVD GCC-4520B kombó meghajtóm. Az lenne a problémám, hogy a Nero-ból próbálok kiírni valamit (kép, zene, fájl stb.) amikor az író elkezd dolgozni 3%-nál megáll. Tovább nem megy sehova se. A benne lévõ CD-t meg csak a gép újraindítása után tudom kivenni belõle. Próbálkoztam másfajta nyersanyaggal is (Philips, Maxell, Sony) de azokkal is ugyan ez a helyzet. A választ elõre is köszönöm.

Posted

Ott valami nagyon el lehet romolva. Garanciális még a meghajtó?

Ciao.

Posted

Sajnos már lejárt. Akkor kuka? Ennyit az LG meghajtókról. :(:Sír:

Posted

Igen, ez az LG formája.

Ciao.

Posted

Mindegy. Odaadom egy kisgyereknek, majd elszerelget vele, úgyis gondolkogom egy Pioneer DVD-írón. Többé nem lesz LG.

Posted

Ez a beszéd! ;)

Ciao.

• 2 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Bocsi hogy eféle hülyeséggel zaklatom a fórumozókat de van egy kis furcsaság amire szeretnék megoldást találni és hátha ti tudtok segiteni.

Van egy gépem amiben egy Asus P4P800-MV alaplap van egy 2,6-os cerkával. A gépben van egy Pioneer 111D DVD író, és most jön a problémám: :)

A gépen van fent Nero 7-es és a drága nem hajlandó csak DVD-t írni. Cd írásnál mindig leáll crc hibát kiirva.

A gépben volt már táp cserélve=Hiba u.a

dvd író cserélve=Hiba u.a

dvd iró firmware frissitve=Hiba u.a

Régebbi néró, nevezetesen 6.6.12-es felrakva=Hiba u.a

A gép újrarakva =Hiba u.a.

Tehát már szinte minden cserélve volt az alaplapot kivéve és mindig ugyan az a hiba.

Ha tudtok valami megoldást örömmel venném és megköszönném.

Csak bennetek bízom.

Elõre is köszi.

Mylo :)

Posted

Esetleg megrpóbálhatnád a Neroval, vagy más nyersanyaggal. Az író hogy van bekötve?

Ciao.

• 1 month later...
Posted

Sziasztok! Nekem az a problémám, hogy a Sony DVD RW DW-D18A típusú dvd íróm nem akar sem cd-t (Philips), sem dvd-t (Ridisk) írni. Eddig mindig megírta. Van eset mikor megírja, de akkor az adatellenörzés közben kiírja, hogy nem egyeznek a felírt adatok. Próbáltam keresni firmware-t hozzá de nem találtam..., semmi illesztő programot. Kérem aki tud legyenszíves segítsen, hogy mi lehet a baja?...Vagy elromott? 2004 novemberben vettem géppel együtt.

Köszi elöre is!!! :Sír: :Sír: :Sír:

Posted

Esetleg egy lencsetisztítást megpróbálhatsz.

Ciao.

Posted

mármint tisztító cd-vel?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...