Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Android

kaliban

Recommended Posts

kaliban

Az Android egy Linux kernel fölött futó, mobil operációs rendszer.

Fejlesztését az Android, Inc. kezdte meg, amit késõbb a Google felvásárolt, majd az Open Handset Alliance nevû szövetség vette át a fejlesztését.

A fejlesztõk Java nyelven írhatnak alá menedzselt kódot, az eszközt a Google által fejlesztett Java programkönyvtárokon keresztül vezérelve.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Android_(operációs_rendszer)

kaliban

Ha valaki PC-n akarja kipróbálni itt az emulátor elsõ Béta verziója, ingyenesen letölthetõ:

http://bluestacks.com/

Nálam tökéletesen fut Win7 64-bit (Angry Birds függõ lettem :biglol: )

_AATT_

Ha valaki PC-n akarja kipróbálni itt az emulátor elsõ Béta verziója, ingyenesen letölthetõ:

http://bluestacks.com/

Nálam tökéletesen fut Win7 64-bit (Angry Birds függõ lettem :biglol: )

Nem kell ahhoz Android emulátor, hogy játsz vele :)

Egyébként a legjobb mobil operációs rendszer :rolleyes:

kaliban

Nem kell ahhoz Android emulátor, hogy játsz vele :)

Egyébként a legjobb mobil operációs rendszer :rolleyes:

Tudom de itt az alapverzió meg a Space, meg Seasons, meg a Rio tökingyenes, meg amúgy is szeretem kipróbálni az új dolgokat (mármint számomra új mert eddig nem használtam).

oPalRx7

Jah ennek a topicnak is teljes a létjogosultsága :)

Bár én "csak" telefonon használom a 2.3.4-et, kíváncsi leszek a 4.x-re :)

• 2 weeks later...
SH4D0W

tudnátok nekem olyan app-okat mondani, amiket mindenképp érdemes beszereznem? gondolok itt lejátszóprogramokra, vagy bármi egyébre, ami hasznos :)

-Gio-

Az mitõl lehet, hogy nem tudok letölteni apk-kat a Blade-emre? Elõfizettem egy lassabb mobilnetre, de mûködik rendesen. Ha azonban le akarok tölteni valamit (teljesen legális és hivatalos oldalról) akkor jön, hogy ezt a mûveletet semmilyen alkalmazással nem sikerült végrehajtani. Ez mi a rák lehet?

Valamint az miért van, hogy míg régen géprõl küldtem a jelet, hogy a telefon töltsön valamit, Wi-Fi közelbe kerültem és töltötte is. Most itt van a folyamatos mobilnet de semmi már 10 órája.

• 2 weeks later...
tomeeto

Az mitõl lehet, hogy nem tudok letölteni apk-kat a Blade-emre? Elõfizettem egy lassabb mobilnetre, de mûködik rendesen. Ha azonban le akarok tölteni valamit (teljesen legális és hivatalos oldalról) akkor jön, hogy ezt a mûveletet semmilyen alkalmazással nem sikerült végrehajtani. Ez mi a rák lehet?

Valamint az miért van, hogy míg régen géprõl küldtem a jelet, hogy a telefon töltsön valamit, Wi-Fi közelbe kerültem és töltötte is. Most itt van a folyamatos mobilnet de semmi már 10 órája.

Amennyiben wifi mellett a marketrõl problémamentesen tudsz tölteni, valószínûleg a mobilnet van korlátozva elég erõteljesen. Ha wifi mellett se, akkor elsõ körben én törölném a marketet (updatet) alkalmazások közül és hagynám hogy letöltse magát újra.

• 4 weeks later...
SH4D0W

tudnátok olyan alkalmazást mondani, amivel felügyelni tudnám, hogy az alkalmazások a belsõ memóriában, vagy a memóriakártyán vannak-e telepítve, illetve tudnám õket mozgatni?

oPalRx7

tudnátok olyan alkalmazást mondani, amivel felügyelni tudnám, hogy az alkalmazások a belsõ memóriában, vagy a memóriakártyán vannak-e telepítve, illetve tudnám õket mozgatni?

az android saját app managere ezt el kell hogy mondja. emlékeim szerint 2.2 óta.. de te átpakolni csak 2.3 után tudod.

tomeeto

2.2-tõl, onnantól használható app2d is.

jagdtigger

2.2-tõl, onnantól használható app2d is.

Kár hogy X8-ra nem adta ki SE... :(

• 2 weeks later...
jetine

Hali!

Kéne egy kis útbaigazítás:

Szeretném újrarakni a rendszerem. Tegyük fel felrakok egy tiszta CM7-et, semmi programot nem raktam rá, akkor én foghatom a memóriakártyám és lepucolhatom teljesen? Ugyanis annyi adat felgyûlt a sok program miatt, aminek a fele már régen nincs fent (ráadásul a lehetõ legrosszabban teszi ki ezeket a mappákat, semmi rendszer... 1-2 app ami a saját nevét adja nekik, szóval kész káosz), akkor nem lesz vele gond ugye? Csak mert szeretnék rá ext partíciót is, mert sok a progi amit nem megy sd-re rakva (fõleg launcher és tartozékaik).

+Ha esetleg tud valami stabilabb teljesen kiherélt romot azt szívesen fogadom, nem kell a felesleges programok tömkelege.

Köszönöm!

jagdtigger

Hali!

Kéne egy kis útbaigazítás:

Szeretném újrarakni a rendszerem. Tegyük fel felrakok egy tiszta CM7-et, semmi programot nem raktam rá, akkor én foghatom a memóriakártyám és lepucolhatom teljesen? Ugyanis annyi adat felgyűlt a sok program miatt, aminek a fele már régen nincs fent (ráadásul a lehető legrosszabban teszi ki ezeket a mappákat, semmi rendszer... 1-2 app ami a saját nevét adja nekik, szóval kész káosz), akkor nem lesz vele gond ugye? Csak mert szeretnék rá ext partíciót is, mert sok a progi amit nem megy sd-re rakva (főleg launcher és tartozékaik).

+Ha esetleg tud valami stabilabb teljesen kiherélt romot azt szívesen fogadom, nem kell a felesleges programok tömkelege.

Köszönöm!

Ha tényleg nem tettél rá semmit akkor igen(azért a CWM beckupot mentsd ki előtte biztos ami biztos :D ), amúgy egyszerű kideríteni, bekapcsolt állapotban válaszd le a memkártyát a beállítások menüben, ha megteszi akkor mehet a törlés. CM-nél meg nincs jobb szerintem. Nem véletlenül alapszik ezen több főzött ROM is ;) .

jetine

Ha tényleg nem tettél rá semmit akkor igen(azért a CWM beckupot mentsd ki elõtte biztos ami biztos :D ), amúgy egyszerû kideríteni, bekapcsolt állapotban válaszd le a memkártyát a beállítások menüben, ha megteszi akkor mehet a törlés. CM-nél meg nincs jobb szerintem. Nem véletlenül alapszik ezen több fõzött ROM is ;) .

Köszi!

Megcsináltam mindent, formáztam a kártyát, hoztam rajta ext2-es partíciót (700 mega)

Viszont így mindent visszarakva, nekem hol kéne jeleznie ezt a partíciót? mert a fat32-t 3 gigának jelzi mivel annyit hagytam neki, az jó is, viszont az ext2-t hol kéne látnom? belsõ memóriaként? Csak, mert ott nem jelzi, hogy több lenne.

Zte Blade a készülék.

Köszönöm.

(Más, ha én a partíciót meg szeretném szüntetni, akkor azzal formázva is lesz a kártya? Vagy anélkül is megoldja?)

masterhungary

Nem tudjátok véletlenül, hogy miért nem kapható a HTC One S egyik szolgáltatónál sem még? Neten körbenéztem egy jó pár androidos hírportálon, de semmit nem találtam még róla. :\

mAiNiAc

Nagyon fontos hogy szolgáltatónál vásárold meg?

masterhungary

Nagyon fontos hogy szolgáltatónál vásárold meg?

Hát sajnos az lenne...lényegesen olcsóbban lehetne úgy nekem hozzájutni, fõleg ha megújítom a hûségnyilatkozatomat is arra az elõfizetésre, ami van nekem. :) Körülbelül 40000-50000 forinttal olcsóbban, ami ugye nem kevés pénz.

• 2 weeks later...
oPalRx7

iiiiááá :D

sztory:

kb 2 hete szenvdek, hogy az Xperia Arc (LT15i) kapjon frissebb OS-t (2.3.4, a Sony buildszámot most passolom)

próbálkoztam cyanogen 7.2-vel (2.3.7 alapú), és másfajta ICS romokkal. semmi se skerült. vadászgattunk romot már jó sokat, erre ma feldob a pc compnion egy frissítést (mondom most ne, root, effélék vannak - mûködjön a recovery)

sikeresen találnk egy ics romot lt15i-hez. letölt, clean installban fel. nézem a build számot... hát nem uganaz a build, mint amit a szoftver is felajánott? :D :D

de legalább van egy clean installom lt15i 4.0.4 android rommal :D (build 4.1.B.0.431)

érdekesség: az eddigi SonyEricsson Brand teljesen Sony Xperia lett :)

jagdtigger

Ha ROM ügy van akkor ide nézzél be először:

http://forum.xda-developers.com/index.php

Az X8-am innét kapott egy Ginger ROM-ot(ami CM alapú). Meg amúgy is érdemes olvasni. Én például nem is tudtam hogy az X8 kijelzője tudja a DT-t :D .

jetine

Felraktam tesztelésre a Bladre a COLDFUSIONX cm9-es 4.0.4 ics romot. És hát meglepõdtem nem is kicsit Oo iszonyat módon hasít, el se hittem mikor láttam, sokkal gyorsabb vele a blade mint a cm 7.2-vel, habár van 1-2 hiányossága, de az rám nézve nem zavar, mert nem használom (fm rádió, panoráma (elírtam?) fotózás. stb.).

A homescreen és a drawer is gyors, az appok is Oo. Elõtte felraktam a 4.0.3-as MIUI ics romot, az meg úgy szaggatott mint állat, pedig szép kinézete volt, de a mostani romnak a közelébe se érhet.

Annyi bajom van vele, hogy nem minden appot rak át sd-re... és nem tudom mi miatt, pedig cm 7.2 alatt átküldte is amit amúgy nem kellett volna, mint widgeteket. És mivel kb 100 megára pakolhatok, így kb instant el fogyik a hely 1-2 app-tól.

A másik a navigation bar, azzal szenvedtem annyit mire leszedtem -.- nem is értem minek raknak bele ilyet, film/játék bármi közben mindig ott van, és nem tudtak belerakni egy disable gombot... ráadásul csak root-al lehet kiszedni.

jagdtigger

... És mivel kb 100 megára pakolhatok, így kb instant el fogyik a hely 1-2 app-tól...

A rendelkezésre álló ennyi vagy ténylegesen ennyi a belsõ tárhelye? :blink:

jetine

A rendelkezésre álló ennyi vagy ténylegesen ennyi a belsõ tárhelye? :blink:

Hát elvileg lehet piszkálgatni a belsõ tárhelyet, de ha gyárilag hagyod (érdemes, mert bladen pl kell annyi az ics romhoz) akkor 162 mega áll rendelkezésre, amibõl a rom programok is levesznek, így kb 90-100 mega ami neked marad a saját programokra (ami elég is, ha át tudod rakni a nem widgeteket/launchereket az sd-re).

Viszont az érdekelne, hogy miért nem lehet az ilyen romokat gyárilag megcsinálni Oo vagyis a szolgáltatónak ><, mert ez a cm 7.2-nél is jobb, a gyárinál meg mérföldekkel... miért kell az embernek az interneten vadásznia hogy a telefon kihasználja az erõforrásait és stabil gyors romot kapjon, nem pedig egy lassú, akadozással teli gyári romot?

Ráadásul ICS még sehol se volt tervezve blade-re mert gyenge, de a cm pajtások meg majdnem hibátlanra megcsinálták, még ha idõbe is telt (még több idõ múlva, meg már tökéletes is lesz).

jagdtigger

Viszont az érdekelne, hogy miért nem lehet az ilyen romokat gyárilag megcsinálni Oo vagyis a szolgáltatónak ><, mert ez a cm 7.2-nél is jobb, a gyárinál meg mérföldekkel... miért kell az embernek az interneten vadásznia hogy a telefon kihasználja az erõforrásait és stabil gyors romot kapjon, nem pedig egy lassú, akadozással teli gyári romot?

Mert nem érdeke, jobb telefon kell? Vegyél drágábbat/újat. Nekem pl a gyári rommal olyan volt a képernyõm mint egy tapipad kb. Feltettem a GDX-et és a DT egybõl befigyelt. Sajnos az a helyzet hogy az olcsóbb kevesebbet tud címû eset nem mindig igaz, mert a szoftver dönti el hogy mit használhatsz ki a hardveres adottságok közül :( .