ProFiler 0 Share Posted May 3, 2005 Memóriavásárlással kapcsolatos kérdések A régi fórumban megkezdett topic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicsi Sims 0 Share Posted May 9, 2005 Sziasztok! Szeretnék memóriát vásárolni, csak nem tudom,hogy melyik márkát válasszam: - Infineon - Hynix Hogy vásorljam meg a memóriá(ka)t 2X 256Mb vagy 1 db 512 Mb Ram? Mi a véleményetek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sz.jános 0 Share Posted May 9, 2005 Mivel nem ismerjük a konfigodat ezért így nem igen lehet korrekt választ adni. Természetesen azt is jó lenne tudni, hogy milyen célra kell (Pl. tuning, stb). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicsi Sims 0 Share Posted May 9, 2005 Most akarok venni egy új gépet Socket A-sat (feltehetőleg MSI K7N2 Delta-L alaplappal),mert a mostani gépem igazám elavult SD Ramos.Amit ebből a gép megtartnék az a 750 MHz Duront, Geforce MX 440-met és még a 20 Gb Maxtor winchit.(később lecsrélném majd őket). Igazából mindenre használnám Game,multimédia stb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sz.jános 0 Share Posted May 9, 2005 Ha mindenáron ezt a lapot akarod megvenni, mivel ez single memó kezelésű, talán jobban jársz az 512MB-os modullal. Ha a későbbiekben bőviteni akarsz vagy új lapot veszel, ezt jobban kitudod használni. Az általad emlitett PC3200 400MHz-es memók is jók, de nézz körül az alábbi linken is: 400MHz-es memók tesztje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicsi Sims 0 Share Posted May 11, 2005 Hello sz. János! Nos vettem egy 512 Mb 400Mhz-es Ifineon memóriát illteve az alaplap is más lesz egy ASUS A7N8X. Na mit szólsz hozzá???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 11, 2005 Jajj nee! Két 256MB-os modullal jobban jártál volna, ha ezt az alaplapot választod! Ez tudja a kétcsatornás üzemmódot. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicsi Sims 0 Share Posted May 11, 2005 Lehet,hogy a későbbikben kiegészítem még 512-vel Link to comment Share on other sites More sharing options...
sz.jános 0 Share Posted May 11, 2005 Nos vettem egy 512 Mb 400Mhz-es Ifineon memóriát illteve az alaplap is más lesz egy ASUS A7N8X. Na mit szólsz hozzá? Én eredetileg az MSI laphoz (single) írtam az egy db 512MB-os memót, de ehhez a laphoz dual memó kellene!!! Lényegesen többet tudna! Ha módodban áll vegyél egy ui memót, vagy vidd vissza amit vettél és kérd meg őket, hogy adjanak helyette dual-t. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicsi Sims 0 Share Posted May 12, 2005 Majd veszek még 512 Mb-ot a későbbiekben. Amúgy ilyen sokat számít a dual channel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 12, 2005 Igen, tényleg számít. Ciao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted May 22, 2005 Hamarosan fejleszteni fogom a gépem, és memóriákat is vásárolok. CL 2,5-es Kingmax modulokat néztem ki 2*512Mb kiszerelésben. A kérdésem az lenne, hogy a CL 2-es modulok mennyivel gyorsabbak a CL 2,5-eseknél? Ha lehet %-os formában várom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 22, 2005 Azonos órajel mellett (és azt is figyelembe véve, hogy ezáltal a többi időzítés is valószínűleg alacsonyabb) kb. 20-30%-al gyorsabb a CL2-es memória. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted May 22, 2005 Tyűha! Akkor megnézem mennyivel drágább. Köszi ProFiler! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick 0 Share Posted May 22, 2005 Majd veszek még 512 Mb-ot a későbbiekben. Csak arra ügyelj, hogy pontosan ugyanolyan típusú legyen!! (Természetesen lehetséges, hogy menne egy másik típussal is, sőt, valószínű, de jobb NEM kockáztatni... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted May 22, 2005 Köszi a figyelmeztetést. Persze ugyanolyan típust vennék, de ha minden jól megy együtt veszem. Mondjuk azon is gondolkoztam, hogy elsőnek egy 1 Gb-os modult aztán majd még 1-et. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 22, 2005 Nem Neked írta... Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted May 22, 2005 Egyre jobb vagyok ma! Azért nem néztem meg ki kírta, mert hasonlót szerettem volna én is. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szanya 0 Share Posted May 23, 2005 Mi határozza meg, hogy egy adott konfighoz milyen memóriát ajánlatos venni? Nem szeretném megmondani alaplapom típusát, de a konfig főbb adatait gondolom nem árt ismerni. Athlon XP 2200+ jelenleg 2 × 128 MB DDR memóriával szerintem kevés. Nem duál! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted May 23, 2005 Mi ez a nagy titkolózás az alaplapot illetően? Tulajdonképpen amit az alaplap el tud kezelni azon belül szerintem a leggyorsabbat. Én azon az állásponton vagyok, hogy a memória sebessége legyen szinkronban az FSB-vel. Viszont a memória késleltetése a lehető legkisebb legyen. Egy mai gépbe minimum 512 Mb-ot érdemes tenni, de a leendő számítógépemben remélhetőleg 1 Gb lesz (pénztárca függő). A memória márkája meg nem a géptől függ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szanya 0 Share Posted May 23, 2005 Nem titkolom, csak sokan helytelenül tudják, hogy mire képes ez a régi cucc. A lap 333 MHz-es. De ha jól tudom PC2700-as modult nem könnyen szerzek már. Akkor erőltessem ezt, vagy jól járok a mindenhol kapható 400 MHz-essel is? Innentől kezdve teljesen mindegy, hogy egy vagy két modul? Ha két modul, vehetem két másik gyártótól? Számolhatok-e azzal, hogy későbbi lapba is jó lesz majd egy modul vagy DDR memóriát már nem nagyon fognak használni a későbbiekben? Most jutott eszembe még egy kérdés: 3 db SD és 2 db DDR-nek van helye. Akkor egy 128 megásat benne hagyhatok? Így jobban járok egy db "nagy" méretű vásárlásával? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 23, 2005 Nyugodtan vehetsz 400-asat, visszafele kompatibilis. Ha nem tud a lap dualt, akkor vegyél 1 nagyobbat, később lehet mellé még tenni. Lehetőleg DDR-t használj. A DDR2 jön most divatba, a DDR élettartamát nehéz megbecsülni. Ha a 128-as DDR, akkor jobban jársz, ha veszel mellé egy 512-eset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szanya 0 Share Posted May 23, 2005 Ezek szerint a 400-as tud 333-at is. Mit jelent az árlistákon, hogy brend? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueNeon 0 Share Posted May 23, 2005 Persze hogy tud 333 MHz-en is menni! Sőt így még az időzítést is kissebbre tudod állítani!!! :!: Mit jelent az árlistákon, hogy brend? Itt szerintem brand-ot akartál írni! Brand=márkás Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 23, 2005 @ Szanya: Ha támogatja a DualChannelt, akkor két egyforma memóriát, ha Athlon 64-ről van szó, akkor alacsony időzítésűt, ha Pentium 4-ről van szó, akkor magasabb órajelűt, esetleg néhány új S775-ös rendszerhez DDR2-t. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts