ProFiler 0 Share Posted May 3, 2005 Alaplapvásárlással kapcsolatos kérdések. A régi fórumban megkezdett topic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicsi Sims 0 Share Posted May 9, 2005 Tisztelt PC World és fórumozok! Szeretnék egy új alaplapot vásárolni, ami legyen olcsó és Socket A! A következõ alaplapokra gondoltam: - MSI K7N2 Delta-L - Chaintech 7NJL6/L Mi a véleményetek? Kérlek segítsetek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted May 9, 2005 Chaintec-et én nem ajánlanám. Hiába nagy márka a Chaintec, de 2 haverom is vett ilyen alaplapot és még most is szívnak vele. Az eredeti gyári BIOS ami az alaplapban volt az annyira fölémérte a proci hőmérsékletet, hogy állandóan letiltott az alaplap. Egy "újabb" BIOS frissítéssel már 12-13 celsius fokot sikerült lefaragni a kamu hőmérsékletből, de még így is 58-60 fokokat mér holott közel sincs annyi nekik (tapintásra langyos a borda és megfelelően van felszerelve). 2000+ Tbred-A és 2100+ Palomino procikat használnak bennük. Szóval: MSI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicsi Sims 0 Share Posted May 9, 2005 Köszi a jó tanácsot! További jó fórumozást kívánok! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 9, 2005 A Chaintechet én sem ajánlom. Az MSI jobb választás, de megbízhatóbb nála egy ASUS A7N8X-E alaplap. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicsi Sims 0 Share Posted May 10, 2005 Hellosztok megint van egy problémám! Tételezzük fel, hogy nem kapok MSI K7N2 Delta-L alaplapot,akkor milyet vegyek? A következõ alaplapokra gondoltam: - ASUS A7V880 - ASUS A7N8X - ASUS A7N8X-X Szerintetek melyiket vegyem meg, ha nem kapok MSI-t? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted May 10, 2005 Szerintem ASUS A7N8X. B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicsi Sims 0 Share Posted May 10, 2005 Köszi most akarok épp alaplapot venni! Mégegyszer köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
cereal180 0 Share Posted May 10, 2005 Azért egy ABIT NF7-tel sem jársz rosszúl az biztos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 10, 2005 Akkor az A7N8X, de semmiképp ne az X-X-et! Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicsi Sims 0 Share Posted May 11, 2005 Hellosztok! Nos egy ASUS A7N8X alaplapot rendeltem! Na mit szóltok hozzá, szerintetek jó választás volt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cereal180 0 Share Posted May 11, 2005 Igen. De ugye nem A7N8X-X-eset, hanem "simát"?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicsi Sims 0 Share Posted May 11, 2005 Igen simát rendeltem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cereal180 0 Share Posted May 11, 2005 Akkor jó. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 11, 2005 Nos egy ASUS A7N8X alaplapot rendeltem! Na mit szóltok hozzá, szerintetek jó választás volt? Temészetesen! Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicsi Sims 0 Share Posted May 12, 2005 Végre megjött ma a várva várt alaplap!!!!!!! ASUS A7N8X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soldierpeti 0 Share Posted May 14, 2005 Használd egészséggel és minél tovább! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 19, 2005 Haverom venne a P4e alá egy új lapot, mert 1,5 évesen végleg meghalt, hosszú szenvedés után a P4P800a. Én jó szívvel egy új platformot ajánlanék neki, de írjatok légyszi ötleett a lapra. Akár a C800 is lehet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 19, 2005 P4C800-E Deluxe, bár egy kicsit borsos az ára, ezért már tényleg nem rossz ötlet a processzor lecserélése sem. Egy kicsit olcsóbban, hasonló teljesítménnyel: MSI 875P Neo-FISR. Új rendszer vásárlása esetén pedig azt ajánlom, hogy érdemes lenne kivárni az i945 és i955 chipkészleteket. Ha ezt mégsem szeretné, akkor vegyen nForce4 AMD-t, vagy Intelt. Még nem is lenne árban olyan vészes az előbbi. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 19, 2005 Én is MSI-re gondoltam, illetve erre az ASUS-ra, mert az Abithoz képest valamivel jobb a körítés, miközben a teljesítmény dettó. AMDre lehetetlen rábeszélni, ha megszûnne az Intel, akkor soha többet nem venne gépet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Putty Mutty 0 Share Posted May 19, 2005 Sziasztok ! Már a SEX-ben (régi segélyvonal) írtam, hogy kikérem a véleményeteket: (kicsit ktsg. kímélõ a cuccos - (tudjátok, hogy nem a játék a legfontosabb nekem, de azért a VGA-ról is elmondhatnátok a véleményetek) A konkrét elképzelés: P5GD1 Pro + N5750 128MB VGA (az ATA, SATA, RAID miatt) (ha jól értelmeztem akkor a mostani IDE vinyókat is ráköthetem ) http://www.gepbolt.hu/termek.php?t=58726267&f=MBO&o=0 Intel P4 3,0 GHz kérnék segítséget. Kb. 50.000 Ft-ig.Ehhez az alaplaphoz. (Nem kell Sulinetesnek lennie, ez már úgy sem fér bele.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neohacker 0 Share Posted May 19, 2005 Az alaplaphoz szeretnél egy P4 processzort Link to comment Share on other sites More sharing options...
janowolf 0 Share Posted May 19, 2005 Én a 630-ast választanám. --> 64bit 3GHz Depo vagy ha hozzájutsz a 620-ast 64bit 2,8GHz JanowolF Link to comment Share on other sites More sharing options...
Putty Mutty 0 Share Posted May 20, 2005 Ez a 64 bites jól hangzik.Megnézem. (478-as 2,4-esem van most.) Az a baj,hogy mindent le kell cserélni. A memóriánál melyik a jobb érték : a CL 2 vagy a 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
janowolf 0 Share Posted May 20, 2005 Az a baj,hogy mindent le kell cserélni Nem a P5GD1 Pro + N5750 -hez kértél proci javaslatot? Már ha megveszed. CL2 a jobb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts