Jump to content
GSForum - Segélyvonal

CRT-monitor-vásárlás

Recommended Posts

Posted

Arra gondoltam

Samsung melleti érveim: MagicBright; megbízhatóság; a szememet nagyon kíméli; magas képfrissítés; nagy felbontás magyar menü jó hangolási lehetõségek highlight zone.

LG melletti érveim: szép forma mást én személy szerint nem tudok.

LG ellen: Állítólag 2 év és tönkremennek

Samsung ellen: Nem a legszebb a megjelenése

Posted
LG ellen: Állítólag 2 év és tönkremennek

Úgy veszem észre, hogy az új típusok képélessége valóban nem bírja két évnél tovább, 4 év alatt pedig teljesen elromlanak.

Ciao.

Kicsi Sims
Posted

Szóval Samsungot vegyek?

Posted

Ha rám halgatsz akkor igen.

Én nagyon meg vagyok elégedve az enyémmel.

Posted

Nézd meg saját magad is, hogy milyennek ítéled a két monitort.

Ciao. <PF>

• 1 month later...
Posted

Hát több rossz Samsung monitort láttam már mint LG-t! Garanciaidõ pedig mindegyiknél 3 év!

Posted

Én is meg vagyok elégedve az enyémmel:

Samsung Syncmaster 765MB :D

• 1 month later...
Posted

Én is az enyémmel: LG F700B. Már egyszer az asztalomról is leesett! Hát nem meggyõzõ? :fetreng:

Adri1528464460
Posted

Nekem, a családomnak és a barátaimnak, na meg a munkatársaimnak nincs jó véleménye e két betûs márkáról.

bocsika ;)

Posted

Na már megint a szokásos szterotípiák! :mérges:

Volt már neked LG monitorod, vagy bármi más terméked?

Ha igen mi volt vele a probléma? Konkrétumokat! Mert annyira, de annyira unalmas, hogy emberek hallomás alapján döntenek dolgokról! Olvasol szaksajtót? Teszteket? Miért van az, hogy ezek a "lesajnált" márkák, szépen csendben tönkreverik márkás társaikat!?!

Néztél mostanában monitort, elfogultság nélkül :?:

Nyugodtan menj be egy nagyáruházba, és nézd meg a monitorokat messzirõl, melyiknek szebb a képe, szebbek a színei, stb., stb.!

Aztán menj közelebb, hogy lásd a márkát, és nagyon-nagyon meg fogsz lepõdni!

Posted

Nekem LG monitorom van, LG T710B és teljesen meg vagyok vele elégedve, igaz még csak két hónapos de a képminõsége ennek a legjobb eddíg, pedig elég sok monitor elõtt ültem már. Volt GABA, Samsung, de ez teljesen más, talán azért van mert flatron. Mindenesetre sokkal szebb és élesebb a képe mint az általam eddíg látott monitoroknak. az LG-vel pedig semmi bajom, az LG termékek nálam is és az ismerõseimnél is tökéletesen mûködnek. A monitoron kívül van még egy LG CD-íróm, ami lassan 3 éve kitünõen mûködik.

Adri1528464460
Posted

Igen volt már ilyen termékem :pislog:

Monotor, CD olvasó, ismerõsnek: kamera, asztali DVD stb.

Jól mûködtek, csak mindet vissza kellett vinni még garanciásan :hááát::pislog:

Csak ennyi, szóval én elvbõl nem veszek ilyet. Nyugodtan lehordhattok, nem zavar, mindenkinek más a tapasztalata. :P

Posted

Kicsit OFF leszek:

Nekem az elmúlt idõben nem volt szerencsém a mûszaki dolgokkal, csak egy rövid felsorolás:

Samsung MiniDV kamera >> vadiúj, gyári hibás 1 nap után csere!

Hordozható mini TV >> vadiúj, tunerhibás 2 nap után csere!

AMD64 3200+ Venice proci >> vadiúj, hibás, 3 nap után csere!

Hynix 512 MB @400 DDR RAM >> vadiúj, hibás, 3 nap után csere!

HIS X800 Turbo VGA >> vadiúj, kb. 1 hónap után ventillátora megállt, csere!

Szóval nem lehet egyértelmûen kijelenteni, hogy ez, vagy az a gyártó silány, vagy kakát árul. A nagyszámok törvénye alapján ez elõfordul! De dõreség ebbõl messzemenõ következtetéseket levonni, mert nekem a kicserélt termékeim azóta hiba nélkül mûködnek!

Nem kell divatból szídni!

ON :!:

Adri1528464460
Posted

Ne mondd ezt, hogy divatból szidok valamit, ezért nagyon harapok :gonosz: . Ha van valaki aki nem szereti a "divatból""bármit csinálni"-t, akkor az én vagyok. Ezért most szépen kérlek, hogy ne sértegess, hiszen nem ismersz. Elmondtam a rossz tapasztalataimat, tudtommal ezért van a fórum. Nem kell leszedni a fejemet egybõl, csak mert ez a szokás és mert például rosz napod van. :hááát:

Különben is kár lenne elrontani ezt a topicot!

Nyugodtan szólj, ha nem értesz egyet.....

Várom válaszod! 8)

Posted

Nem rontunk el semmit! :P Nincs rossz napom!

Egyébként Te mit szeretnél vásárolni? CRT-t, vagy TFT-t?

Posted

Szerintem veszekedjetek e-mailben, és ne bolygassátok a fórumot :S

Posted

Senki nem veszekszik! Vélemény különbséget beszéltünk meg kultúrált módon! ;)

És szeretnénk mindenkinek segíteni egy jó monitor kiválasztásában úgy, hogy eloszlatjuk az esetleges tévhiteket!

Ez nem bolygatás, és mindenfajta személyeskedésektõl mentes volt a vita! ;)

Nekem pl. Samsung SyncMaster 753 DFX CRT monitorom van, hibátlan képpel, a munkahelyemen pedig sok LG-t használnak, minden hiba nélkül. Ezek tapasztalati tények, és ha az árakat is figyelembe vesszük, akkor e két márka nagyon esélyes a legjobb vétel címre.

Neked mi a véleményed? :hááát:;)

Adri1528464460
Posted
Egyébként Te mit szeretnél vásárolni? CRT-t, vagy TFT-t?

Ha ezt tõlem kérded, semmiképp sem vennék TFT-t!

Netezõkben sokat játszottam CS-t elõtte és tudom milyen zavaró tud lenni egy apró piros pontocska a képernyõn. ;)

A képérõl meg ne is beszéljünk. Szerintem ez a technika késõbb jó lesz, de még nincs kiforrva.

Amúgy is a CRT-ben legalább van anyag! :lol:

Adri1528464460
Posted

Ja és szerintetek MAG vagy Belinea? Vagy valami más? :)

Posted

Hát nekem már konkrétan monitor vásárlási gondom, lesz kb. másfél hónap múlva.

Kölcsön van itt az asztalomon egy LG563-as 15"-os monitor.

Nagyon vacilálolok én is egyrészt a CRT és a TFT között más részt meg a márkák miatt.

Nem mondhatok semmi rosszat erre sem, ami most itt áll, de én is gondoltam, hogy nagyon szeretném megnézni már egy MAG vagy Belinea képét, hogy mennyivel jobb. Árban igaz úgy tudom ezek drágábbak, de ha sikerül nem pár hétre veszem.

A 15"-tól viszont szeretnék végleg búcsút venni.

Az igaz, hogy külsõre, a TFT-k nálam a nyerõk, na meg súlyra is. De a minõség még talán mindig a CRT-ket igazolja.

Hát nekem ez most igazán nagy dilemma, nem szeretném elbukni ezt a dolgot.

Posted

@chipmix

Ha veszel egy 15"-es TFT monitort, majdnem akkora lesz a képe, mint egy 17"-es CRT monitoré!

Adri1528464460
Posted

Egy cipõben járunk!

Remélem van valaki aki ismeri ezt a két márkát... :hááát:

Posted

@ Eremit

És a Tied milyen márka? Egyébként elég jó hír számomra, hogy az már 15" colosan is üti 17-sek méretét. Ez mondjuk egy pozítivum, de lehet hogy a FLAT

CRT-ék is valóban azok, mint aminek leírják.

Annak idején én egy nagyot csalódtam egy Samtron 55E-ben semmi másért, mint a képernyõ nagysága miatt. Elõtte vettem búcsút a 14"-tól és ez sem lett nagyobb

a fekete keret miatt.

@ Adri

Igen én is reménykedem, hogy valakinek vannak konkrét tapasztalatai a két márkát illetõen.

Adri1528464460
Posted

A Belinea egyes darabjai tudtommal elég jó MHz-et produkál nagyobb felbontásban is és nincs az árral elszaladva.

Elég szimpatikusnak találom....

:hmm:

Posted

@chipmix

Nekem Flatron L1730s típusú van. Nagyon szép a képe, 1280x1024-es felbontásban fut. Egyébként google fórumtársunknak is ilyen van. Ha jól emlékszem.