Rick13 Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Sziasztok. Nekem is hasonló gondom van mint sokatoknak. 4GB telepített memória és csak 2,94-et ismer fel. 64 bit-es WIN7. Alaplapra integrált videókártya nincs. Olvasgattam itt és megnéztem az alaplap leírását, amiben ez volt írva a memória részhez: Akkor azt jelenti, hogy ez is csak 2 giga rendszer memóriát tud kezelni? Mert van rajta DDR és DDR II slot is. Meg mi az, hogy külön használja a kettőt? Amúgy Asrock 4core dual VSTA az alaplap típusa.
[OP]Destroy-man Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Az annyit jelent, hogy DDR és DDR2 ram egyszerre nem lehet a gépben. Egyébként meg örülj neki, hogy ennyit lát, mivel az alaplap kézikönyvében világosan benne van (meg amit linkeltél képet azon is látszik), hogy csak 2GB ramot kezel ez az alaplap.
Rick13 Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Akkor szerinted melyiket hagyjam? A 2x1giga DDR-t (amik dualba mennek), vagy az 1x2giga DDRII-t? Vagy nem nagyon van jelentősége?
[OP]Destroy-man Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Az 1x2GB DDR2-vel jobban jársz a frekvencia miatt. DDR1-nél nem sokat számít a dual.
Kari91 Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 (edited) Sziasztok. Az oprendszerem néhány napja csak 2 Gb-ot használ a 4 giga ramból. A Win 8.1 a vezérlőpult->rendszer és biztonság->rendszer menüponton belül a kövit írja: Memória (RAM) mérete: 4,00GB (1,95GB használható). A gépem jellemzői: AMD FX 6100 3,3 GHz AsRock 970 Extreme3 Kingston HyperX Blue 2x2GB 1600 MHz DDRIII Előre is köszönöm a segítségeteket Update: Azt írja az erőforrásfigyelőben, hogy a maradék a hardvereknek van fenntartva, azaz "a BIOS és a periférikus eszközök egyes illesztőprogramjainak fenntartott memória" Na ez meg mi?? Edited December 12, 2014 by Kari1991
Fujitsu Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Processzorba integrált videovezérlőd van; ez a videomemóriát a rendszermemóriából foglalja le magának.
Kari91 Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Naaaa... Radeon HD 6850-esem van 1 GB saját memóriával... Régebbein is csinált ilyet a Win de nem ilyen hosszú időre.
Fujitsu Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Írtad fentebb, hogy HD 6850-ed van? Mi lenne, ha a géped pontos és teljes specifikációjával és a probléma részletekbe menő leírásával indítanál, és nem csak így "csepegtetnéd" az információkat? Nem vagyok sem Tihanyi, sem Gyurcsók; nem tudom telepátiával kitalálni, hogy mi a baja a gépednek. Attól még, hogy diszkrét videovezérlőd van, előfordulhat, hogy bekavar a memóriakezelésbe az integrált vezérlő. Szét kéne nézni a BIOS-ban, hátha van valami ezzel kapcsolatos beállítás. Egyébként ha csak úgy magától kevesebb memóriát ismer fel a rendszer a telepítettnél, az könnyen jelenthet memóriahibát is (--> Memtest).
Kari91 Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Ne haragudj, nem akartam udvariatlan lenni Köszönöm a segítséget. Én úgy tudom, hogy az FX 6100-asban nincs prociba integrált videovezérlő. Na szóval régebben (néhány hónapja) csinált ilyet,t de csak 1-1 napig, vagy addig, amíg újra nem indítottam. Most már pár napja megy a dolog, és bár lehet, hogy van a BIOSban ilyen beállítás, de nem állítgattam ott semmit, tehát nem hiszem, hogy ez váltaná ki, de megnézem... Egyébként megcseréltem a 2 memóriát, és jó lett... csak remélem így is marad.
Fujitsu Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Igen, tényleg nincs integrált videovezérlője. (Az AMD termékkínálatával kapcsolatban nem vagyok képben.) Én ellenőrizném a memóriát Memtesttel.
kisszabo Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 Sziasztok! A problémám a következő: Bővíteni szerettem volna a memóriát egy régebbi gépben 2 GB-tal (eddig is 2GB volt benne), de sajnos nem ismeri fel a két modult egyszerre. Külön-külön működnek. Ha egyszerre rakom bele a gépbe akkor is el indul, de a BIOS és a windows csak 2GB-ot lát. Amit eddig "elkövettem: Modulok felcserélése a foglalatban (természetesen tisztítás is volt) Memteszt (egyesével, hiba nélkül lefutott) BIOS frissítés (a legutolsó a gyári oldalról) Próba másik gépben (tökéletesen működik dual-ban) Másik pár modul beépítése a problémás gépbe (a tünetek ugyanazok [csak egy modult lát]) A gép és a memória adatai: Táp: Chieftec CTG-400-80p (400W) Alaplap: Asrock G41C-VS (bios 1.40) Processzor: Intel Dual Core E6700 (2X 3.2 GHz) Videó kártya: GF GT 630 RAM: Kingmax 2GB 1333 MHz (egyoldalas, azonosító: FLFE85F-C9KM9; a két modul teljesen egyforma) Az alaplapi manuál itt található: http://www.asrock.com/MB/Intel/G41C-VS/index.asp?cat=Manual Ha valamilyen BIOS beállítást kellene csinálni azt szájba rágósan kellene elmondani, lépésről lépésre. Ha bármilyen más infó kellene még kérdezzetek bátran válaszolok (ha tudok ). Előre is köszönöm!
Temporary Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 Az a memória modul azonosító biztos, hogy "...-C9KM9"? A manual szerint: A kék színű foglalatokban kell lenniük a DDR3-as moduloknak. A BIOS-ban az “Overclock Mode”-t állítsd "Manualra" 1066 CPU FSB mellett (mint amilyen a Te E6700-ad) a modulok is csak 1066-on fognak menni. (Ha 1333 FSB-s CPU-d lenne az 1333-as modul mellett, akkor az FSB1 Jumper-t is át kellene állítani)
kisszabo Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 Köszi a segítséget! Igazad van, tényleg rosszul írtam az azonosítót helyesen így van: FLFE85F-C8KM9. (Hogy az egyik kollégámat idézzem: "tegnap megittam a halálos mennyiség háromszorosát") Szerk: hálás köszönetem Temporary a segítségeddel megoldódott a gond, most már látja mind a két modult.
Recommended Posts