Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Talán nem idevaló kérdés, de miért kell pl több piros kábel a tápegységbõl amikor egy helyre vannak forrasztva? minden ág így van... egy hyelyen vannak még a forrasztás is egyben van. Miért van ez?

Arra gonodltam, hogy pl mi lenne ha kint lenne a tápom a házból és nem az összes kábelt használnám hanem csak egyet, vagy kettõt minden színbõl... Hülyeség? :D:upsz:

Posted

Nem értem mire gondolsz. Megmutatnád? (Több kábel egy helyre forrasztva kisebb ellenállás, nagyob áramerõség...)

Posted

Úgy értem, mint ahogy itt is csinálják. Lehet ilyet?

Link

• 2 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Egy gépet szeretnék összerakni, de elakadtam. Az alaplapon van egy 24 tûs és egy 4 tûs csatlakozó, elõbbire EATXPWR, utóbbira ATXPWR van felírva. A kérdésem az lenne, hogy mind a kettõt be kell dugni, vagy csak a 24 tûset? Elõre is köszi!!

• 2 months later...
Posted

Nekem az a gondom hogy a táp amit ajánlottak azon olyan csatik vannak hogy nem igazán tudom hogy jók-e, illetve elegendõ csati van-e a dolgaimnak, most 2 dvd meghajtó van benne, egy vinyó, és egy floppy meghajtó, meg majd késöbb lesz még egy vinyóm.

Itt van a táp leírása.

Posted

Tökéletes lesz, ha több SATA tápra van szükséged, akkor majd szerzel átalakítót. ;)

Posted

MOLEX csatlakozóra a következőket kötheted (a teljesség igénye nélkül):

• merevlemezt (ha molex tápcsatlakozó van rajta)
  • optikai meghajtót
  • régebbi VGA-t
  • ventilátort
  • vízhűtés energiaellátása0

A frissített hozzászólásodra:

Igen, ez a molex.

• 4 weeks later...
Posted

A Fentebb szólókhoz mondanék pár szót :)

Egy tápon a SATA csatlakozó egyszerûen átalakítható IDE-re, ugyanis azon van még egy plusz narancssárga kábel ;) Vettem elektronikaboltban Molex csatit és érintkezõket bele, és csak át kellett szerelni a SATA-t IDE-re, mivel nem kellett SATA csatlakozó, IDE viszont annál inkább.

SATA>IDE átalakítót táphoz meg nem nagyon kapni :D

Posted

Én neked mondanék egy szót: garanciavesztés! ;)

Posted

Molex csatlakozónak a fejét hogyan tudom leszedni? Láttam rá eszközt, de az nekem nem ér meg 2-3 ezer forintot.

Posted

Tûvel! :)

A csatlakozó elején kell benyúlni egy kis tûvel és a két kis kiakasztó pödköt kell visszatuszkolni minden egyes érintkezõnél (összesen 8 pöcköt)...

Posted

Uhh, nagy munka lesz a kábeleket harisnyába húzni. :P

• 4 weeks later...
Posted

Szasztok. Codegen 500 W-os tápom van. Elég gyp-s lesz a kérdésem. A hátulján két darab bementei nyílás van. Kérdésem, hogy mindkettõbe kell kábelt dugni? Az egyik egy 3ágú villaszerû kimenet, a másik pedig pont az ellentettje, alias villásvégû dugó illik bele. Bocs, de nagyon járatlan vagyok a számítástechnika területén.

Posted

A másodikba nem kell dugni semmit, régebben volt ez használatos, a monitor volt onnan táplálva.

• 4 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Garanciában becseréltek nekem egy WD vinyót, helyette Samsungot kaptam, és felmerült egy olyan probléma, hogy a WDn volt még molex tápcsatlakozó, a Samsungon már nincsen. Régen mobilrackben volt a vinyó, de most átkerülne egy asztali gépbe, aminek a tápja nem a legújabb, így nincs rajta SATA tápcsatlakozó (tápot emiatt nem akarok cserélni, szinte a gép nem ér annyit :) ). Kutakodtam a neten, és találtam egy helyen Molex-Sata átalakítót, de kicsit drágának találom (1400ft). Nem ismer valaki olyan üzletet, ahol kicsit olcsóbban kapok?

Posted

Nézz szét a Prohardveres apróhirdetések között, van, aki 150 forintért ad.

Posted

Köszi, ott is rákeresetem, és volt egy 2007es hirdetés, írtam neki privit és még van neki, úgyhogy már folyamatban az ügy.

• 2 months later...
Posted

2007-es hirdetés az elég régi, ha már nem aktív a hirdetõ :nem:

Egyébként akármelyik PC-s boltban lehet már kapni ;)

• 2 months later...
Posted

hello vettem egy tápot és 4+4-es EPS kábel van bekell hozzá kötni mind 2 kábelt vagy csak az egyiket? a választ elõre is köszönöm

Posted

Az az alaplaptól függ. Ha azon csak 4-es van, akkor azt a felét kell beleilleszteni.

Posted

Hello!

hasznalt Pc-t keresel?

Eladom a hasznalt gepemet, akar ma is megveheted (Budapesten lakom)

adatok:

Intel Pentium 4 processzor 3GHz

512 MB RAM

Ati Radeon 9250 videokártya 128MB

Marvell Yukon Gigabit Ethernet 10/100/1000 hálózati kártya

LG super-multi dvd/cd íro-olvaso

Microsoft Windows XP Professional operációs rendszer

Service pack 2

mindössze 100.000 FT.

Akit erdekel, az kerem irjon a krapancsak kukac freemail pont hu ra.

Kepet is küldhetek.

Üdv.

Posted

Sajnos rossz helyen jársz.

Itt nem lehet hirdetni.

Nem vagyunk hülyék. 100 ezer, mi? Aha. :lol: Te kis naív.