Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Kevesebb memóriát ismer fel...

Recommended Posts

Posted

Két hetes gépnél BIOS-frissítés?

Posted

Nem jelenti azt, hogy a legfrissebb BIOS van rajta. CMOS resetet is lehetne neki küldeni, hátha nem kell frissíteni.

Posted

CMOS reset= táp megszüntet, elem ki, elem vissza?

Posted

Köszönöm a segítséget!

A végén elég volt felcserélnem két memóriamodult és minden jó lett. :pislog:

Ha valaki elmondja nekem, hogy mindenben azonos memóriáknál ennek mi jelentõssége van, annak nagyon hálás lennék.

• 3 weeks later...
Posted

P5b alaplapba 2*2 gb Geil 800mhz kit van betéve,de a bios csak 3008 mb-ot ismer fel.Már próbáltam a biosfrissítét,cserélgettem a memóriákat.help

Posted

Másik gépben próbáltad a modulokat?

Posted

igen persze.Már kingstonnal is így jártam.ezért cseréltem le geil-re.De az egészbe az a legérdekesebb.az xp 2,95gb ismer fel,a vista 4 gb-ot ismer fel.Nem értem.

Posted

Itt is a 32 bites címzése problémája van, de mivel 2 Gb-os modulokat használsz, így 1 Gb-nyi memória nem kerül megcímzésre, nemcsak 512 Mb. Egy egész memóriamodul-oldalnyi elveszik.

Posted

Eddig világos is volt, de a bios-ban is csak 3008 mb-ot lát. Miért?

Posted

Hát ez az hogy senki se tudja miért van!Én is ilyen cipõbe járok.Pedig nem p5b alaplapom van.

• 3 weeks later...
Posted

Sziasztok az lenne a kérdésem,hogy miért lehet az,hogy 4GB-ból a 32-es vista is 3,25-öt lát és 64 bites is?

Elkértem a havarom 64 bitesét, feltelepítettem, de ugyanannyit lát memóriából mint a 32 bites.Miért lehet ez?

[OP]Destroy-man
Posted

Nem használsz véletlenül alaplapi videokártyát, ami a memóriátol kapja a VRamot?

Ha nem, akkor érdemes letesztelni a memóriát, nincs-e valami gond velük.

32 biten normális, hogy nem látja a 4GB Ramot, de 64 bit alatt 128 GB-ig tudja kezelni a vista a memóriát.

Posted

Egyforma modulok? Nincs véletlenül vegyesen egy- és kétoldalas?

Posted

Sziasztok, nem alaplapi kártyát Nvidia 7600Gs-t használok. 4 slotom van az alaplapon 4x1 gigát tettem be, mind egyforma 800-as kingmax.Az alaplapom GA-945PL-S3.GIGABYTE.

Posted
4 DDR II DIMM memory slots (supports up to 2GB memory)

Mondja a kézikönyv. Max. két giga memóriát tehetnél bele. Vegyél ki kettőt, mielőtt valami bajt csinál.

Posted

Ne idegesíts!

Nem slottonként 2giga?

Posted

Nem. Összesen. Hogy ezt milyen leosztásban, 1*2 giga, 2*1 giga, 4*512 mega, az mindegy, ennyit tud kezelni.

Posted

Akkor az hogy lehet hogy többet lát mint amennyit tud kezelni?

Posted

Lehet,hogy igazad van.Az everest is 2gigát mutat.Milyen kárt tehet ha benne hagyom?

Posted

Passzolok, biztos nem próbáltam ki. De kékhalál simán, ha elérhetetlen memóriaterületet címez meg a processzor.

Posted

Már jó pár hónapja használom úgy látszik szerencsém volt!