Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Épp egy avi filmet szeretnék kiírni dvd-re, de nem megy:(

A Virtual Dubbal szeretném belepaszírozni a feliratot a filmbe, de konvertálás után mindig szaggat az új film, a felirat pedig csúszik, pedig ha Media Playerrel nézem, akkor teljesen ok...

Tudtok valami megoldást vagy tippet, hogy esetleg miyen beállításokkal, vagy ha van más progi, akkor miyen progival rakjam be a feliratot?

Köszi!

Posted

Hello!

Ajánlanám az AviToDVD programot. Ingyenes. Amit tud: Választható kodekek segítságável Avi-ból DVD-t készít. Menüt nem tudsz rárakni viszont chaptereket készít és akár 3 különbözõ nyelvû felíratot is tudsz mellé tenni, ami késõbb dvd lejátszáskor kiválasztható. A két-három darabban van az avi akkor a megfelelõ fájlátnevezéssel (valami cd1.avi, valami cd2.avi stb...) összefûzi a részeket.

Nagyon egyszerûen használható, és a választható kodekek miatt akár gyorsnak is mondható.

Blue8

Posted

És azzal bele lehet préselni a feliratot? Mert nekem igazából azzal vannak a problémáim, hogy nem sikerül normálisan beletenni.

Halasi Miklós
Posted

Csak egy kérdés: miért akarod beleégetni a feliratot? Ez már kicsit elavult módszer... :hááát:

Posted

Biztos csak így megoldható a dolog. ;) Amúgy nem kérdezné Bencce.

Posted

No megnéztem a dolgokat. Én is a VirtualDub-ot használtam. A gond ott volt, hogy az XviD tömörítésû filmeket nem tudta újra normálisan renderelni, a többivel nem volt semmi gond.

Azért akartam belerakni a feliratot, mert meg akartam nézni az asztali DVD lejátsztón egy filmet, de DivX filmet nem játszik le, csak a szokásos mpeg 2-t, és nem tudok olyan progit amivel ez máshogy megoldaható lettt volna. :(

• 2 weeks later...
Posted

Helló Mindenkinek! Azzal a kérdéssel állok elõ, hogy HOGYAN lehetne beilleszteni feliratot a filmhez amikor azt DVD-re szeretném írni??? Nero Vision Express-szel kiírnám az avi videómat DVD-re és a feliratot nem tudom beteni! Esetleg elõte kellene összehozni a filmet és a feliratot? Nem tudom, ezért segítsetek, hogy mit tegyek :!: marcos99

Posted

Most úgy próbálkozom, hogy Vision Expressel kiírom (mert itt lelehet csökenteni a minõségét és így ráfér egy dvd-re) aztán meg avi2dvd-vel berakom (vagy majd raknám) a feliratot! Ez nem tudom, hogy jó ötlet-e így de ha sikeres akkor ez is egy megoldás 8) !!!?...marcos99

Posted

VSO DivxToDVD. Ezzel a progival tetszõleges feliratokat illeszthetsz be a kész anyagba, és feliratként akár többõl is lehet választani a kész DVD-ben.

• 1 year later...
Posted

Hali!

nem tudom abban tudtok-e segíteni, hogy egy avi-s filmbõl az eredeti feliratot hogyan lehet kivakarni.

Nekem azért kéne, mert utána akarom csak rárakni a magyar feliratot.

Elõre is köszi.

csáó

Scorpion Spyke
Posted

Nekem meg valami olyan progi kellene, amivel simán belehet tenni a feliratot az avi-ba, és utána nem akarok DVD-t csinálni belõle, maradjon avi.

Halasi Miklós
Posted

A VirtualDubhoz van állítólag egy ilyen plugin. ;) Mivel nem csináltam még, ezért nem tudom sajnos a nevét sem, hanem pár éve láttam...

Bata László
Posted

VirtualDub Subtitle filter: lásd a 6. hozzászólást! A filter csak Sub Station Alpha formátumu feliratokat fogad, azaz elõször ebbe kell konvertálni. Ehhez pl. a Susbtitle Workshop a megfelelõ eszköz.

Posted

Üdv Mindenkinek!

Segítségeteket kérném a következõhöz: van néhány rövid, angol nyelvû avi fájlom magyar felirattal. Ezteket tökéletesen le tudom játszani valamilyen pc-s médialejátszóval. Viszont szeretnék dvd-t készíteni ezekbõl úgy, hogy több rész foglaljon helyet egy lemezen. Tulképpen ezt is meg tudtam oldani tökéletesen a VSO progival, még kezdetleges menüt is tudtam kreálni ezzel a jó kis alkalmazással, de szeretnék saját elképzelésem szerint menüt készíteni. Próbáltam több programot de feliratot ezekkel nem tudtam a filmekhez rendelni. Próbáltam a fórumon említett megoldást a virtual dubbal de nem sikerült :( Gondoltam, ha sikerül az aviba "égetnem" a feliratot akkor akár a nero visionnal is tudok hozzá menüt kreálni. Szóval olyan progira lenne szükségem ami aviba égeti a feliratot, vagy dvd-t szerkeszt de úgy hogy a feliratot is kezeli és a menüt is testre szabhatom kiterjettebben, mint a vso.nál 8)

Elõre is köszönöm a segítséget.

byte

Posted

Hali!

A virtual dub-ban hogy lehet beállítani, hogy csak a feliratot rakja bele, és ne konvertálja sehova?

Mert nekem ha nem csesz vmit a tömörítésen, akkor a filter opciók le vannak tiltva, és nem is akarok minden videóra 20 percet várni (kb 240 videóm van).

Posted

(bocsánat, rossz helyre küldtem a hozzászólást. lehet törölni?)

• 2 weeks later...
Posted

Olyan progit tudnátok mondani, amivel a feliratot az avi fájlba lehet integrálni? Nem kell, hogy dvd legyen belõle, maradjon meg az avi formátum.

Köszi.

Posted
Üdv Mindenkinek!

Segítségeteket kérném a következõhöz: van néhány rövid, angol nyelvû avi fájlom magyar felirattal. Ezteket tökéletesen le tudom játszani valamilyen pc-s médialejátszóval. Viszont szeretnék dvd-t készíteni ezekbõl úgy, hogy több rész foglaljon helyet egy lemezen. Tulképpen ezt is meg tudtam oldani tökéletesen a VSO progival, még kezdetleges menüt is tudtam kreálni ezzel a jó kis alkalmazással, de szeretnék saját elképzelésem szerint menüt készíteni. Próbáltam több programot de feliratot ezekkel nem tudtam a filmekhez rendelni. Próbáltam a fórumon említett megoldást a virtual dubbal de nem sikerült :( Gondoltam, ha sikerül az aviba "égetnem" a feliratot akkor akár a nero visionnal is tudok hozzá menüt kreálni. Szóval olyan progira lenne szükségem ami aviba égeti a feliratot, vagy dvd-t szerkeszt de úgy hogy a feliratot is kezeli és a menüt is testre szabhatom kiterjettebben, mint a vso.nál 8)

Elõre is köszönöm a segítséget.

byte

DVDlabPro...

• 2 months later...
Posted

Hello!

VirtualDubbal szeretnék feliratot beleégetni egy avi-ba egy csomószor csináltam már csak most az egyik filmemnél nem engedi lementeni és ezt írja:

No audio decompressor could be found o decompress the source audio format.(source format tag: 2000)

Ha megnyitom lejátszóval akkor teljesen Mûködik szóval nem hiszem h kodek probléma lenne.

• 3 months later...
Posted (edited)

Azt szeretném megkérdezn, hogy hogyan lehet azt megoldani, hogy van egy két részbõl álló AVI filmem és külön a felirat, és hogy a feliratot hogyan tudom beleégetni a filmbe, miután visszakonvertáltam DVD-be a filmet? Milyen programmal tudnám beleégetni? Nekem a VSO ConvertXtoDVD van meg, de azzal nemigen sikerült, úgyhogy egy kis segítség jól jönne. Elõre is köszönöm!

Edited by Spányik Balázs
  • 4 months later...
Posted

Hello!

Nekem az lenne a problémám, hogy amikor DVDmaestroval elkészítem a filmet akkor annak a hangja teljesn elcsúszik és a feliratot pedig nem is jeleníti meg.Nem tudjátok,h ez miért lehet?

Posted

Nagyon "öszvér" megoldás egy divx vagy xvid filmbõl DVD-t csinálni hiszen szinte semmi sem egyezik: hang, képméret, felirat, fps...stb. Manapság már a legtöbb asztali lejátszó ismeri a divx formátumot, így sokkal egyszerûbb az avi fájlba "helyezni" a feliratot. Erre ott az AviSub 2.1, néhány perc alatt összegyúrja az AVI videófájlt és a SRT feliratfájlt egy divx kiterjesztû filmmé, amit a legtöbb asztali DVD lejátszó le tud játszani. Ráadásul meg tudod változtatni a felirat színét, méretét és elhelyezkedését.

Posted

De nekekm mindenképp DVD kellene. És ráégetni én is rátudom Virtualdubbal, de én több feliratot szeretnék, és attól a hang még csúszik.

Posted

Valószinûleg az eltérõ FPS (képkockák) értékek miatt.