Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Segitenétek,hogy a lejátszó miért forditja meg a képet? Hogyan lehet kijavitani? (MP classic) Kösz

:(

Posted

A codecben kéne visszífordítani.

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Szasztok,

A MPC-ot használva hogyan lehet a legeffektívebben világosítani a kissé sötét (xvid) filmet? Esetleg az ffdshow-ban kell módosítani valamit?

Köszönettel,

Andrew

Posted

view --> options --> mpeg decoder

Posted
view --> options --> mpeg decoder

Köszönöm a választ, egy kicsit égek, ezt nekem is illett volna megtalálni.

:mérges:

Posted

Nem kell égni, néha azt sem látjuk meg ami kézenfekvõ. Ezért vannak ilyen remek fórumok, hogy segítsünk egymásnak...Égés nélkül.

• 9 months later...
Posted

Hogyan lehet megoldani, hogy a megjelenített felirat ne a filmen, hanem az alatta lévõ fekete sávon jelenjen meg? korábban ment, de most nem találom a beállítást. Sem a lejátszóban, sem ha vobsub-bal rakom ki a feliratot.

• 3 weeks later...
Posted

Hali!

Nem vagyok egy csúcs Zseni, ezért kérdeznék: A Wmp az F5-el fotóztam, de nyújtott a kép, nem eredeti formájú. Miért?? lehet ezt korrigálni? Melyik mappába lehet menteni? - Hol kell beállítani?

A nyelvet (Lagun?) lehet magyarosítani??

:?:

Köszike!

Bata László
Posted

A kép mindig abban a méretben kerül lementésre, amilyenben van. DVD esetében pl. a 352x576 szabályos képméret, amit a lejátszó húz szét 4:3-as formátumra. Magyarul, a lementett eredeti pixelszámú képet neked kell valamilyen grafikai alkalmazásban átméretezned a lejátszási arány szerint. 720x576-os DVD formátum esetén a 4:3-as képet tehát 720x540-re kell átméretezni, ekkor nem lesz nyújtott.

A Media Player Classicnak van magyar nyelvû verziója, elérhetõ a PC World letöltési oldalán.

Oda mentesz, ahova akarsz. Az utólsó letöltési mappa helyét (Fájl -> Kép mentése...) megjegyzi a program, amíg nem módosítod, ide ment. A képmentéshez alapban nincs gyorsbillentyû, de a Nézet -> Beállítások -> Billentyûk -> Save image menü alatt készíthetõ saját.

Posted

Ja, és még egy megjegyzés: az mellett, hogy köszönöm a segítséget, -már letöltöttem a magyar nyelvû verziót- el szeretném mondani, hogy nekem az F5 -el sikerül a fotózás "képlopás". Próbáljátok ki ti is!

• 5 weeks later...
Posted

Kérem segítsen valaki!

A MPC lejátszóval nem minden féle formátumú filmet tudok lejátszani.. A hibajelenség: hang van, de zöldes-sárgás színû a videó. Gondolom codechiány. Vagy csak beállítás?

Verzió: 6.4.9.0, HUN.

Elõre is köszi! Bocsi a tudatlanságért, de akkor tanul a gyerek, ha kérdez. :D:ötlet:

Pl. azt, hogy hogyan kell helyesen írni? :hmm: Nem lenne rossz, ha elolvasnád a fórumszabályzatot, vagy szimplán jólnevelt személyként nem ordibálnál. Köszi! Shia-ko

Posted

Milyen kodek pakkot telepítettél utóljára? :?:

Posted

Nem értem, hogy mi a baj a helyesírásommal. És azt sem tudom, hogy itt mit tekintesz ordibálásnak? Egyébként elolvastam a fórumszabályzatot, mert szímplán jól nevelt vagyok! Idéznék is belöle:

"Légy segítõkész!

Az új fórumtagokkal légy türelmes! A régebbi (nagyobb tapasztalatú) tagok segítsék õket eligazodni a fórumon, és a szabályok rengetegében."

Korinak üzenem: K-lite codec pack (v51.42.0.0) és VP6 VFW codec pack (v6.2.0.10) van csak feltelepítve.

Posted

Ordibálásnak a csupa nagybetû használata minõsül, a helyesírásba pedig beletartozik a megfelelõ írásjelek megfelelõ mennyiségben való használata (is).

Posted

Rendben és köszönöm. Tudomásul vettem. Esetleg te nem tudnál valami jó tippet?

Posted

Szedd le a kodek pakkot, az okozza ezt a hibát.

Posted

Köszi a tippet, de ez nem segített. Pedig leszedtem mind a kettõ codec-packot... Sõt a K-lite 7 pack tartalmazta a M.P.C.-lejátszót is. A lejátszót ez után feltettem, de így sem volt jó.

Posted

Lehet, hogy a filmek rosszak. Próbáld meg egy másik lejátszóval, például ezzel.

Posted

A filmeket jól megjelenití, nem azzal van a baj. A rövid videókat nem "szereti", aminek wmv formátuma van. De az avi, mpg, asx formátumokat gond nélkül viszi. Nekem is van sok lejátszóm, de én ezt szeretem.

Posted

WMV :hmm:

Lehet, hogy le vannak védve a wmv kiterjesztésû kisfilmjeid és csak az interneten, bizonyos összeg befizetése után tudod megnézni õket. Az ilyen fájloknál szokott színes csíkokat megjeleníteni a program.

Posted

A codec pack-ok uninstallja nem elég, registry takarításra is szükség van, de ha a többi jól megy, akkor valószínûleg nem ez a bibi, és a K-Lite sem szokott sok gondot okozni.

Próbáld meg esetleg az utolsó wmv codec-et telepíteni.

Posted

Az az igazság, hogy le kellett formáznom a vinyomat egy vírus miatt :upsz:

De elötte tökéletesen müködött minden, az összes meglévõ videóimat lejátszotta normálisan. Egyébként ezek a videók ingyen letölthetõek. ( poén videók, bringás videók, stb...) Viszont most, hogy újra felpakoltam mindent a gépre ez a része nem mûkõdik. És egyszerûen nem tudok rájönni, hogy mi az oka. Sok hozzáértõ embert megkérdeztem, de senki nem tudott érdemben segíteni. :fal: Ezért fordultam hozzátok...

Természetesen kitakarítottam egy "easy cleaner v2.0.6.373" programmal, az uninstallok után.

Köszönöm a tippet, de nem igazán értem, hogy mit jelent az "utolsó wmv codec feltelepítése". :upsz:

Egyébként azt is észrevettem, hogy van olyan wmv fájl amit normálisan lejátszik. Ez még csak fokozza a zavarodottságomat.

Posted

Ezt nem hiszem el! Sikerült megcsinálnom, hogy ne legyen zöldes-sárga a lejátszott videók képe, erre most fejjel lefele megy a videó :mérges: