ZsZolee Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Na úgy láttam nincs még ilyen téma, tehát nyitottam egyet. Ki milyen vízhûtést ajánl erre a konfigurációra: ASUS P5P800 Intel P4 Prescot 3.0GHZ ATI X800XT Ezeket szeretném hûteni, minél jobban, hogy a késõbbiekben, ha tuningolni akarom ne legyen probléma. Szóval milyen hûtést ajánlotok ami olcsó és jó?!
Utonium Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Szerintem olcsó és jó vízhûtés nincs, csak drága és jó, illetve olcsó és khmmm. Mi számít neked olcsónak? Továbbá mire kellene hûtõblokk? Csak a procira vagy a VGA-t, NB-t, HDD-t is vízzel hûtenéd?
ProFiler Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Nézd meg ezeket: ichbinleise Innovatek Nagyon jó termékeik vannak. Az olcsóság kevésbé jellemzõ rájuk, de legaláûbb minõségiek. Ciao.
ZsZolee Posted June 15, 2005 Author Posted June 15, 2005 Elsõsorban a Procit és a videókártyára gondoltam. De érdemes az alaplapot is hûteni?! ha esetleg tuningolnám a késõbbiekben.... A hûtés a tunningolásra fog kelleni a kesõbbiekben. Szóval milyen vízhûtést ajánlotok, ami nagyon jól le tudja hûteni a gépet?
ZsZolee Posted June 15, 2005 Author Posted June 15, 2005 De ezek jók tuningolásra is?! Pl. Ha most olyan 48 fokos a procim maximális terhelésnél és maximális hûtésnél, akkor vízhûtéssel mennyi lesz?! Légyszíves használj ékezeteket! <PF>
csum-pi Posted June 15, 2005 Posted June 15, 2005 Szerintem ne várj õrületes különbséget, mert én úgy vélem, hogy nem fog lejjebb menni 42 foknál... de ha majd tuningolni szeretnél, meglehet, hogy akkor ez a 6°-os különbség kirúgna vagy 20-ra is...
ProFiler Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 @ ZsZolee: Természetesen jók tuningra is! Sõt - inkább úgy mondanám, hogy ahhoz lettek tervezve. Kiváló hûtési képességekkel rendelkezõket tettem be. Ciao.
ZsZolee Posted June 17, 2005 Author Posted June 17, 2005 Köszönöm a segitséget! Most a kompresszoros hütésrõl keresgélek pár információt... Állítólag az a vízhûtésnél is sokkal jobb...
ProFiler Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Persze, hogy jobb, de annyival drágább is. Szerintem ez már felesleges. Vapochill Ciao.
cereal180 Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 Szerintem a házi rendszerek között is érdemes szét nézni. Sok esetben jobbak mint a gyáriak és messze olcsóbban elkészítik neked a Te igényeidnek megfelelõen. Ezt érdemes megnézni: Ordasi vízhûtése
Predator Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 HI Házilag készítek, vízhûtést már minden megvan kivéve a szivattyút és egy áramlásmérõt. Valahol olvastam a PC World hasábjain, hogy van egy magyar készítésû víz szivattyú, ami elég jó a piacon. Ha valaki ismeri a gyártót, jelezze. Valami ilyesmi névre emlékszem hogy leatek, de ez nem biztos. Áramlás mérõt egy helyen találtam a Conrad electronik-nál 20000 Ft szerintem ez sok. Esetleg a gyári szivattyút lehet valami mással helyettesíteni. Nem pedrolóra gondolok.
ZsZolee Posted June 22, 2005 Author Posted June 22, 2005 Az Ordas oldaán találsz áramlásmérõt illetve szivattyút. Csak nem tudom, hogy az õ vízhûtõ rendszere mennyire profi, illetve mennyire biztonságos?!
ZsZolee Posted June 22, 2005 Author Posted June 22, 2005 Köszi! Csak így összeszámolva az övé sem túl olcsó... és hatékonysága nem tudom milyen a többi márkással szemben?! Hány fokra hûti le, stb... Légyszíves máskor használj ékezeteket! Köszönöm: <PF>
ProFiler Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 A vízhûtés eleve azzal kezdõdik, hogy pénzbe kerül. Méghozzá nem is akármennyibe. Ciao.
cereal180 Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 Ez most vicc, hogy nem olcsó? Nemrég kiszámoltam, hogy tokkal-vonóval 28K az egész. (CPU-,GPU-,NB-blokk+ leszorítók, pumpa, radiátor, csövek+blincsek) Kiegyenlítõt meg benzinszûrõbõl tökéleteset lehet csinálni. A radin van neki külön csonk is.
ProFiler Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 Mert nem elég drága? Mondjuk én inkább olyan 300 Euro körül mondom azt, hogy az már hûtõ. Ciao.
cereal180 Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 Pont az, hogy 28K-ért tudja azt, mint egy 300€-os.
ProFiler Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 Mind ugyanazt tudja (inkább azt mondom, hogy csinálja), de nem mindegy, hogy hogyan. Ciao.
Athos Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 ... Most a kompresszoros hütésrõl keresgélek pár információt... Állítólag az a vízhûtésnél is sokkal jobb... Ja, meg jóval hangosabb is ha jól tudom.
ProFiler Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 Két-két és félszerese egy felsõ kategóriás vízhûtésnek. Ciao.
Recommended Posts