Jump to content
GSForum - Segélyvonal

CRT-monitor-vásárlás

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Mostanság tervezek venni egy ilyen monitort, használtan 10E Ft ért. 2 éve s monitor.

Samtron 95P

Mi a véleményetek errõl a monitorról? megéri ennyiért?

köszi.

Posted

Még éppen megéri. Persze ha nincs vele gond, mert a javítása már drága mulatság.

Ciao.

Posted

Hali!

köszi Ciao!

Másik:

Mi a véleményetek egy ilyen monitorról? Használtan 10 E lenne ez is. Vároma véleméyneket!

DELL M990

Köszi előre is

• 3 months later...
Posted

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Elromlott a az LG monitorom, és most kényszerbõl egy nagyon régi elött ölük.

Szeretnék venni egy másikat. A kérdésem az, hogy mi a különbség egész pontosan a

iiYAMA VISION MASTER PRO 512

és a

iiYAMA VISION MASTER PRO 514

Melyik a jobb és mennyivel? Érdemes-e a drágábbat venni? Vagy hogy látjátok. Úgy tudom ez a professzionális kategória! Ezek a monitorok hosszú élettartamúak, szóval nem csak a garanciális 3 év alatt lehet számítani a mûködésükre? Mert használtan szeretnék egyet venni. Addig amig nem lesz pénzem egy komolyabb LCD monitorra. Kérlek segítsetek nekem mi akülönség a kettõ között?

A válasz sûrgõs lenne. Elõre is köszönöm!

Posted

Nem kerestem rá most a monitorokra, mert iiyama CRT-k esetén felesleges - mindegyik csúcsminõség. Nekem is van egy 10 éves profi iiyama monitorom (Vision Master Pro 451), nagyon sokat van használva (évekig használtam 1600x1200-as felbontásnál 120Hz-en) és még semmi baja nem történt. Azóta már mellette rengeteg monitort elfogyasztottam, de erre még mindig azt mondom, hogy megérte azt a 400000 Ft-ot, amit akkoriban kifizettem érte. Meghibásodott iiyama monitorokat nem igazán látni. Nem hiába mondják viccesen: "Made iiyapan."

Tehát röviden: mindegy, melyiket választod, az olcsó is ugyanúgy tartós darab.

Ciao.

• 2 weeks later...
Posted

Hali!

Hát ahhoz képest hogy egy 21"-os 1600*1200 az necces hogy csak 75hz-n tudja. Mennyit ülsz gép elött? Mert egy ilyen moncsi keményen elfárasztja majd a szemed. Én azt javaslom hogy nézz még körül. Bár azt tapsztalom hogy a CRT-k 1600*1200 felett már nem tudnak szép képet adni. De a frissítése gyenge :( legalább olyat keress ami 1280*1024-ben tud 100hz körüli értéket és 1600*1200-ben 85-öt.

Posted

Ok,köszi

Legalább olyat keress ami 1280*1024-ben tud 100hz körüli értéket és 1600*1200-ben 85-öt.

• 1 month later...
Posted

Sziasztok,

Mostanában akartam monitort venni. Valahol hallottam egyszer, hogy korunkban az ember egyre több információhoz jut, amit nem mindig sikerül feldolgoznia, és van, hogy a sok információ gátolja a választást...

Hát így vagyok én is. TFT monitort szerettem volna venni, de miután utánaolvastam egyre kevésbé vagyok biztos a dologban.

Játékhoz és filmnézéshez és netezéshez is szerettem volna használni. Még soha nem volt tft monitorom, tapasztalatom gyakorlatilag 0, de annyi rosszat hallottam róla: hogy olyan nincs, ami mind a három területre jó, meg utánhúzás, meg csúnya fekete, meg pixelhiba, meg, meg ,meg...

Azt hiszem inkább crt lesz...

Szóval a lényeg, 55-60 ezerig szeretnék új monitort venni, tudnátok ajánlani pár crt-t?

Elõre is köszönöm.

• 3 weeks later...
Posted

Kicsit kevesebb rá a pénz. Hogy a játékok fussanak a gépen arra költök többet...tudsz 30 ezerért is valami jó crt monitort?

• 1 year later...
ezermester
Posted

up! Idehoznám a kérdést. Mit tud nekem nyújtani ez a monitor, HD terén?

Van egy sima analóg csatlakozó,

aztán két BNC. Az egyik HD, a másik VD.

... valamint 3 db a három színnek külön-külön. (R, G, B,)

Igazából nem tudom mit tud, mert nem volt mivel próbálni, bár a csatlakozók kábelei adottak, így próbálhatnám éppen.

Ha tudsz valami bővebbet, szívesen meghallgatom. A csatlakozók mibenlétét azt vágom, csak a képessége nem tiszta. Itt egy link, de nem is egyszerű találni:

http://images.google.hu/imgres?imgurl=http...sa%3DN%26um%3D1

Ja és van egy service csatlakozó is. (8lyuku kis vacak)

Posted

40,45 kg-os monitorod van? :pislog:

ezermester
Posted

Így igaz. Nem semmi volt idejuttatni, de szerencsére nem szakadt le a harmadik emelet, és az asztalom is bírja mind a négy monitort, és a két gépet. :D Mellesleg nem tudnánk körbeérni az asztalt 4-en sem.

Természetesen maszek asztal, magam gyártottam. Vadkörte kivitel, Süsü szereti. :lol: