szv8880 0 Share Posted May 8, 2007 Hello! Miért van az, hogy ha szerkesztem, és sorkizártba írom a szöveget, de mégsem mûködik pl. ha feltöltöm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GyorgyM_MS 0 Share Posted May 8, 2007 Hova töltöd fel? ftp-vel? url? Vagy bekopizhatod a kódot is az adott részhez. Egyszer webszolgáltatók (gportal) átformázzák a kódot és akkor eltűnhet a sorkizárás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsoltchelsea 0 Share Posted May 10, 2007 Itt inkább az a baj, hogy a justify tulajdonságot nem szeretik a böngészõk. Az FP pedig különösen bénán oldja meg, be sem írja a kódba (legalábbis nem HTML-ben). Szerintem ha csinálsz egy jó szövegdobozt, akkor abban jól mutat a balra igazítás is. Nem nagyon használják a sorkizártat máshol sem (talán mert ez nem szövegszerkesztési remekmû, hanem weboldal). Link to comment Share on other sites More sharing options...
szv8880 0 Share Posted May 10, 2007 Köszi a válaszokat U.i. Amúgy szerintem azért sorkizártban csak jobban mutat a szöveg... Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 949 Share Posted May 10, 2007 A sorkizárt szöveg csak akkor néz ki jól, ha a sor hosszához képest kellően kis méretű a betű, hogy a hosszabb szavak lehetőleg ne törjenek át a következő sorba. Ezt egyébként elválasztással lehet még gyógyítani, de az weboldalak esetén nem igazán működik még. (Mármint a feltételes elválasztás.) Szóval, ha egy hosszabb szó éppen csak nem fér ki a sor végére, átkerül a következőbe és gigantikus űrt hagy maga után, akkor a sorkizárás széthajigálja a szavakat, és az nemcsak ronda, de nehezen is olvasható. Akkor már jobb a balra igazított, ami szintén nem néz ki szépen, de legalább olvasható. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsoltchelsea 0 Share Posted May 11, 2007 Meg ha jól állítod be a szöveg helyének méretét (szélesség), akkor csak az utolsó sor lesz kicsit rövidebb, ami már nem baj. Itt persze a sortöréseket és a többi dolgot nem vettem figyelembe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spanimania 0 Share Posted June 6, 2007 (edited) Sziasztok! Tegnapelõtt kezdtem el a weboldalamat csinálni FP-ben. Simán meg is csináltam mindent, csak "apró" gondjaim vannak: 1. Nem látszódik a kép az oldalon, miért? www.cockerspaniel.atw.hu 2. Hogyan tudok másmilyen gombokat berakni, nem a sima élõgombot, hanem más alakút, formájút. Találtam olyanokat, de ott a gomb nevére nemt tudok ráírni azt amit akarok, hanem ahova linkelem, annak a nevét írja rá. Hozzáteszem, nagoyn nem értek semmihez, úgyhogy nem kiröhögni a kérdéseimért, remélem jár valaki erre mostanság, és tud nekem segíteni. Köszönm elõre is! Edited June 6, 2007 by Spányik Balázs Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 949 Share Posted June 6, 2007 A képeknek egy kepuj című mappában kéne üldögélniük, de szemmel láthatóan nincsenek ott. Ne használj a képnevekben ékezetes betűket! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsoltchelsea 0 Share Posted June 10, 2007 A gombokat pedig csináld meg Crystal Buttonban vagy valamilyen más, erre a célra készített alkalmazásban. Azok szebbek és jobbak is. Szerintem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tímea 0 Share Posted June 24, 2007 Sziasztok, 2000-es FP-ben szeretném a weboldalamat módosítani, de sajnos a bal menü menüpontjai IE-ben nem látszanak (Firefox-szal igen). Néztem élõgomb-tulajdonságot, böngészõkompatibilitást, de mégsem. Mi lehet az ok? Eléggé kezdõ vagyok még a témához, és elõre is köszönöm a segítségeteket! Üdv Tímea Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsoltchelsea 0 Share Posted June 24, 2007 Az élőgomboknál meg kell nézni, hogy az elérési útvonalok jól vannak -e, illetve hogy minden fájl egy mappában van és azt fel is töltötted -e. IE-ben pedig azt is nézd meg, hogy blokkolja -e. MSN-en ha átküldöd jobban meg tudom nézni, de ide is beszúrhatod a fájlok forráskódját. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tímea 0 Share Posted June 25, 2007 Szia, kaphatnék egy msn-azonosítót akkor? Köszönöm! Tímea Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsoltchelsea 0 Share Posted June 25, 2007 A nevemre kattintva megtalálod a profilomban, de ez már . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sz.jános 0 Author Share Posted July 20, 2007 Azt, hogy tudom megcsinálni, FrontPage-val, hogy az 1024×768 felbontásban készült oldal az 1280×1024 felbontásra beállított monitorokon középen jelenjen meg??? Ui. Közben megtaláltam a megoldást: az oldal keretét kellett középre rendezni (középre zárás). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sz.jános 0 Author Share Posted August 18, 2007 Annak ellenére, hogy a kérdésem talán más topicba való, mégis itt teszem fel, mivel a honlapot FrontPage-dzsel csináltam. A neten sok info olvasható keresőoptimalizálásról, ill. honlap-optimalizálásról, és így bukkantam rá a meta-tagokkal (title, description, keyworlds) való honlap-optimalizálásra (meta tag ellenőrző, -generáló). Kérdésem az lenne, hogy a title, description, keywords meta-tagek optimalizálását csak az index.html oldalon kell elvégezni, vagy az összes html oldalon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Share Posted August 18, 2007 Mindegyik oldalon meg kell adni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sz.jános 0 Author Share Posted August 18, 2007 Köszi az infot. Nem tudom, hogy lesz-e valami eredménye, de közben már megcsináltam, .... hááát nem volt egyszerû minden oldalt 95-100% közé hozni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tímea 0 Share Posted August 23, 2007 Hello, A kérdésem még mindig áll.. Egyszerűen nem tudom az okát annak, hogy Explorer alatt nem működnek a (belső) linkek a weblapomon. Firefox-szal igen, ezzel nem. Élőgombok, keretes lap, bal oldalon oszlopban a hivatkozások, és IE alatt sem a gördítősáv nem jelenik meg a nézőknek, sem a gombok, csupán kis x-ek a gombok helyén. Mindent megpróbáltam, keresőoptimalizálást (mindenfajta kereső engedélyezve van), újrakészítettem az ominózus weblapot is és semmi... Miért???? Help!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 949 Share Posted August 23, 2007 Látnom kéne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsoltchelsea 0 Share Posted August 26, 2007 Nem írja ki, hogy valami beépülõ modul kell hozzá? Mondjuk ezek Java alkalmazások, ha jól emlékszem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shift 0 Share Posted September 6, 2007 Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e olyan ingyenes szolgáltatóról, amelyik támogatja a Frontpage-es hivatkozáspultot, gördítősávot stb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsoltchelsea 0 Share Posted September 7, 2007 Mit is szeretnél pontosan? Minden szolgáltató megjelenít mindent (kivéve PHP, mert azt nem mindegyik). Ha jól van megcsinálva, megjelenik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shift 0 Share Posted September 11, 2007 Pl. legördülõmenüs szavazást szeretnék csinálni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsoltchelsea 0 Share Posted September 16, 2007 Ahhoz találsz megírt kódot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukki 0 Share Posted October 8, 2007 Sziasztok ! Egy egyszerû (Front Page 2003-mal készült) honlapon szeretnék közzétenni többszáz nyári fényképet. Nem akarok webösszetevõs fényképalbumot csinálni, mert a képeket idõnként cserélném, hanem csak egy mappát létrehozni, amelybõl egyszerûen kitörlöm, majd feltöltöm a fájlokat. Úgy gondoltam, hogy interaktív gombbal meghívva ezt a mappát (mint egy TotalCommanderes mappában) látnám a sok jpg-fájlnevet és rákattintva megjelenne a kép. Interaktív gombot, vagy hiperhivatkozást tudtam csinálni, de egyik sem nyitja meg a mellettük lévõ feltöltött mappát és így nem látom a képeket. Rossz az egész gondolatmenetem és ilyet nem is lehet csinálni ? Ha ez nem megy, kérek tanácsot valami hasonló megoldásra ! Köszi ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts