payne Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 Üdv! A problémám annyi lenne, hogy nemrégiben telepítettem újra az xp-t és azóta nem megy az A4 Tech márkájú infrás/rádiós egerem. Az USB csatlakozásakor a telepítő végül azt írja ki, hogy az USB HID nem erre a platformra készült, ezért nem sikerül a hardwaret telepíteni. Mi lehet a baj? Régebben, nemhogy telepíteni nem kellett ugyanezt az egeret de csak hogy éppen rá kellett dugni a gépre, máris ment.. Előre is köszi!
payne Posted May 22, 2005 Author Posted May 22, 2005 Hát én telepítettem mindeféle chipsetdrivert, de még mindig ugyanaz a hiba.. "Az USB HID nem erre a platformra készűlt."
csum-pi Posted May 24, 2005 Posted May 24, 2005 Ha van valami gond, akkor meg tudod nézni itt (sárga felkiáltó jel van mellette): Sajátgépre jobb klikk, majd kezelés->ott a rendszereszközökön belül az "eszközkezelõ". Ha ott az USB-s eszközöknél van valmalyik mellett az a jel, akkor megvan a probléma...
payne Posted June 5, 2005 Author Posted June 5, 2005 Igen, ott az 'RF USB Mouse' mellett van egy sárga felkiáltójel. Ha azon belül megpróbálom frissíteni az illesztõprogramot, akkor automatikusan az USBHID-et frissíti, ami egy hidusb.sys nevû file system32-be való másolásával megy és aminek a végén kiírja megint, hogy 'az illesztõprogram nem erre a platformra készûlt." Megpróbáltam még az A4tech (lévén ilyen típusú az egerem) honlapjáról leszedett drivert is telepíteni, de úgy sem mûködött. Ami meg az USB driverét illeti, nos az Asus alaplaphoz adott CD-n az áll, hogy az sp2-ben benne van a 2.0-ás USB-k drivere, tehát ez nem szükséges.. Vagy akkor mégis? És azt meg hogyan?
Utonium Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Esetleg leírnád az egered és az alaplapod pontos típusát?
bese Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Én nem csodálkozom. Tulajdonomban lévõ A4tech 4-Way Scroll (PS2) Win98 gond nélkül, XP rövid ideig mûködött, azaz egy újratelepítést követõen „meghalt”. Hiába gyártó új drivere XP-re stb. semmi . Ám ezzel nem lett vége, vásároltam egy Genius NetScroll+Traveler optikai egérkét de ez meg „megalszik” nagy örömömre . Próbáltam kikapcsolni, de nem sikerült (vezérlõpult, egér, hardver, tulajdonságok, speciális beállítások). Esetleg valami javaslat?
csum-pi Posted June 7, 2005 Posted June 7, 2005 Én nem akarok itt "rátoktronfolni" de nekem egy (szintén) USB-re köthetõ A4 Tech Optical Mouse WOP 49-esem van és nekem életemben eddig volt olyan 5-6 egerem, de eddig ez több idõt kibírt, mint ez összes többi együtt véve! Ráadásul, ez még mindig pontosan, problémák nélkül mûködik! Megjegyzem, bármit oda lehet írni, meg lehet hogy az a USB2-es driver nem ehhez a típushoz a leg megfelelõbb (mármint az alaplapod USB-jéhez). Én mindenféleképpen feltelepíteném egy Driver cd/dvd-rõl a driver-t, ha már adtak hozzá, akkor annak mûködnie kell. Ezt ne vedd készpénznek íl: -Lehet, hogy az Oprendszered halálán van. -Lehet, hogy az egér alapból gyári hibás.
bese Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Az Oprendszer szinte tiszta ÚJ. Még az SP2 is, sõt az összes frissítés megvan. Most megpróbáltam a Genius NetScroll+Traveler driver-t a A4tech 4-Way Scroll egérkével és láss csodát mûködik . Különben azt aláírom hogy a A4tech nagyon strapabíró mert legalább 2 éve (ha nem 3) megvan napi 6-8 óra használat mellett még a márkajelzés sem kopott le, csak valahogy az XP-t nem kedveli.
payne Posted June 9, 2005 Author Posted June 9, 2005 A oprendszerem nekem is új, úgy értve, hogy a napokban telepítettem újra. Egy kis ideig az Eszkozelõben még nem is volt sárga felkiálltójel az RF USBMouse mellett, aztán, amint hasznalni próbáltam, megint telepíteni akarta az USB HID-et es onnantól kezdve folyamatosan van egy 'problémás' eszközöm a listában, mint régen('A driver nem erre a platformra készült!'). A Windows mellesleg sp2-es, folyamatosan frissítve ergo ezzel nem hinném, hogy baj lenne. Az alaplapom egy Asus P4P800-E Deluxe, az egerem pedig ugye a sokat emlegetett A4Tech infrás-drótnélküli egér.
Shia-ko Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 Olyan kérdésem lenne, hogy az MX1000hez érdemes-e felrakni a setpointot, vagy inkább mezitlábasan stabil? A mostani nem bugzik annyira, mint régebben?
ProFiler Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 Ha frisset adnak hozzá, akkor szerintem érdemes feltenni. De nem inkább a MouseWare-t? Ciao.
ProFiler Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 Én is azzal használom, mert a MouseWare nem ismeri a billentyûzetemet. Csak sajnos ütköznek. Mármint az egér a billentyûzettel. Ha már az egér problémáknál tartunk. Egész érdekes tapasztalatom lett az MX700-al. Az elõbb esett le az erkélyrõl az elsõ emeletrõl, járókõre. Felvittem és a kisebb-nagyobb horzsolások ellenére tovább mûködik. Szegény egeret kegyetlenül nyúzom, de soha nem lesz semmi baja. Ez sokat elárul a Logitech egerek minõségérõl. Ciao.
Shia-ko Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 Ezt én is több helyen olvastam, de csak a 700asról. A többit nem írták ilyen strammnak.
ProFiler Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 Vagy talán csak nem merték kipróbálni. Egy kicsit drága mulatság egy MX1000-est összetörni. (bár az MX700-at sem direkt löktem le az erkélyen az asztalról ) Ciao.
Greene Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 Nekem a MouseWare van fent, de nélküle is ugyanolyan jó volt. A SetPoint-ot viszont érdemes felpakolni. Sajnos a Logitech 2003 Server alá nem adja a ki a SetPoint-ot, én meg nem cserélem le az oprendszerem emiatt Ennyit kap az ember kb. 17000 Ft-ért... Gondoltam, hogy írok a Logitechnek, hogy azért ennyi lóvéért már igazán megcsinálhatnák... A baj az, hogy nem is engedi feltelepíteni, pedig szerintem simán elmenne alatta...
ProFiler Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 Elmegy. De én fel is telepítettem. Mondtam, hogy a kompatibilitási varázslóval simán feltelepül és rendesen mûködik is. Ciao.
Greene Posted June 16, 2005 Posted June 16, 2005 Akkor nekiveselkedek mégegyszer, mert nekem a múltkor nem ment fel azzal sem
Shia-ko Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Vagy talán csak nem merték kipróbálni. Egy kicsit drága mulatság egy MX1000-est összetörni. (bár az MX700-at sem direkt löktem le az erkélyen az asztalról ) Próbálták. Az 1000es messze nem olyan strapabíró, persze nem is erre vannak kitalálva. A teszt izomból falnakcsapás volt. A 700ast összerakták, és ment, a többi már gubancosabb volt. De simán asztalról lepottyanást simán átvészelik. Ui.: nekem telefonom zuhant az 5rõl, és csak vissza kelett tenni az aksit
payne Posted July 19, 2005 Author Posted July 19, 2005 Üdv megint! Megint lenne egy problémám a régebben említett A4Tech wireless infrated egeremmel, de most valami teljesen új. Az egerem ugyanis egyik pillanatról (egészen pontosan egyik újraindításról) a másikra olyan tüneteket mutatott, miszerint tökéletesen mûködik egy olyan 5-6 másodpercig, aztán kihagy (mintha kihúztam volna az USB-t) 1-2 másodpercig. Aztán megint mûködik 5-6 mp-ig és megint kihagy. És így tovább és így tovább... Rádugtam a 'tápforrást', hogy vajon nem az elemmel van-e probléma, de nem, mivel azzal is így ment. Most meg használhatom azóta megint az õsrégi golyós-drótos egeremet... Valami ötlet?
ProFiler Posted July 20, 2005 Posted July 20, 2005 A meghajtóját távolítsd el, majd tedd fel újra (akár a frissebbet)! Az egéren és a vevõn nincs véletlenül egy Connect, vagy hasonló gomb? Ciao.
payne Posted July 20, 2005 Author Posted July 20, 2005 Az egeren nincs, csak a radio-vevõn van egy channel 1-2 kapcsoló, amire a mai napig nem jöttem rá, hogy mire jó. A channel 1-en ment eddig az egér, néha poénból kipróbáltam a 2-t, de azon meg sem nyikkant soha...
Recommended Posts