Kovács Gyula (MiniDisk) Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Úgy látszik, ebben a topicban én fogok magammal beszélgetni. Szóval: Opera, és div: Ugye az Opera nem veszi figyelembe a többszintû divnél a margin-definiciókat, és ezáltal az értékeket sem. Viszont ha a display: block; (lista, lista-elemes menü esetén), illetve display: table; inline;, stb. értékekkel is próbálokzunk, akkor a Firefoxban, és az Internet Explorereben nem fog módosulni a beállításunk, viszont Operánál innentõl fog végrehajtódni a megadott elem értéke. Magyarul meg kell mondani az Operának, hogy MIT nézzen a diven belül, és erre a display definició kiválóan alkalmas!
Mezofi Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Beszélgetni csak te fogsz egyedül, de többen is elolvassuk a beszélgetéseidet.
google Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Szinte mindent meg tudok oldani CSS-ben, egy dolgot kivéve: Hogyan lehet egy divet egy oldal kellõs közepére pozícionálni? Vízszintesen ugye a marginnal lehet játszadozni, de vertikálisan sehogyan sem tudom!
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 http://www.quirksmode.org/css/centering.html A legfelsõ linken példa oldalt is találsz. (See the centering example (popup).)
google Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Ja, hát ezt mondom. Táblázattal én is meg tudom oldani. Ezek szerint annyiban kell maradnunk, hogy nincs rá létezõ, tiszta CSS-megoldás.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Ez Neked nem tiszta css? Nézd már meg a forrást!
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 És? Hogy akarod valamilyen html elem nélkül megoldani? De egyébként akkor vedd ki a táblázatot, és csináld meg divvel. A lényeg, hogy tisztán css-el be tudod állítani vertikálisan is középre, méghozzá felbontás-függetlenül.
google Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Divvel nem mûködik. (Ez tisztán le is van írva az oldalon.) Egyébként sem html-elem nélkül szerettem volna, mert tudtommal a div is html-elem (többek között).
google Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Sajnos úgy néz ki. ír: Pedig most már odáig jutottam, hogy egy régi, csupa táblázatos oldalamból kivettem az egész kódot, beletettem az újba, és nem rakta középre. Méghozzá ennek egyetlen oka lehet már csak, a strict dokumentumtípus. Nem értem ezeket a felesleges bonyolításokat.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Nem értelek. Ha valamit table-val lehet megoldani, akkor úgy kell. Ez nem szégyen ...
Mezofi Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Mondjuk nekem sosem mûködött, de van egy ilyen css kód: vertical-align. Mint függõleges igazítás.
google Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Sajnos csak a táblázatban mûködik, divben nem. De xhtml strictben a táblázatot sem lehet kihúzni 100%-os magasságra úgy, hogy a tartalma középen legyen. Áh, fel is adtam!
rcsab Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Hello mindenkinek Azt olvastam valahol, hogy ha egy betûtípust feltöltök a weboldlamra, akkor be lehet állítani css-ben, hogy azt használja ami fel van töltve, és ezzel el lehet kerülni azt a problémát, hogy valakinek nincs telepítve az a betûkészlet
HK Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Sziasztok! Elég kezdõ vagyok HTML-ben, JS-ben, CSS-ben , de már odáig eljutottam, hogy a weboldalam a felbontás alapján tudjon berakni háttérképet (JS-ben), (külön) azt is meg sikerült csinálni, hogy CSS-formázással a háttérkép scrollozáskor ne mozduljon el, mint MiniDisc weboldalán, de ekkor nem tudok felbontás alapján háttertet választani. Össze lehet valahogy gyúrni a kettõt, azaz ne mozogjon a kép scrollozáskor, és a kép felbontásfüggõ legyen?
HK Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Közben megtaláltam a megoldást: a <head> részbe ezt beszúrtam: <style type="text/css"> <!-- body { background-attachment: fixed; } Eddig azért nem sikerült, mert mindenáron oda akartam berakni, ahol a JavaScript kód eldönti, hogy milyen háttér kell. Hogy erre eddig miért nem gondoltam...
google Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Tegnap még kérdezni is akartam ezt, de mivel a CSS topicba írtál, azt gondoltam, ez feltétlenül benne van.
Biszke Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Sziasztok! Szerintetek meg lehet-e CSS-ben oldani azt, hogy van az oldalon több link, és azt szeretném, hogy mindegyiknek más-más legyen a szine, mikor az egér fölötte van.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Igen, meg lehet oldani. Minden a-nak kell adni id-t, vagy class-t. Ez attól függ, hogy csak egy ugyanazon link lesz, vagy több. (Ha még nem tudod, érdemes mindkettõt megcsinálni). Tehát: pl. lesz három linked. Akkor ahtml a következõképpen nézzen ki: <a id="link1" href="" ...... </a> <a id="link2" href="" ...... </a> <a id="link3" href="" ...... </a> Ha pl. a fenti példában az elsõ kettõ egyezik, akkor nem id, hanem class kell. Példa: <a class="link1" href="" ...... </a> <a class="link1" href="" ...... </a> <a id="link2" href="" ...... </a> <a id="link3" href="" ...... </a> A css ez alapján a következõképpen legyen: #link1 { text-decoration: underline; color: #990000; font-size: 12px; } Például így, de persze bármilyen definíciót megadhatsz. Ugyanígy írd végig a link2, és link3-al is. A text-decoration: underline, az aláhúzást jelenti, ha nem kell aláhúzás, akkor a kettõspont után none érték legyen. A color a színét jelöli a linknek, a font-size a méretét. Ha két - vagy több - egyforma link is lesz a html-ben, akkor kell ugye az id helyett a class, ekkor a css-ben ne #link1 legyen például, hanem .link1. Erre írtam, hogy ezt meg lehet elõre csinálni, felkészülve az esetleges módosításokra, ekkor a css-ben így legyen: #link1, .link1 { text-decoration: underline; color: #990000; font-size: 12px; } Ekkor lehet a html-ben akár id, akár class (akár csak egy, vagy akár több egyforma link), szabványos lesz a kód. Ha az egér fölévitelkor módosítani akarod a színt pl., akkor a css-ben így kell megadni: (Kell hozzá a fenti definíciók valamelyike is) #link1:hover { text-decoration: none; color: #c5f5a6; font-size: 12px; } vagy pedig: #link1:hover, .link1:hover { text-decoration: none; color: #c5f5a6; font-size: 12px; } Természetesen a link2, 3, stb esetében is hasonlóan kell eljárni. A link1 helyett irhatsz bármit, lényeg, hogy kisbetüvel, és ékezet nélkül, lehet akár #malac is, ez mindegy.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Hy! Baj van. A weboldalamat CSS-el akarom megcsinálni (teljes mértékben, hogy azután lehessen témák közül választani). Táblázat nálkül, divekkel csináltam az oldal-t (position: absolute; margin: xpx 0). A div-nek azonban nem tudok hátteret adni. Ha a HTML forrásba a div mellé írom, hogy style="background-image: url(kep)" (tehát <div style="background-image: url(kep)">) akkor beteszi rendesen. Ha viszon a CSS kódba teszem ugyanezt a kódot, akkor nincs háttere. A CSS jól be van töltve, a div id-je logo, a css-ben #logo rész hivatkozik rá, tehát nem itt van a baj. De akkor hol van?
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Hogy írod a css-ben a háttérbeállítást?
Recommended Posts