Jump to content
GSForum - Segélyvonal

FrontPage webszerkesztővel kapcsolatos kérdések

sz.jános

Recommended Posts

zsoltchelsea

Sajnos ilyenkor ütköznek ki a grafikus progik hiányosságai. Annyit tudok javasolni, hogy csinálj két különbözõ verziót. Csináld meg úgy, hogy nálad is 1024x768-ban legyen a felbontás. Ha úgy megcsinálod, akkor nem lesz nagyobb baj, mostanság már nem nagyon használnak 800x600-at. Mivel a FrontPage nagyon teleszemeteli megjegyzésekkel az oldalt, szinte lehetetlen egy kezdõnek megkeresnie, hogy mit kéne beállítania. Annyit, ha megteszel, hogy a kacsacsõrökön belül milyen betûk vannak, akkor beírhatnád, mert úgy többet tudunk segíteni. Vagy csak szimplán tedd be ide a forráskódot.

zsuzsa10

Ez még csak a kezdet :) .

<html>

<head>
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 5.0">
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
<meta HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1250">
<title>Új lap - 3</title>
</head>

<frameset rows="140,*" framespacing="0" border="0" frameborder="0">
  <frame name="szalagcim" scrolling="auto" noresize target="tartalomjegyzék" src="fejléc.htm">
  <frameset cols="224,*">
    <frame name="tartalomjegyzek" target="fõkeret" src="oldalmenü.htm" scrolling="auto">
    <frame name="fokeret" src="dokablak.htm" target="_self" scrolling="auto">
  </frameset>
  <noframes>
  <body>

<p>Ez egy kereteket tartalmazó weblap, az Ön böngészõje azonban az ilyen 
  lapokat nem támogatja.</p>

</body>
  </noframes>
</frameset>

</html>

Remélem, jót küldtem.

zsoltchelsea

Az egész oldal kell. A tartalomjegyzék is, meg a többi is... Ez így elég furcsa.

zsuzsa10

Ez a kereteket tartalmazó lap volt. Küldjem mind a három (fejléc, fõkeret és navigációs keret) forráskódját?

zsoltchelsea

Igen, azokat küldd el. Használd a kódbeszúrás részt az eszköztáron.

Festo

Hi!

Arra lennék kiváncsi hogy hogyan lehet azt megcsinálni hogy ha rákattintok a flash formátumú menüpontra akkor az az oldalam egy adott pontjára nyissa meg a hivatkozást? :segítség:

zsoltchelsea

Szövegen belül szeretnél linket? Ott van a Hivatkozás beszúrása menüpontban. Ha külső Flash programot teszel bele, akkor szerintem nem lehetséges (ha nem te írod meg a Flash kódot), mert ott csak egész lapot lehet linkelni. Ha külön lapba is teheted, akkor inkább oldd meg úgy.

Festo

Csak az a baj hogy a flash-es menüpontokat mindíg újra le fogja játszani ha az egész oldalt tölti be. Ezért kéne hogy csak egy adott ponton jöjjenek be a dolgok mikor a menüpontokra kattintok. Tehát mikor valaki fellép az oldalamra egyzer lejátsza a flash-es dolgokat és utána már nem. Azért kösz az eddigi segítséget is :)

zsoltchelsea

Ha egyáltalán nem értesz a HTML-hez, és nem is nagyon szeretnéd, hogy széles körben nézni tudják a lapod, akkor tedd a Flash menüt egy Beágyazott keretbe (a frame neve ForntPage-ben) vagy alapból úgy indulj, hogy legyen egy tartalomjegyzék is. Ezt a kereteket tartalmazó lapok fülnél tudod megtenni (Fájl->új>Kereteket tartalmazó lapok). akkor csak a fõkeretben levõ tartalom fog változni.

Festo

Újabb problémák merültek fel de majd valamit megpróbálok összehozni. Kösz szépen a segítséget :)

zsoltchelsea

Mondd el a problémádat, akkor tudunk segíteni. ;)

• 2 weeks later...
sexycsokoladeee

Sziasztok!

Hol tudom leszedni a próbaverzióját? (Ha van)

zsoltchelsea

Minek?

sexycsokoladeee

Valószínûleg, hogy kipróbálhassam milyen.... :bizonytalan:

zsoltchelsea

Melyiknek? Az új FrontPagenek (aminek nem is ez a neve)? Annak itt van ebben, vagy a másik FrontPage-es topicban, keresd meg.

szv8880

Miért nem mûködik a galériám? Ha generálni szeretnék, a befejezést követõen tölt, de aztán megáll. Köszönöm elõre is a segítséget! viktor. :dühös::dühös::dühös::nyíl: ;)

zsoltchelsea

Valószínûleg a probléma abban áll, hogy a galéria készítése elõtt nem mentetted el a lapot. Ilyenkor ugyanis a képek nevét (meg egyáltalán minden fájlét) így kezdi el:

C (vagy D)://..........

Ez viszont nem helyes, hanem a relatív linket kell alkalmazni. A probléma megoldása 0%-os programozói tudással a fent leírtakban van. Tehát mentsd el minden fájl hozzáadása elõtt a lapot. Ha beszúrtad a galériát, és szeretnél még egy képet simán beszúrni, akkor elõtte mentsd el, és ennyi, akkor meglesz minden jól. Persze kisbetûs fájlneveket használj, lehetõleg ékezet nélkül.

szv8880

Nem sikerült. Így csináltam: új oldal (képgaléria/gyûjtemény). Betallóztam a képeket, kiválasztottam a galéria elrendezését, és ok: "Folyamatjelzõ párbeszédpanel" nevû kis ablakocskában ez van: a töltõ csík a végén, alatta kiírva: "Miniatûrök létrehozása a " ennyi. És megáll. Mit csináljak???

zsoltchelsea

Várj egy kicsit. Kell neki egy kis idõ. Mennyi képet akarsz berakni? Ajánlatos max. 20-nál megállni.

szv8880

8

de nem olyan lassú a gépünk... és ahhoz képest ez furcsa... :(

zsoltchelsea

Reinstall? Csak a FrontPage-et.

• 1 month later...
Scorpion Spyke

Valahol olvastam, hogy a Frontpage-t lelehet szedni ingyenes használatra és legálisan, de nem tudom honnan. Valaki tudja esetleg? Lehetõleg magyarul kellene, és minél késõbbi.

zsoltchelsea

Meg lehet rendelni egy próbaverziót, amely 180 napos. Ez a 2003-as verziójú FP. A legújabbról annyit tudok, hogy a bétája letölthetõ. Talán már kijött a teljes is, bár errõl még nem hallottam.

Az új FP bétájához link: http://download.microsoft.com/download/5/6...5a/dotnetfx.exe

Scorpion Spyke

Azt hogy lehet megcsinálni, hogy egy beágyazott kereten belül lefele lehessen scrollozni, de oldalra ne.

zsoltchelsea

Ezt sokszor kérdezték már itt, de nem tudom. Szerintem állítsd a scrollingot autora CSS-ben, aztán pedig figyeld a szöveget, vagy a keretben levõ táblázatot vagy divet állítsd pixelre pontosan a keret szélességéhez.