Jump to content
GSForum - Segélyvonal

CSS kérdésem van

Recommended Posts

Posted

Sajnos nem jó! :Sír: IE-ben megjelent,de nem adott színt, a Fox-ban és az Operában megsem jelent a csík.

Mig nem volt CSS-ben addig is ezt csinálta.??? ( <HR SIZE=1 color=#FF8800> )

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

CSS

hr {
border: 1px solid #ccc;
}

Posted
:istenvagy: Gyula! :oké::éljen: Ez volt a jó! Opera, Fox, Avant mindenhol megvannak a csíkok.
Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Bocs, hogy nem írtam elöbb, nem olvastam visza a beírt kódokat ... :upsz:

Posted

Nem a body-ban csak <hr/>

De ha osztályonként akarod változtatgatni a hr tulajdonságát, akkor <div class="elso"> benne a <hr/> </div>

CSS ben

.elso hr{

color:#FEF222;

}

Nyilván egy másik div nél újra megadod és és ott lehet mondjuk más szín.

CSS ben

.masodik hr{

color:#CCCCC2;

}

Csak gondolom, még nem próbáltam, de így logikus nekem.

:D

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

1: a html-ben nem kell / jel, csak az xhtml-nél.

2: Az előbb írtam, hogy a hr tömbszintü elem, így NEM kell neki div. :)

• 2 weeks later...
Posted

Gyula! Sajnos, ha így írom be, CSS-be és a BODY-ba pedig hr akkor a kód nem lesz valid. Az ellenőrzésnél mindenhol error hibaüzenetet kapok. A böngészőkben most megjelennek.

A másik bajom, hogy kissé széles a csík, nem 1 px. Nem tudom, hogy a border 1 px helyet nem height: 1px;-et kellene írnom? Ha igen a solid marad? Nem vagyok még otthon a CSS-ben, bocs a sok kérdésért. De majd sorban kérdezem. Köszönöm. :pislog::upsz:

Posted

Nem, inkább a border 1 px helyett írd ezt: border: 1px;. Bár mondjuk nem értem a problémádat, hisz a height-el nem tudsz megadni körvonalat. Azt meg megadhatod, hogy solid legyen-e: border: 1px solid black;. Természetesen a black-et nem fontos odaírni, az csak a border színe.

Posted

Garono! Félreértetted amit írtam. Nem körtvonalat akarok rajzolni, hanem egy horizontális egyenes vonalat, #FF8800 színnel, ezért a height: 1px;vagy a border: 1 px. A gond az, hogy egyik megoldás sem valid. :upsz:

Posted

Á! Értem már. :)

Akkor meg nem elég, ha egy divnek fekete háttérszínt adsz, és egy pixeles vastagságot állítasz be neki?

De ahogy akarod:

div {
   border: solid #FF8800;
   border-top: 1px;
   border-right: 0px;
   border-bottom: 0px;
   border-left: 0px;
}

Vagy még mindíg nem értem mit akarsz? :P

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Hogyhogy nem valid a hr? Szerintem mással van a baj, nem a hr-rel.

Posted

Egyébként a Validator ellenõrzõ ezt mutatja:

IPB kép

Amit szeretnék bemutatni az ezzek a színes narancssárga vonalak:

IPB kép

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Milyen validator ez?

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Ezen, de nekem nem így néz ki. Azért kérdeztem.

Posted

Ebböl Te is azt olvasod ki, hogy szerinte nem alkalmazható? :S

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Olyan nincs, hogy nem alkalmazható. Én is használom egy csomó helyen. Két dolog lehet: vagy rossz helyen van - pl. egy object tagen belül - vagy van egy flash elem, ami nincs lezárva, és a hr-t nézi lezáró tagnek, ami ugye így nem lesz jó. A validator sorba megy, és ha valahol hiba van, akkor a következő elem lesz értelem szerűen hibás.

Posted

Gyula! Feladom! Beteszem képként és így nincs a Validnak semmi baja vele. Sajnos még így is van 79 hibám.

Többek között Flash Button menüt sem fogadja el, de egy generált kódot, hogy írjak át?

Ne használjam!!! Vagy egy <Embed> bannert, de holnap inkább írok a Valid oldalba a bajaimról. : :(

Kösz a segíteni akarást. ;)

Posted

Én is flash buttonnal dolgoztam és valid. De errõl már volt szó a HTML-es és a Flash-es topicban is. Ha belinkeled az oldalt, megnézem, hogy miben segíthetek. Hátha sikerül kiküszöbölni az összes hibát. ;)

Posted

Huh, van egy hosszú történetem. :)

Találkoztam egyszer egy olyannal, hogy CSS Drop Down menu. Azzal az volt a baj, hogy IE alatt cseszett megmozdulni. Ekkor gondoltam, hogy kéne keresni egyet, ami mûködik. Napokig kerestem, persze nem intenzíven, csak amikor eszembe jutott egyszer-kétszer próbálkoztam. Hanem ma rászántam magam, ha bele is halok, de megtalálom. Hát kábé két óra alatt találtam egy majdnem tökéleteset, ám azzal az volt a gond, hogy aki írta a kódot, csak a saját oldalának környezetébe építette bele. Mindegy, nem tántorított vissza. Mivel már nagyon fáradt voltam, így nem volt erõm megírni egy próbaoldalt, szóval csak megnyitottam az Nvu-t, és kódnézetbe bemásolgattam a kódot. Hát majdnem jó is lett! :D Annyi hiba még van benne, hogy a menüpontoknak nincs egységes mérete, de ezt még korrigálom. Szóval ennyi lenne, ami szépséghiba. Aztán ha rájövök mi miért van, akkor ha gondoljátok nyitok egy topikot érte, és leírom. ;)

Ja, azt még nem írtam, hogy elõször egy MiniDisc által ajánlott példamenün találkoztam vele - amelyik példa persze nem akart mûködni IE alatt. És az egészben az volt a csúcs, hogy mindenképp JavaScript nélküli, és nem "if IE"-s CSS-t akartam használni. Hát végül meglett. :ötlet: És a JavaScript nélkülözése volt a legnehezebb. :upsz: Vagy az volt a baj, hogy javascriptes volt, vagy az, hogy nem mûködött IE alatt. :hááát:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

IE alatt mindenképpen trükközni kell. De nem is ez a legnagyobb baj: hanem amikor az Opera alatt nem jó. Mert ha ott nem jól néz ki valami, az úgy is marad. :(

Posted

Nem kell trükközni, mindegyikben úgy néz ki. :) Kipróbáltam. És nem "if IE"-s, és nem is JavaScriptes. Szóval buli vaaan! :bezsong:

• 2 weeks later...
Posted

Mivel a Validator már csak három hibát talált, meg próbálnám a két hibát CSS-el kijavítani. Nem fogadja el a táblázat leírásánál a bordercolor bármilyen meghatározását, és nem fogadja el a height megadását sem.

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse"  width="800" height="10">

Ezért gondoltam, hogy megpróbálom CSS-ben megadni az adatokat, de ehhez ismételten a Ti segítségetekre van szükségem!

Tizenkét tábla meghatározásom van az oldalamon. Így gondoltam a CSS leírását:

.elso tb {
border: 1px solid #181818;
border-padding: 2;
border-spacing: 2;
border-collapse: collapse;
width: 100%;
height: 10px;
}

.masodik tb {
border-padding: 0;
border-spacing: 0;
width: 800px;
height: 522px;
}

<body>-ban
<div class="elso tb"> </div>
<div class="masodik tb"></div>

Nem tudom, hogy jó ez így! :upsz: Vagy a border-padding: 0; helyett cellpadding: 0;kell és ugyan így a spacing-nél is?

Még egy naiv kérdésem van: ez esetben is kell a </div></table> vagy csak a </div> :hmm:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Apapvető css ismereti hibák:

border-padding: 0;

border-spacing: 0;

ilyenek nem léteznek. Nincs. padding, és margin van.

A <div class ... nem jó, hacsak nincs több ilyen div a html lapon. Ha több ilyen van, akkor rendben van. Ha csak egy ilyen elemed van, akkor <div id ... van, és a css-ben pedig a . helyett #-tel hivatkozz rá.

#masodik tb {

padding: 0;

margin: 0;

width: 800px;

height: 522px;

}

Ezenkívül NEM használunk space-t a határozóban. Ha szóköz kell, tegyél ez _ jelet a két szó közé. #masodik_tb {