Jump to content
GSForum - Segélyvonal

eBay

Recommended Posts

Posted

Mihez mit szólunk? :pislog: A PSP-t kérded?

Ciao.

Posted

Ne haragudj, én nem látok semmilyen átverést, a srác világosan leírja, hogy ez csak a dobozért van, aminek kb 8 dollár az ára. Csak a sok szerencsétlen nem olvasta el, így lett 200 dollár belõle.

Egyébként aki megnyerte nem fizette ki, pedig ez egy szerzõdésnek minõsül... :D

Posted

Ja, hogy csak a dobozt kell nézni! :D

Ciao.

Posted

Megkapta a dobozt és nem fizette ki, vagy már elõtte szólt az eladónak hogy nem fog fizetni?

Lehet ennek valamilyen következménye a negative feedback-en kívül?

Posted

Elvileg nem.

Az ebay-en a cuccok addig nem indulnak el az útjukra, ameddig nincsenek kifizetve.

Ha meg utánvéttel megy a bolt, akkor csak kifizetés után lehet megkapni a csomagot.

• 2 weeks later...
Posted

Egy fontos kérdésem lenne:

Megtetszett egy számítógépes játék, és meg akartam rendelni. Mivel nehezen értettem a német szöveget többször visszamentem az elõzõ oldalra, meg vissza. Minden lapozást egy újabb megrendelésnek vett. Egy CD-t PayPal-lal ki is fizettem. De még ott mutatja nekem, hogy van még 2 ki nem fizetett tétel (ugyanez a lemez). Mi a teendõ? Ha nem fizetek nem szállítják, és kész?

Posted

Írjál az ebay-nek, meg az eladónak, hogy mi történt.

Teljesen korrekten fognak eljárni.

Addig ne fizessél, ameddig nincs tisztázva a dolog.

Utána meg már nem kell majd.

Posted

Igazad volt! Válaszolt is azonnal az eladó cég. Azt írta, hogy igazoljam vissza e-mailben az EBay-nek hogy elrontottam mert csak akkor kapja vissza a jutalékát. És részükrõl közös megegyezéssel megszüntettük a szerzõdést.

• 3 weeks later...
Posted

Egyébként,szerintetek ez jobb mint a Vatera vagy a Tesz-Vesz?

Posted

Egy cseppet nagyobb piactér. Világméretû, tehát nagyobb a választék.

• 5 months later...
Posted

A Magyar Posta még mindig olyan béna hogy mindent elhagy amit nem ajánlottan küld az ember?

Posted

Már vagy fél éve postázok heti rendszerességgel és még egyetlen csomaggal (és levéllel) sem volt semmi probléma. Szerintem megbízhatóak.

Ciao.

Posted

Én még 2004 novemberében küldtem 2 nem-ajánlottat (de elsõbbségit kértem rá). Amelyik Németo-ba ment az elveszett, amelyik Franciao-ba az pedig 5,5 hét után érkezett meg. Azóta mindent ajánlottan küldök, nem is hagytak el semmit azóta, viszont gyakran elõfordul hogy az amerikai kontinensre címzett küldeményeim 2-3 hét múlva érkeznek csak meg. Az viszont érdekes, hogy onnan ide sokszor napok alatt megjön, pedig õk nemis ajánlottan küldik.

Posted

Ez azt jelenti, hogy jobb a magyar posta, mint az amerikai. :démonikacaj:

Ciao.

Posted

Franciao-ba az pedig 5,5 hét után érkezett meg

...

az amerikai kontinensre címzett küldeményeim 2-3 hét múlva érkeznek csak meg.

Ezzel én is így voltam. USA-ba hamarabb odaért a csomagom mint a franciákhoz :S

Posted

Ny-Európába kb 1 hét a célbaérkezési idõ. Az az 5,5 hét egy nem-ajánlott küldemény volt, mint említettem.

• 3 months later...
Posted

Hi!

Nem értek ehhez az internetes vásárláshoz , és megszeretném kérdezni , hogy melyik az a cég amelyik külföldi és Magyarországra is szállít , és kb. mennyibe kerül a posta költség!

u.i: Számítógépes játék lenne amit keresek

Posted

Szinte az összes nagy gyorsposta mûködik nálunk is. (DPD, TNT, UPS, DHL, FedEx stb.)

Az áruk viszont elég magas. Pl egy csomag Németországból az osztrák-magyar határig 10 EUR körül van, ha átjön Sopronba, akkor már 15-20 EUR is lehet.

Posted

Hát ez nem jó hír xD De nyugalom majd keresek egy internetes PC játék boltot és megnézem menyibe kerül a Call of Duty 2 :) Ha olcsóbban kijövök mint Mo.-n akkor inkább megrendelem Németbõl(Legalább onnan díszdobozba kapom alacsonyabb áron mint itt a ******* magyar boltokba ahol elédvágnak egy DVD tokot :gonosz:

Posted

Nah kiszámoltam :P 34.90 EUR a CoD2 németbe az anyi mint 9500FT és ha elegondolok , hogy a postaköltég kb 25 EUR körül lehet akkor annyi mint Mo.-n :S

• 2 months later...
Posted

Hello!

Én Angliából rendeltem cuccokat, van ami megjött 3 nap alatt, ezzel szemben 3 dolog már több mint 10 napja nem érkezett meg. Véletlenszerûen küldik tovább minden postai központból a csomagokat, vagy mi a franc lehet?

Azért bízom benne még megérkeznek a héten.

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Szeretném kifizetni egy eBay-es vásárlásomat, és az eladó a PayPal-on kívül szerencsére más lehetõségeket is fenntart: "Money order / Cashier's check" és "Personal check"

Ez a kettõ pontosan mit jelent?

Egészen pontosan a postásnak szeretnék fizetni személyesen, amint házhoz hozza. Ez az opció a "Personal check" lenne?

Most pedig arra gondoltam, hogy egy másik személy fizetné ki helyettem PayPal-lal, én pedig neki készpénzzel. Vajon lehet olyat, hogy a fizetési PayPal résznél a vásárló helyett név szerint valaki más küldi át az összeget? Így volna azt hiszem végülis a legegyszerûbb.

• 1 month later...
Posted

Szia!

Hát gondolom már kifizetted valahogyan a pénzt és a vásárolt termék is megérkezett már :)

De azért leírom a tapasztalataimat, mert úgymond veteránnak számítok már az ebay-jezés terén.

Nos úgy gondolom hogy az megoldható, hogy más PayPal-járól küldted át a pénzt...ha nem akkor ird már meg ide légyszi.

Jajj egyébként ezt még egy korábbi hozzászóláshoz írnám...ebay van angol nyelven is, nemcsak németül.

Na visszatérve a "Money order / Cashier's check" és "Personal check" jelentéseihez.

Magyarban nem igazán tudom, hogy hogyan fordithatnánk le, úgyértem milyen használatú dologra.

:nyíl: Personel check: angliában úgy van, hogy ha van bankkártyád akkor ahhoz kapsz egy csekkfüzetet is, ebben a csekkfüzetben találhatóak a personel check-ek amin rajta vannak a te bankkártyád kiadható adatai és az aláírásodat is kell tartalmaznia, persze eredetit kézzel és tollal írottan. 8) Erre ráírod az eladóval megbeszélt összeget és ezután bízva az angol posta nagyszerűségében postára adod az eladó címére. Ez talán mindaddig hasonló a magyarral, ha vn csekkfüzeted, hogy itthon nem kockáztatnád meg simán feladni a csekket egy levélben.

:nyíl: Money order / Cashier's check : még mindig csak az angliai elvet tudom, bár valamilyen szinten talán a magyar postás-rózsaszín csekkes megoldáshoz hasonlít. Szóval itt a postán kell kérni egy csekklaphoz hasonló kis szelvényt, értelemszerűen kitölteni. Ezután a kezelő beregisztrálja a csekket és összeget. Majd a menet ugyanaz, borítékba tenni és szimplán feladni. ~ hogy még biztonságosabb legyen lehet kérni "keresztezést" a csekklap hátuljára ami azt jelenti, hogy a pénzt csakis kizárólag a csekken lévő személy veheti fel.

Mindkét típusú szolgáltatást még biztonságosabbá teheted, ha ajánlva adod fel, igaz az előzőekről is kapsz egy bizonlatot ami csak arra jo hogy esetleg megmutasd az eladónak emailben hogy te már feladtad a pénzt és akkor hamarabb küldi a terméket. Szóval ajánlott küldeményként a bizonylattal nyomonkövetheted szinte a ház ajtajáig hogy hol tart a leveled. Mindezt interneten keresztül lehet megnézni.

De mindenesetre szerintem mindenképpen a PayPal a legbiztonságosabb.

Hmm remélem tudtam segíteni :upsz:

nem akartam ilyen szájbarágós lenni, de így biztosan megértjük :)

• 2 weeks later...
Posted

Sziasztok!!

Életembe most néztem meg elõször az eBay oldalát. És sajnos foggalmam sincs, hogy hogyan kell/lehet onnan rendelni. Kérlek segítsetek! Van Valami leírás, magyarul, hogy mit/hogyan kéne csinálni, hogy ne legyek átverve? :D Köszönöm a segítséget!