Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Hello!

Tápegység csere elõtt állok és szükségem volna egy kis segítségre.

Az alaplapomon van egy 20 tûs csatlakozó van+ egy 4 tûs 12v csatlakozó.

ha veszek egy tápegységet amin 20+4 tûs csatlakozó van, és szétválasztom, azt a 4 tûs csatlakozót amit leválasztottam beköthetem a 4 tûs 12v csatlakozóra?

Posted

Nem, az új tápon ugyan úgy lesz 12 v-os (P4) csatlakozó. A leválasztott +4 Pin-t hagyd lógva szabadon.

Posted

Aligha, feltételezve, hogy tudjuk, mirõl is beszélünk.

mazda6diesel
Posted

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a 20 tűs alaplapi tápcsatlakozó is használható a 24 tűs alaplaphoz, ha minden más is be van kötve? Igaz ez?

Posted

Igaz, ha nem nagy fogyasztásúak az eszközök. ;) Használj átalakítót! :igen:

• 1 year later...
Posted

Lenne egy kissé talán "lámi" kérdésem, mint régi motoros.. :upsz:

Megjött az FSP500-60GHN tápom, még nem szereltem be. Viszont nem tudom melyiket kössem be, az egyetlen 12 V-os 4 pin-es alaplapi CPU csatlakozómhoz.

Van rajta egy CPU1 és CPU2 felirattal egy 4+4 pin-es csatlakozó, és van rajta P3 jelöléssel szintén egy csatlakozó, ami szintén belemenne az alaplapba. Ilyen P3 -as jelölésűt még sosem láttam (vagy csak nem emlészem rá), mert ha a tápon 1 db 12 v-os CPU csatlakozó van, akkor annak mindig P4 a jelölése.

Szóval melyiket kössem? A 4+4-nek azon ágát amelyik belemegy, vagy azt a P3-ast? Azért akadtam meg a dolgon, mert sosem láttam még olyan alaplapot, aminek szüksége lett volna a 4+4 -re, és még a külön álló 4-re egyszerre, szóval nem értem miért rakta rá külön a gyártó.

Posted

Szerintem teljesen mindegy, hogy melyiket kötöd be. Én a felezhetõ 4+4-es egyik felét kötném be, de a másikkal is mennie kell. Én sem láttam még olyan lapot, aminek kellett volna a második CPU-tápkábel, de ami késik, nem múlik; a tápgyártók meg gondolnak a jövõre is. ;) Egyébként az enyémen is van.

Hmm, tévedtem, mégis láttam már ilyen alaplapot: Link. Tudtam, hogy létezik már ilyen. :D

Posted

Köszönöm, végül is a 4+4 CPU-nak választottam azt a részét ami belemegy. Eddig nagyon jól ketyeg, egyelõre nem jelentkezett bekapcsolásnál az a probléma, amit a régi tápomnál.

Hmm, tévedtem, mégis láttam már ilyen alaplapot: Link. Tudtam, hogy létezik már ilyen. :D
Az igen, ennek aztán kell villany. :D