dryeti 0 Share Posted January 22, 2006 Sziasztok! Van egy jó pár éve beszerzett Portocom Multiboss notebookom 1,6-os P4-es procival, egy 40 gigás vinyóval, dvd-cd/rw kombóval, meg 256MB DDR PC2100-as memóriával. Honnan tudnám kideríteni, hogy mennyi és milyen sebességû memóriát pakolhatnék bele, mert a mostani 256 az nagyon kevés... Két foglalatom van, most az egyikben van egy 256MB-os PC2100-as modul. Beleférne pl 400MHz-es is? Van olyan, hogy egy ilyen laptop nem bir el PC2100-asnál nagyobbat? stb... Köszi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted January 22, 2006 Elbírja az a 400-asat ne félj (persze 266-on fog ketyegni)! Nekem is az van benne, pedig alapból 266-ossal hozták. Én 512-es modult vettem A-DATA-t, korrekt áron anno a vizeseknél. 1 vagy 2 gigát bír el maximum a notebook-od szerintem. Nyugodtan vehetsz bele SODIMM DDR-t, csak márkás legyen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dryeti 0 Author Share Posted January 22, 2006 Szép a fejed Green! kösz a tippet! Hát min egy 512-es kéne bele. És ha veszek egy 512-est, mondjuk 400-asat, akkor odarakhatom a lassabb 256-os mellé? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted January 22, 2006 Igen odarakhatod, csak ugyan úgy lassan fog menni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dryeti 0 Author Share Posted January 25, 2006 És hogyan járok jobban? Ha a meglevõ 266MHz-es 256-os modul mellé beteszem a 400MHz-es 512-est, Vagy ha csak az új 512-est használom 400MHz-en, és a régit kiveszem? Köszi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted January 25, 2006 Ha a géped támogatja a 266MHz-nél nagyobb sebességû ramokat (333 vagy 400), akkor lehet, hogy megérné csak az új ramot beletenni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dryeti 0 Author Share Posted January 25, 2006 Hmm... Tehát többet nyújt a sebességnövekedés, mint a memóriatöbblet lassabb kivitelben? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted January 25, 2006 Szerintem csak az 512-est rakjad bele, a másikad meg add el. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dryeti 0 Author Share Posted January 25, 2006 As you wish Master... Ok! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted January 25, 2006 Szerintem csak az 512-est rakjad bele, a másikad meg add el. Nem rossz ötlet... As you wish Master... Ez jó! Link to comment Share on other sites More sharing options...
europakiado 0 Share Posted September 13, 2006 Van egy ACER Aspire 1302XC notebook-om szeretném bõvíteni a RAM-ot benne, de nem akarom elhinni hogy csak 1 RAM foglalat lenne benne és nem tudom megnézni. Elképzelehetõ, hogy csak egy van? Ami most van 256MB PC133 SDRAM. Tehetek bele 512-es DDR RAM-ot? Köszi a válaszokat. Ja és hol találhatnék belevalót, mert SD-t nem találok csak 256-ost és ha csak 1 foglalatom van akkor az nem jó, mert semmi értelme megvenni (ugyanannyi marad ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted September 13, 2006 A kézikönyvében nincsen benne? Ott le van írva, hogy mekkorát kezel maximum. De ha lecsavarozod a memória fedõlapját, akkor láthatod, hogy van-e még benne szabadon hely. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oke 0 Share Posted December 6, 2006 Acer Travelmate 4272 WLMI 02 Ebbe a laptopba szeretnék még 512 Mb RAM-ot venni. A Kingstone jó lenne bele? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyongyosim 0 Share Posted March 12, 2007 Sziasztok! van egy ACER Travelmate 3002 WTMI notebookom, 1*512MB DDR2/400 memóriával. Venni szeretnék bele még 1 GB memóriát. A laptop leírása szerint max. 2 GB-ig bõvíthetõ, így 1,5 GB lenne benne, elvileg nem lehet gond. Kérdésem: milyen memóriát vegyek, miknek kell egyeznie? Márka gondolom mindegy, de DDR2-t vegyek bele 400 MHz-st? Ezt azért kérdezem, mert DDR2-ben 1GB-os memóriában nem találtam 400 MHz-st, hanem legkevesebb csak 533 MHz-st. Beszerelés: nem nagyon értek hozzá, még soha nem szedtem szét laptopot, de a szerelésre nem akarok sokat költeni. Le tudnátok írni, hogy lehetne belerakni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enjoys1ng1ng 0 Share Posted March 12, 2007 kb. Ugyanaz lenne a kérdésem mint @gyongyosim - nek, csak én már megvettem a memória lemezt. Van egy acer travelmate 420 laptopom, 256MB memória volt benne, vettem még egy 256MB memória lemezt rákerestem a google-ben, hogy milyen lemezt lehet beletenni). Meg is találtam, hogy hova kell behelyezni, betettem, de nem változott semmi, a rendszer nem érzékeli. Hol kell és mit beállítani? Tudna valaki segíteni? Elõre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisgaby 0 Share Posted May 18, 2007 Sziasztok! Nekem egy Acer TravelMate 2450-es laptopom van. Én is memóriabõvítésre adtam a fejem. Jelenleg egy 512 mb 533 MHz ddr2 ram van benne - ez az eredeti. Miután elolvastam a gép könyvét vettem bele egy 1 gb 533 MHz ddr2 ramot. Az üzletben letesztelték, ami kb egy órát tartott és nem mutatkozott semmilyen hiba. Itthon el kezdtem használni a gépet, de kb fél óra elteltével jött a kékhalál. Ezt még egy párszor eljátszottam vele, de a végén kivettem az újat belõle. Abban a pillanatban minden hiba megszûnt. Megpróbáltam úgy is,hogy csak az 1 gigásat teszem be, de önmagában is produkálja a kékhalált. Most arra készülök, hogy én csinálom végig a memtestet mert nem hiszek az eladónak, hogy minden oké volt. Talán az a szerencsém, hogy élettartam garanciás. De addig nem akarom visszavinni, amíg ne látom én, hogy tényleg hibátlan-e vagy sem. Azért kíváncsi vagyok az ötleteitekre,hogy mi lehet a gond. Elõre is köszi. Gaby Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisgaby 0 Share Posted May 18, 2007 Megcsináltam a tesztet. Ezek az eredmények jöttek ki: test3 47 test4 354 test5 12 test6 5 Azt hiszem meggyõzõ eredmény lesz az eladónak. Csak azt nem tudom milyet kérjek helyette. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 19, 2007 Egy memóriateszt nem 1 órás. Ekkora mennyiségnél 1-1,5 nap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdanko 0 Share Posted June 7, 2007 sziasztok, erre sajnos nem kaptam semmi tanácsot, próbálkozom újra: jelenleg a notebookomban két 256-os memória modul van. Gyorsítani akarok a gépen, ezért gondoltam, hogy legalább 1 gigára bõvítem vagy kettõre. Kérdéseim: milyen márkát vegyek? párban érdemes vagy egyben egy gigás? Melyikkel optimálisabb? mennyivel gyorsul a duplázás a használat során? milyen tapasztalataitok vannak? mennyibe kerülnek? melyiknek van jó árértékaránya? Egyéb tanácsotok van? Köszi Zoli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Budha 0 Share Posted June 8, 2007 Nem lehet, hogy egy kicsit kevés infót adtál? Milyen notebook? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdanko 0 Share Posted June 11, 2007 szia, Rendszer gyártója LG Electronics Rendszer modellje LS50-ACZH Rendszer típusa X86 alapú PC Teljes fizikai memória 512,00 MB 1,5 GHz Pentium M processzorral Mit mondjak még? köszi Zoli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don_Gatto_ 0 Share Posted August 16, 2007 hello most vettem egy uj 1gb os ramot(brand ddr2 667 sodimm), és betettem a gépbe a régi 256 mellé. a régi ramra az van ráírva, hogy dimm1, és amiota a kettõ együtt, vagy csak az új bent van a gépben, azóta elég gyakran kék halálozik a gép, és tönkremegy az képernyõillesztõ program. de ez az eset idáig csak és kizárólag a world of warcraft játék futtatása közben fordult elõ. a kék halál azt írja: kapcsoljam ki a gyorsitótárazást, és az árnyékozást a memória beállításoknál biosban, de ilyen opció nincs nekem. elõfordulhat az, hogy az 1gb os ram nem mûködik megfelelõen, a port különbség miatt? már sok mindent kipróbáltam az új windows-on át a gép teljes kitakarításán keresztül, a cache méret variálásig, de a probléma mindig fenn áll. Jah, és az ikonjaim a fentebb említett játékban elmosódnak, mint amikor ram gáz van, és elmosódik az asztalon egy ikon, de ismét csak ennél a játéknál. a notebookom egy acer travelmate 2410 ha valakinek bármi ötlete volna, azt nagyon megköszönném. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacika_03 0 Share Posted November 25, 2007 Sziasztok! A segítségeteket kérném! Van egy ACER Aspire 5023 WLMI notebook-om AMD Turion 64 ML-32 Mobile processzorral.2 db Infineon 333 MHz 256 Mb DDR Ram van benne jelenleg.Szeretnék bele 1 Gb memóriát venni. Elõször is: csak 333-as memóriát tehetek bele,vagy esetleg a 400-ast vagy nagyobbat is elbirja? Másodszor: hogyan lenne gyorsabb a masina,ha 1 db 1 Gb-osat vennék,vagy 2 db 512 Mb-osat dual chanel-ben(ha lehet egyáltalán dualban használni)? 3D-s tervezõprogramot használok,ahhoz kellene a memóriatöbblet. Harmadszor: Milyen márkájú memóriát ajánlanátok bele? Elõre is köszi a segítséget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted November 26, 2007 1. 400-ast is támogat. 2. Tudtommal az nem támogat DC-t, ezért 1*1GB. 3. Itthon notimemórákból nem valami nagy a választék. Van 2 haverom aki bõvített a notijában. Az egyik PQI-t, a másik Kingmaxot. Mindketten meg vannak elégedve vele. Ezeket tudom is ajánlani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
béna 0 Share Posted June 8, 2008 Sziasztok! Szeretném bővíteni HP 530-as Notebook-om RAM-ját. Az Everest azt mondja hogy; -DIMM1: Qimonda 1GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333MHz) (4-4-4-12 @ 266MHz) (3-3-3-9 @ 200MHz) van benne. Ez időzítés és órajel? Nem tudom most, hogy melyik érték van az enyémen, ezt így sorolta fel nekem az Everest..(erre a memória időzítéseknél kapom a választ?) ami: -Memória időzítések>5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) -Memóriabus> 332.5 MHz -DRAM:FSB arány 10:5 Kérdéseim : -Ez a RAM jó minőségű-e? -Ha igen, milyet vegyek mellé? -Ha nem, milyet ajánlanátok? -Érdemes lenne-e az egész szetet lecserélni pl.: 2x2GB RAM-ra? -Ezt tudja kezelni a Windows?(mert már ilyet is hallottam hogy 2GB felett nem igazán..) -Ez függ a CPU milyenségétől? ami:(Mobile DualCore Intel Core Duo T2600 2.16GHz) Ebben kérném a segítségeteket, köszi üdv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts