er42 Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 Segitenétek,hogy a lejátszó miért forditja meg a képet? Hogyan lehet kijavitani? (MP classic) Kösz
andrewdr Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Szasztok, A MPC-ot használva hogyan lehet a legeffektívebben világosítani a kissé sötét (xvid) filmet? Esetleg az ffdshow-ban kell módosítani valamit? Köszönettel, Andrew
andrewdr Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 view --> options --> mpeg decoder Köszönöm a választ, egy kicsit égek, ezt nekem is illett volna megtalálni.
Lalolib Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Nem kell égni, néha azt sem látjuk meg ami kézenfekvõ. Ezért vannak ilyen remek fórumok, hogy segítsünk egymásnak...Égés nélkül.
Shia-ko Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 Hogyan lehet megoldani, hogy a megjelenített felirat ne a filmen, hanem az alatta lévõ fekete sávon jelenjen meg? korábban ment, de most nem találom a beállítást. Sem a lejátszóban, sem ha vobsub-bal rakom ki a feliratot.
Soped Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Hali! Nem vagyok egy csúcs Zseni, ezért kérdeznék: A Wmp az F5-el fotóztam, de nyújtott a kép, nem eredeti formájú. Miért?? lehet ezt korrigálni? Melyik mappába lehet menteni? - Hol kell beállítani? A nyelvet (Lagun?) lehet magyarosítani?? Köszike!
Bata László Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 A kép mindig abban a méretben kerül lementésre, amilyenben van. DVD esetében pl. a 352x576 szabályos képméret, amit a lejátszó húz szét 4:3-as formátumra. Magyarul, a lementett eredeti pixelszámú képet neked kell valamilyen grafikai alkalmazásban átméretezned a lejátszási arány szerint. 720x576-os DVD formátum esetén a 4:3-as képet tehát 720x540-re kell átméretezni, ekkor nem lesz nyújtott. A Media Player Classicnak van magyar nyelvû verziója, elérhetõ a PC World letöltési oldalán. Oda mentesz, ahova akarsz. Az utólsó letöltési mappa helyét (Fájl -> Kép mentése...) megjegyzi a program, amíg nem módosítod, ide ment. A képmentéshez alapban nincs gyorsbillentyû, de a Nézet -> Beállítások -> Billentyûk -> Save image menü alatt készíthetõ saját.
Soped Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Ja, és még egy megjegyzés: az mellett, hogy köszönöm a segítséget, -már letöltöttem a magyar nyelvû verziót- el szeretném mondani, hogy nekem az F5 -el sikerül a fotózás "képlopás". Próbáljátok ki ti is!
OroszLala Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Kérem segítsen valaki! A MPC lejátszóval nem minden féle formátumú filmet tudok lejátszani.. A hibajelenség: hang van, de zöldes-sárgás színû a videó. Gondolom codechiány. Vagy csak beállítás? Verzió: 6.4.9.0, HUN. Elõre is köszi! Bocsi a tudatlanságért, de akkor tanul a gyerek, ha kérdez. Pl. azt, hogy hogyan kell helyesen írni? Nem lenne rossz, ha elolvasnád a fórumszabályzatot, vagy szimplán jólnevelt személyként nem ordibálnál. Köszi! Shia-ko
OroszLala Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Nem értem, hogy mi a baj a helyesírásommal. És azt sem tudom, hogy itt mit tekintesz ordibálásnak? Egyébként elolvastam a fórumszabályzatot, mert szímplán jól nevelt vagyok! Idéznék is belöle: "Légy segítõkész! Az új fórumtagokkal légy türelmes! A régebbi (nagyobb tapasztalatú) tagok segítsék õket eligazodni a fórumon, és a szabályok rengetegében." Korinak üzenem: K-lite codec pack (v51.42.0.0) és VP6 VFW codec pack (v6.2.0.10) van csak feltelepítve.
Shia-ko Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Ordibálásnak a csupa nagybetû használata minõsül, a helyesírásba pedig beletartozik a megfelelõ írásjelek megfelelõ mennyiségben való használata (is).
OroszLala Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Rendben és köszönöm. Tudomásul vettem. Esetleg te nem tudnál valami jó tippet?
Sebi Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Szedd le a kodek pakkot, az okozza ezt a hibát.
OroszLala Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Köszi a tippet, de ez nem segített. Pedig leszedtem mind a kettõ codec-packot... Sõt a K-lite 7 pack tartalmazta a M.P.C.-lejátszót is. A lejátszót ez után feltettem, de így sem volt jó.
Sebi Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Lehet, hogy a filmek rosszak. Próbáld meg egy másik lejátszóval, például ezzel.
OroszLala Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 A filmeket jól megjelenití, nem azzal van a baj. A rövid videókat nem "szereti", aminek wmv formátuma van. De az avi, mpg, asx formátumokat gond nélkül viszi. Nekem is van sok lejátszóm, de én ezt szeretem.
Sebi Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 WMV Lehet, hogy le vannak védve a wmv kiterjesztésû kisfilmjeid és csak az interneten, bizonyos összeg befizetése után tudod megnézni õket. Az ilyen fájloknál szokott színes csíkokat megjeleníteni a program.
Shia-ko Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 A codec pack-ok uninstallja nem elég, registry takarításra is szükség van, de ha a többi jól megy, akkor valószínûleg nem ez a bibi, és a K-Lite sem szokott sok gondot okozni. Próbáld meg esetleg az utolsó wmv codec-et telepíteni.
OroszLala Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Az az igazság, hogy le kellett formáznom a vinyomat egy vírus miatt De elötte tökéletesen müködött minden, az összes meglévõ videóimat lejátszotta normálisan. Egyébként ezek a videók ingyen letölthetõek. ( poén videók, bringás videók, stb...) Viszont most, hogy újra felpakoltam mindent a gépre ez a része nem mûkõdik. És egyszerûen nem tudok rájönni, hogy mi az oka. Sok hozzáértõ embert megkérdeztem, de senki nem tudott érdemben segíteni. Ezért fordultam hozzátok... Természetesen kitakarítottam egy "easy cleaner v2.0.6.373" programmal, az uninstallok után. Köszönöm a tippet, de nem igazán értem, hogy mit jelent az "utolsó wmv codec feltelepítése". Egyébként azt is észrevettem, hogy van olyan wmv fájl amit normálisan lejátszik. Ez még csak fokozza a zavarodottságomat.
OroszLala Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Ezt nem hiszem el! Sikerült megcsinálnom, hogy ne legyen zöldes-sárga a lejátszott videók képe, erre most fejjel lefele megy a videó
Recommended Posts