Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Age of Empires III


manguszta

Recommended Posts

Kovács Gyula (MiniDisk)

347MB-os a demo ... :pislog: Mekkora lesz a teljes verzió? (Habár nem tudom, miért csodálkozom, legtöbb Microsoft játék, amit nagyon szeretek 1,5GB méretben van a merevlemezemen. Pl. a Rise of Nations is ekkora.)

 

Ma este alaposan kijátszom vele magam, az biztos! Szerintem ma nem is megyek aludni! :D Csinálok egy jó nagy adag kávét, rendelek egy pizzát, aztán hajrá! :D

Link to comment
Share on other sites

manguszta

A francba. 1607-es Install Shield Wizard hiba a telepítésnél.

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Kiváncsi leszek, mit szól az 512MB/333MHz Ramhoz, a 2GHz/400MHz processzorhoz, illetve a DX8-as Ti4200-hoz ... :hááát:

Link to comment
Share on other sites

manguszta

Nekem 1024*768-ban villog és szaggat max beállításokkal, de 800*600-ban semmi gond.

Link to comment
Share on other sites

manguszta

Eszméletlen jó! Kitûnõ valósághûség (pl. újratöltik a puskát, nem karddal esnek neki az épületeknek és úgy próbálják meg ledönteni, ami ugye majdnem lehetetlen, hanem tüzes fáklyát dobnak rá, aztán kezd bedõlni az épület teteje...)

 

A játékmenetet meg még ízlelgetem.

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)
:D Nekem és szétakadt! Bár 1024*768-ban fogjuk rá megyegetett. Kipróbálom 800*600-ban is. (Hiába, az elején külön felhívják az ember figyelmét hogy HT-s processzorral tessék jászani! :D De tényleg király!
Link to comment
Share on other sites

payskin

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! 11-ig nem érek haza! :Sír:

Link to comment
Share on other sites

manguszta

Döbbenet. Gyõztes csata után a sereg újjong! Az ágyúkat egy ló vontatja és egy ember irányítja, ennél fogva ha túl közel van az ellen, az ember nem tud lõni, így elkezd saját maga harcolni. Az ágyúk golyói látszanak, az embereket leterítik, az épületekbe látványos sebzést visznek be (láttam olyat is, hogy ledõlt egy épület tornya, a torony rázuhant egy melléképület tetejére és romba döntötte azt is!)

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

A hajók isteniek! Azt a csatát, meg fatörmeléket, amit produkálnak ... :oké::D Arra nagyon kell figyelni, hogy embereket kell ezerrel kihozni, és mielöbb csinálni egy védelmet körbe, mert hamar jön az ellenfél. A fa fontos alapanyag, gyorsan fogy, legalább 20 ember kell a favágáshoz. Érdekes, hogy "helyben" feldolgozzák a cuccot a munkások, tehát nem kell építeni favágó házat, meg bányát, meg ilyesmit. Van a városközpontból kihozható katona. Azt támadáskor érdemes felhasználni, mert csak 5db van belõle, és idõre halnak meg. A lövésztorony nagyon hatékony!!! Egyre nem jöttem rá: A pap mire jó? Nekem az is nekiállt harcolni ... :hmm:

 

És igen, kell hozzá a tisztességes gép. Az ennyémmel határértéken van, de 800*600-on használható. Nekem ugyan a grafikája kicsit furcsa, de lehet, hogy ez már a gép miatt van, és kellene a DX9-es kártya, meg egy kicsit komolyabb processzor. De az biztos, hogy amint lesz rá módom, megveszem! :oké:

Link to comment
Share on other sites

manguszta
Érdekes, hogy "helyben" feldolgozzák a cuccot a munkások, tehát nem kell építeni favágó házat, meg bányát, meg ilyesmit. Van a városközpontból kihozható katona. Azt támadáskor érdemes felhasználni, mert csak 5db van belõle, és idõre halnak meg. A lövésztorony nagyon hatékony!!! Egyre nem jöttem rá: A pap mire jó? Nekem az is nekiállt harcolni ... :hmm:

Igen, ez érdekes, de tetszik (bár nem úl valósághû). Az idõrehalósok hasznosak nagyon! A pap gyógyít.

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Azt már látom, hogy ma már nem sokat alszok! :D Ezek a hajók marha jók!

Link to comment
Share on other sites

priby

Huh... egyenlõre nekem még furcsa.. Tiszta EE.. csak nem fordul el 180°-ba :D

 

Azon is meglepõdtem, hogy a gépemen egész jól megy, pedig csak egy sima Radeon 9200-es, meg egy AMD 1.6-os proci... :pislog:

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Nos, végigjátszottam, gép elverve. Nehezen, de elverve. Nem is tudom, végül is jó. De ... :hááát: Most vagy azért olyan amilyen, mert alapból csökkent grafikai képességekkel megy, vagy eleve ilyen. Vagy ennek hiánya az ok:

IPB kép

Ugyanis a játék ezzel fogad.

 

A hajók továbbra is nagyon jók, kár hogy nincs vizicsata. Aranyat marha nehéz szerezni, szinte az összes létezõt összeszedtem, de még így is a fából kellett eladni, hogy legyen. Az ágyúk nagyon erõsek. 5 ágyús egy-két lövéssel leszedi az épületeket. Kár hogy az V. szint után már nem lehet továbbfejlõdni.

Link to comment
Share on other sites

ocsi

Nah.. bíztatásotokra du. leszedtem én is a demo-t... sajnos csak most este tudtam leülni.. és elsõre csak bele akartam kóstolni...nagyon rég nem játszottam ezzel a sorozattal.. utoljóra az 1. vel játszottam.. de annak is már vagy 3-4 éve..:D Gyönörû a játék.. és ami meglepõ, hogy az alapértelmezett grafikai beállításokkal is megy a gépemen minden gond nélkül.. pedig csak egy 2,6 os celeron 512 MB RAM van, és egy alaplapi integrált videókártya....(nekem jött is az elején egy külön figyelmeztetõ ablak, hogy a játék ezt nem fogja szeretni... de végülis ment rendesen!)

Link to comment
Share on other sites

payskin

Hááááát. Indítás után alapbeállításokon (1024×768) megfekteti az ATI X850 XT-t. Most azt mondom, nincs optimalizálva, de ha a végleges is ilyen lesz, akkor irgumburgum. Egyébként a Shader Model csökkentésével máris játszhatóvá válik. Mi több, feltoltam 1280×1024-re, és nem akadt egyáltalán, eltekintve a Home Citytõl. Na de ez egy X850 XT, ezen suhannia kéne 1000-rel.

 

Egyébként nem értem, a grafika nem lett annyira hû de nagyon jó, szerintem. Persze több benne a poligon, mint a Mythologyban, meg jobban is vannak animálva, de ennél sokkal látványosabb grafikai dolgokra számítottam. A zoomolás is elég vérszegény.

 

Az UI tök túlzsúfolt, és nagyobb részt takar a játéktérbõl, mint szeretném. Igaz, rátoltam mindent az Optionsben. De egyelõre azt sem tudom, mit látok, mi mit mutat. Keresem a régi épületeket, próbálom nyomokban felfedezni az AOE sajátosságokat, de nem egyszerû.

 

Ja, és gõzöm nincs, mit kéne csinálni, és mikor épp elmélyednék valaminek a tanulmányozásában, egyfolytában hülye hangok zavarnak, a villogó gombokról feliratokról, és az ellenfél hülye beszólásairól nem is beszélve.

 

Ennyit az elsõ félóra után. Most keresek valami leírást, hogy mi mit jelent (talán a readme felhomályosít), aztán neki veselkedem még egyszer.

 

Másfél órával késõbb: elolvastam, amit lehetett, aztán játszottam egyet a Homokzsák fokozatú ellenfél ellen. Szépen nyugisan felderítettem egy csomó dolgot. Kezd nagyon tetszeni. :igen:

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Igen, az elsõ fél óra nálam is kudarccal végzõdött! :D De most rendszeresen gyepálom a gépet. AoE sajátosságok? Simán megvan minden! :D Elõszõr is a nyersanyaghiány. Állandóan ezzel küszködök. Aztán ott a felderítõ: igaz, kotlátozott képességekkel, de megvan. (Viszont jó hamar felfedez) Én kicsit bánom, hogy nem kell üzemi épületeket (bánya, fafeldolgozó, mint az AoE II-ben) építeni.

 

Véleményem szerint ez egy abszolút butított verzió, mellesleg a jelenlegi alap grafika nagyon hasonlít az AoE I-re. :hááát: A hatások (robbanás, csatajelenetek, hangok) azok abszolút élethûen van megcsinálva, de a többi ... ) Valaki tehetne be képet, hogy megnyugodjak, hogy másnál milyen a kép. A hagyományos képernyõkép készítéssel (PrintScreen gomb) lehet csinálni fotót.

 

Valahogy igazából többre számítottam. A navigáción (egérmozgás) is állítanom kell, mert túl nagy léptékben mozog, igaz, 800*600-ban nem is tudom,mit várok.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Állítólag több mint 800 hiba van még benne. Ki fogad, hogy nem fog megjelenni idõben? :P

 

A grafikától, és a vezérléstõl többet vártam. Például a Warhammerben bezoomolhattál a csata közepébe, és nem csak zoomolt, de állította a kamera dõlésszögét is. Az meg hogy a forgatáshoz el kell dobni a sok gombos egeret, és ctrl+jobbra/balra, hát... Nézegettem a GS fórumot, úgy tûnik, ATI kártyákon gyengébben muzsikál a cucc, például nem megy az AA (az egyik a 800 hibából), bár ezen még vitatkoznak.

 

Igazad van MD, nekem sem tetszik, hogy nincsenek meg a szokásos épületek, és azt sem értem, hogy ezt mi indokolja? Bár ezzel már a Mythologyban is variáltak, lehet, hogy itt is így lesz. A "védett kincsek" is jó ötlet, nem lehet csak úgy levadászni.

 

A Home City jelzése nagyon zavar. Már önmagában a villogás is zavarna, de hogy még hangja is van. Az is zavar, hogy a különbözõ hanghatásokhoz nem tartozik felirat a képernyõn. Késõbb rájöttem, hogy az End gombbal be lehet kapcsolni, de nálam teljesen olvashatatlan volt, úgy kellett kibogarásznom.

 

Ettõl függetlenül alig várom, hogy hazaérjek, és utálom, hogy ilyen hosszú nap áll még elõttem rengeteg dologgal. De az is lehet, hogy átlógok a tesztlaborba, és elkérem a tesztgépet egy órára. :upsz:

 

Ja, tipp: ne a felbontást vegyétek vissza, hanem a Shadert. Csak a Home City szaggat, a játékképernyõ nem annyira.

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Igen, az elõzõ hozzászólásod alapján kikapcsoltam, és utána 1024*768-ban is szépen ment a játék.

 

De minél többet játszok vele, annál inkább csalódás. Most egy komolyabb gépen fogom kipróbálni, meglátom milyen lesz.

 

Hiányolok nagyon a demóból legalább egy vizes pályát...

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ne gondolj rá úgy, mint véglegesre. Ez nem a majd megjelenõ AoE III demója, inkább egy elõzetes. Hegesztenek ezen még rengeteget mielõtt megjelenne. Remélem. :huh:

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Ja, hogy ugy ... értem. Már komolyan reménykedtem, hogy a teljes is kaphato. :D Remélem, karácsonyra már elérhetôvé válik a végleges verzio. :)

 

------------------

 

Szerk: Végigcsináltam a Campaign-t is. Igazából sok köze ennek a játéknak nincs az Age of Empire II-höz. Csak a neve az. Ez a játék közelebb áll a Mythologhyhez, sokkal. A Campaignon még jobban látszik. Nem rossz játék, el lehet vele lenni jól, de az Age of Empire II-t nem fogja helyettesíteni. Inkább a Rise of Nations, és a Mithologhy egyfajta keresztezésének tûnik.

Link to comment
Share on other sites

payskin
De az Age of Empire II-t nem fogja helyettesíteni. Inkább a Rise of Nations, és a Mithologhy egyfajta keresztezésének tûnik.

Jó, azért az várható volt, hogy nem mennek vissza az AoE II-höz, hanem a Mythologyt tolják tovább. Az AoE és az AoE II között is volt ennyi különbség, állítólag. Én nem játszottam vele.

Link to comment
Share on other sites

priby

De még milyen sok különbség...

Mind kinézetben, mind játékban...

 

Máma játszok vele majd mégegyszer, talán többre viszem... amúgy Mentés funkció van benne? :pislog:

Link to comment
Share on other sites

manguszta

Ha jól emlékszem, nincs.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...