Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nincs hang

r-chee

Recommended Posts

r-chee

Hali. Ma gépezés közben feltûnt, hogy nincs hang. Újratelepítettem az AC'97 audio

driverét, s zenelejátszás indításakor kiíródik a képernyõn: BAD DIRECTSOUND DRIVER. Hiába telepítem százszor újra, a chipsettel együtt v. nélkül, mindig ezt írja ki :S . Egy Windows-frissítés megoldaná? Remélem, nem szállt el a hang az alaplapon...

Minden segítséget elõre köszönök.

arpsoft

A DirectX-et telepítsed újra inkább.

r-chee

Újratettem a DirectX-et, de semmi változás. Frissítettem a Windows-t is. Szintén semmi. Az eszközkezelõben látszik, hogy nem található illesztõprogram :pislog: , pedig felraktam...Ha megpróbálom frissíteni (lemezrõl), elmegy egy darabig az install, majd kiírja, hogy nem találja az ALCXWDM.SYS-t. Pedig a CD tartalmát simán fel lehet másolni gépre, nincs nem olvasható fájl. Ez már csõd....

r-chee

Háhá...Probléma megoldva...Így: ugye, nem találta az installer az ALCXWDM.SYS-t a CD-n, pedig ott volt. Felmásoltam a CD (alaplapi) tartalmát egyik partícióra, majd keresõvel rákerestem a fájl pontos helyére. Ezután, mikor kérte a telepítõ a fájl helyét, betallóztam neki az elõbb megkeresettet. S lám, végigfutott a telepítés, s víg muzsika szól... :)

Szval ha vkinek ez a problémája, próbálja meg így...

Laharl

Sziasztok!

A következõ problémám van. Amikor felraktam a legújab omegadrivert az ati videókártyámhoz eltünt a hang. Az everest, sandra, stb látja a hangkártyát. Viszont az eszközkezelõben már semmit nem találok. Ez egy alaplapra integrált hangkártya.

Mit lehet tenni?

• 3 months later...
broaff

Sziasztok.

Az lenne a problémám hogy nincs hangom. :(

1. Nincs gond a driverekkel fentvan minden.

2. Alaplapi a hangkártyám ugyhogy mennie kell :( legalábbis remélem.....

3.JÓ helyre dugtam be a hangszórót.

Előre is köszi a segítséget.

Laali

Biztos jó driver van fent ? Én egyszer az AC97-hez nem a megfelelõ gyár driverét tettem fel. Minden jónak tûnt. és még sem volt hang...

Kovács Gyula (MiniDisk)

A beállításoknál nézd meg a hangerõ szintjét.

Ha AC97-ed van, akkor a legfrissebb driver a 3.88-as, azt tedd fel.

arpsoft

Esetleg nézzed meg, hogy hangeszközként a hangkártyád van-e beállítva.

TheSaurus

Esetleg a legtriviálisabb hibák: Jó-e egyáltalán a hangszóró, nem szakadt-e meg a drótja, a táp jó-e, be van-e kapcsolva, stb.

Ha ezt már nézted, akkor bocs, de hallottam már egy sztorit egy rossz konnektorról meg ennek kapcsán egy órácskányi bugolásról.

Laali

Jó lenne tudni az alaplap pontos típusát, és a hangkártyáét, amit a Windows telepített. Esetlg az Everest-tel kiolvasva. Az én esetemben az AC97-nél a hangerõszabályozók különbségével volt gond. Az alaplapié más volt, másik változata kellett a drivernek, és nem csak verzióra.

Közben megpróbátam megkeresni, de lehet, hogy rosszul emlékszem. Az nem volt mindegy, hogy a Realtec vagy Cmedia driver volt fent. Talán nálam a CMedia kellett az alaplapi hanghoz. Egy ilyen pl: >>> cmedia-9738 AC97

• 2 weeks later...
snailprank

Épp számokat másoltam a médiatárba, aztán a dalcímek mellett egyszer csak úgy sorban jelentek meg a vörös felkáltójelek, végigment a listán és aztán ezt kíirta nekem:

C00D11D1: A fájl nem játszható le

A Windows Media Player nem tudja lejátszani a fájlt, mert probléma van a hang- vagy a videoeszközzel, például a hang- vagy a videokártyával.

Pedig elõtte minden rendben volt vele.

És azóta semmi hang. :(

• 1 month later...
Kovács Dávid ( Davs )

Hy!

Vettem egy új házat. Átpakoltam bele a rendszeremet. Mióta átrakodtam nincs hang a rednszeremen! Ez miért lehet? Win és Linux alatt egyaránt hincs hang. Az elõlapi hangcsatlakozók nincsenek bekõtve, lehet, hogy ezért? A hangfal mûködik és hátra van beszúrva. P4SGX-MX alaplap, Aero Cool Magic3d ház.

ProFiler

Az elõlapi csatlakozókkal egyátalán nem függ össze. A driver fennt van?

Ciao.

Kovács Dávid ( Davs )

Ahogy mondtam : a pakolás elõtt minden ment, és nem telepítettem újra semmilyen op.rendszert. Az ALSA-t vagy 20-szor lefuttattam.De semmi...

Kovács Dávid ( Davs )

Az elõlapi csatlakozókkal egyátalán nem függ össze.

Ebben biztos vagy? ;)

Mert mióta bekötöttem az elõlapi hangcsatlakozókat, azóta VAN HANg az egész rendszeren 8)

bl4ckf0xi

Üdv!

Akkor írd le a problémád, ha biztos vagy benne, hogy mindent megtettél annak érdekében, hogy elhárítsd és tanácstalan vagy...

Kovács Dávid ( Davs )

Más fórumokon is azt írták, hogy az nem kavarhat be, ezért nyitottam egy topicot neki.

bl4ckf0xi

Nem arról van szó, hanem, hogy megkérdezed, de már tudod is a megoldást...

Kovács Dávid ( Davs )

Amikor megkérdeztem, még nem tudtam értelemszerúen ;)

Shiwer

Naja, nekem is úgy indult tegnap, hogy nincs hang... Ma meg már itt tartok. :hááát::(

• 1 month later...
tatark

Sziasztok!

Tegnap este mkor a gép javában mûködött gyorsan ki kellett kapcsolnom, és kapott egy resetet. Aminek az lett az eredménye, hogy mára a hangformátumok lejátszása közben némaság honol virtuális terében, és irl is.. :Sír:

Nem tudom hogy mi történhetett, azt remélem, hátha menthetõ a helyzet, ti bizonyára értetek az ilyen esetekhez. Kérlek szépen, ha tudtok segítsetek :(

Elõre is köszönöm

ProFiler

Nem lehet, hogy csak egyszerûen le lett némítva? Nézted már a hangerõszabályzókat?

Ciao.

tatark

:upsz: Valóban.. *köhömmköhömm* ..errõl megfeledkeztem :upsz:

Köszi! :)

• 2 weeks later...
INTELP4

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne hogyha felhúzom az FSB-t már ha 1 MHz-is húzok rajta akkor a Windowsban eltünik a hangkártya egyszerüen olyan mintha a gépben nem is lenne hangkártya és ha viszzaveszem alapra akkor meg van. :Sír: :Sír: Mi lehet a probléma oka?Alaplapom:MSI 865PE NEO2-P Platinum Edition,proci:Intel Celeron D 345 3.06Ghz/256/533.