Gigah3rtz Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Nos! Újra nyitottam egy topicot Mivel tudjátok elkezdtem weblapkészítést tanulgatni.. De a weblapokhoz nem csak kódok kellenek, hanem grafika...Mivel a GIMP-et választottam [magyar nyelv miatt] ezért szeretném hozzáértő emberek segítségét kérni! Kezdjük talán a rétegekkel!
Gigah3rtz Posted May 14, 2005 Author Posted May 14, 2005 Mindent Amúgy azt ,hogy micsodák,mire használjuk,milyenek vannak íl:
Gigah3rtz Posted May 15, 2005 Author Posted May 15, 2005 Ehhh.... ír: Mivel fogalmam nincs ezek mik így ezek a problémák Amúgy elég lesz akkor az is micsodák
benkovics Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 A rétegek...? Szóval, egymás fölött elhelyezkedő képek, amiket megfelelő programmal, külön lehet választani, és úgy dolgozni velük..... (Kb. olyan, mintha írásvetítő fóliákra külön-külön rajzolnál le minden részletet, utána egymás fölé teszed őket, és a vetítő vásznon együtt jelennek meg, mintha csak egy kép lenne... Remélem érthetően leírtam. )
Gigah3rtz Posted May 15, 2005 Author Posted May 15, 2005 Hát PERSZE!Köszönöm benkovics Tehát mondjuk van egy réteg az átlátszószágnak meg a képnek? És kb hány réteg van egy képben? Mondjuk egy egyszerű JPG-ben
benkovics Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 A jpg, nem tartalmaz rétegeket! Erre csak a .gif; illetve a .png alkalmas, természetessen a weboldal készítéssel kapcsolatos formátumok közül. Mert a gimp, photoshop.... programok saját formátuma is képes a rétegek tárolására.
Gigah3rtz Posted May 15, 2005 Author Posted May 15, 2005 Kösz! MOndjuk nem arra gondoltam hogy a JPG-ben van az átlátszóság mert azért azt tudtam Csak abban hány van! Amúgy köszi! Sokat segitettél
Minkó Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Helló mindenkinek! Ha már itt tartunk,hogy rétegek,akkor nekem is volna egy kérdésem. Ha egy képen egy emberke szeme el van takarva fekete téglalappal,az (Chabi szerint)rétegelt. Ezzel a programmal nem lehet valahogy levenni a takarást?
google Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Ha már jpg, akkor semmiképpen sem. Ha gif vagy png, akkor attól függ, hogy rétegesen mentették-e el vagy előtte összefésülték-e egy réteggé. Sajnos valószínű, hogy utóbbit megtették.
Atys Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 Réteg amit én tudok róla hétköznapi nyelven: - egymásra tehető fóliák, amelyekre lehet rajzolni külön-külön. - sorrendet szabadon lehet változtatni, szóval lehet fel-le (egymás alá-felé) mozgatni egy-egy réteget (és az azon megrajzolt képet). - minden rétegnek van átlátszósága, ami azt jelenti, hogy az alatta lévő rétegeket mennyire lehet látni, ezt a rétegek panel Átlátszatlanság csúszkájával lehet változtatni. Na egyenlőre ennyi. Ja és egy amatőr kérdés: gimpben van kör és négyzet rajzolására eszköz?
Kovács Dávid ( Davs ) Posted June 18, 2005 Posted June 18, 2005 The Gimp Hy! Az a problémám, hogy ha a Gimp-ben pl. megnyitom a rétegek, minták, vagy akármilyen párbeszédablakot, akkor egy újabb "izé" lesz a tálcán....Mint a piros keret is mutatja a képen....
Kovács Dávid ( Davs ) Posted June 18, 2005 Posted June 18, 2005 Nem lehet "egyesíteni"? Hogy pl. ha egyre rákattintok, akkor az összes felurgik...
google Posted June 18, 2005 Posted June 18, 2005 Jó kérdés... esetleg ha csoportba rendezed õket a tálcán - a Gimpen belül nem tudok ilyen lehetõségrõl.
Ajnász Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 A párbeszédablakokon van egy kis nyíl (x mellett), melyre kattintva találni fogsz egy lap hozzáadása menüpontot. Add hozzá azon keresztül.
mazda6diesel Posted July 3, 2005 Posted July 3, 2005 Sziasztok! Az a problémám, hogy letöltöttem a progoit és minden jól fut de letöltöttem a redeye plug-int és miután kicsomagoltam és elindítottam azt írja ki, hogy az alkalmazást nem sikerült elindítani mert a libgimp2.0-0.dll nem található. mi ilyenkor a teendõ?
csutomi Posted October 24, 2005 Posted October 24, 2005 Két dologra lenne szükségem a Gimpben, de sehol sem találom õket: íl: "crop" vagyis egy téglalapnyi területet kijelölök, majd egy kattintás után csak a kijelölt rész marad meg úgy, mintha az lenne az eredeti képem íl: színkonvertálás: egy 16 millió színbõl álló képet kéne átalakítani 256 színûre, illetve egy hasonló képet 2 színûre (fekete-fehérre) Tud valaki segíteni?
@Berecz Dénes@ Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 "crop" vagyis egy téglalapnyi területet kijelölök, majd egy kattintás után csak a kijelölt rész marad meg úgy, mintha az lenne az eredeti képem 1. Jelöld ki a területet 2. Hozz létre egy új Képet, melynek pontosan akkora a felbontása, mint a kijelölt rész 3. Másol át ide a kijelölést. színkonvertálás: egy 16 millió színbõl álló képet kéne átalakítani 256 színûre, illetve egy hasonló képet 2 színûre (fekete-fehérre) Ha ez a mûvelet megtalálható a GIMP-ban, akkor azt nagyon jól elrejtették. Én az IrfanWiev-et ajánlom hozzá.
Liliana Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Sziasztok Telepítettem a Gimp-et, és mûködik is rendesen, viszont azt írja ki hogy a súgófájlok nincsennek telepítve. Hogyan lehet ezt telepíteni, és honnan lehet letölteni? A másik kérdésem, hogy lehet-e olyant csinálni GIMP-el, hogy kivágom egy gif kép részletét és azt külön képként elmentem? Ha lehet, hogyan?
google Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Gif kép részletét? Ugye nem animált gifre gondolsz? Ha igen: az animált gifeket képkockákra bontja. Tehát a Rétegek ablakban keresd ki a megfelelõ képkockát, jelöld ki a kép ablakát, nyomj egy Ctrl + A-t, Ctrl + C, majd nyiss egy új ablakot, és másold bele (Ctrl + V). Ezután el lehet menteni gifként. Ha nem: Egyszerûen a téglalap-alapú kijelöléssel jelöld ki azt a részt, amit szeretnél, szintén Ctrl + C, új ablak, másold bele és mentsd el.
Recommended Posts