Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Terraria

kaszman1

Recommended Posts

Posted

Mivel még nincs topikja gondoltam nyitok egyet ennek a mesteri kis játéknak.

Megmondom õszintén elõször nem tetszett a képek/videók alapján, de egy masszív leárazás során mégis megvettem. Az egész játék maga cca 16 mega - mégis valami hihetetlen intuitív újszerû és egyszerre nosztalgikus.

Legelõször is leszögezném, hogy ez NEM MINECRAFT 2D-ben! A két játék közt az építés/rombolás/craftolás trión kívül semmi közös nincs. A Terraria egy nagy kaland!

Elõször is minden egyes világ teljesen egyedi - random generált. Készíthetünk egy karaktert és már indulhat is a móka. Gyûjthetünk nyersanyagokat, bányászhatunk.

Mielõtt leszáll az éj nem árt lakhelyet építenünk, ami megvéd a különféle válogatott éjszakai rémségektõl. Ezután elkezdhetünk építkezni/szépítkezni. Építhetünk egy komplett várost, vagy egy nagy kastélyt, amit NPC-k fognak benépesíteni - persze minden egyes új lakos megérkezéséhez teljesítenünk kell néhány kritériumot.

Pl a nõvérke akkor érkezik meg, ha növeljük az életerõnket, a boltos akkor tipeg be a faluba, ha egy bizonyos összegû pénzt összekuporgattunk, stb

Így megy ez tovább, míg az ember ráeszmél, hogy teljesen magába szippantotta a világ, a zene és a folyamatos felfedezés utáni vágy. Mindig mélyebbre-mélyebbre. Eszméletlen nagy móka :D Az ember kutat a kincsek után, miközben a saját települését/faluját/várát/stb is meg kell óvnia. Mindig szebbet és jobbat akar mindenbõl. Komolyan beszippant -_-

Ha hozzávesszük, hogy százas nagyságrendû azon tárgyak száma, amit craftolhatunk. A WC-tõl a lézerkardon át a zsebóráig mindent lehet csinálni. + a találató tárgyak száma is jókora. A fegyverek pedig különbözõ enchantokat kapnak, szóval nincs olyan, hogy pl ezüst kard, hanem minden egyes ezüst kardon más és más enchant díszeleg.

A karaktereinket tényleg saját ízlésünk szerint öltöztethetjük/fejleszthetjük.

El ne felejtsem még említeni a Bossfight-okat, amik tényleg monumentálisak (bár még így 30+ óra játék után is csak 2 boss-al találkoztam), szóval bõven van mit csinálni.

A hab a tortán pedig hogy mindezt nem csak egyedül lehet megtenni, hanem co-op módban haverokkal B)

Aki ismeri a játékot itt lehet megosztani a véleményeket/tapasztalatokat. Várom a screenshotokat az érdekességekrõl és szeretném ha segítenénk a kezdõknek.

Aki pedig még nem ismerné álljon itt egy kis videóbemutató :lol:

w7uOhFTrrq0

Valamint a legutóbbi 1.1 patch utáni újdonságok tömkelege:

Bgt6zKNk31Q

A játék megvásárolható Steam-en. Karácsonykor mindenképp le lesz árazva, szóval aki tervezi megvenni érdemes várni 19-e utánig.

Posted

Ez az a játék, amit mindenkinek ki kell próbálnia! Nem is gondolná az ember mennyire komplex, amikor csak a videókat nézi róla. Kaszman említette, hogy van co-op lehetõség a játékban, de singleben is ugyanúgy leköti az embert, mert mindig van mit csinálni. Ráadásul a nemrég kiadott 1.1-es patch megsokszorozza a játékban rejlõ lehetõségeket. Hívhatjuk nyugodtan (ingyenes)kiegészítõnek is. A játék ára leárazáskor pedig 2,5 euró körül lesz, így befürödni amúgy sem lehet vele. Szóval, aki kedvet kapott hozzá, nyugodtan ruházzon be rá a karácsonyi leárazások idején :)

Posted

Hogy elindítsam a kommenteket itt egy kép a karácsonyi update-rõl:

KÉP

B)

Posted

Itt pedig a szerény hajlékom :)

[GSF] Picture

Posted

Akkor én is :D

Egy kissebb kõvár és a szoborgyûjteményem az alagsorban

[GSF] Picture

Crafting station és raktár

[GSF] Picture

Az én házam a bal oldalon (egyben respawn pont) és néhány NPC viskó :)

[GSF] Picture

Posted

A fene enné meg, már tavaly is megakartam venni.

De ez az 1.1-es update trailer végképp meggyõzött.

Inkább ezt szerzem be mint a minecraft-ot. -_-

Hiába zsneiális játék az is. De ez a játék, ahogy ötvözi a régi Super Nintendo játékok világát, a Metroid és Castlevania féle felfedezõ stílussal, mindezt rpg-be keverve egy halom craftolási lehetõséggel.

Mint egy megelevenedett második álom a Cave Story játék után. B)

Reszkess Steam karácsony! Jövök! :D

(shotgun-os és késel hadonászó hóemberek mint ellenségek? MOAR! B) )

Posted

A fene enné meg, már tavaly is megakartam venni.

De ez az 1.1-es update trailer végképp meggyõzött.

Inkább ezt szerzem be mint a minecraft-ot. -_-

Hiába zsneiális játék az is. De ez a játék, ahogy ötvözi a régi Super Nintendo játékok világát, a Metroid és Castlevania féle felfedezõ stílussal, mindezt rpg-be keverve egy halom craftolási lehetõséggel.

Mint egy megelevenedett második álom a Cave Story játék után. B)

Reszkess Steam karácsony! Jövök! :D

(shotgun-os és késel hadonászó hóemberek mint ellenségek? MOAR! B) )

Amúgy olyan népszerû a cucc, hogy az 1.1 megjelenése után többen tolták, mint a CoD MW3-at :D

cikk -_-

Posted

Tegnap elkezdtem bányászni a hellstone ore-t. Elég körülményes :D Viszont megéri az idõráfordítást, mivel ez a legjobb ore, amíg le nem gyõzzük a Wall of Flesht. (ami még nem most lesz :) ) Ha megcsináltam a full armort meg a fegyvereket, meg kéne idéznem a King Slimeot és pontot tenni végre az Eater of Worlds végére. Lesz dolgom hétvégén is :)

Posted

Tegnap elkezdtem bányászni a hellstone ore-t. Elég körülményes :D Viszont megéri az idõráfordítást, mivel ez a legjobb ore, amíg le nem gyõzzük a Wall of Flesht. (ami még nem most lesz :) ) Ha megcsináltam a full armort meg a fegyvereket, meg kéne idéznem a King Slimeot és pontot tenni végre az Eater of Worlds végére. Lesz dolgom hétvégén is :)

Nekem csak most lett nightmare csákányom, miután 2x legyúrtam Kthulhu szemét. Meg persze kinyírtam az Eater of Worlds-öt is sok-sok shadow scale jutalomért. Most rágyúrok a shadow armorra szerintem B)

Amúgy tegnap megtámadott a Goblin hadsereg. A mocskok bespawn-oltak a falum közepére, szóval volt velük gondom elég, mire minden házból, emeletrõl, zugból összevadásztam õket :angry:

A mágusokat leszámítva elég egyszerû volt lelõdözni mindet, de így is majdnem kipurcantam egyszer. Voltak vagy százan :unsure:

Aztán kaptam egy üzenetet, hogy meteorit zuhant le valahol - azt is meg kéne keresni :D

Obsidian amúgy mennyire hasznos? Csak mert próbáltam aláásni pár vízzel teli üreget és a lávamezõre zúdítottam. Mondjuk tudtam belõle craft-olni egy obsidian koponyát, ami elvileg megvéd az izzó ércektõl :unsure:

Posted

Hellstone bar craftolásához kell, szóval hasznos. Obsidiant könnyû nagy mennyiségben kitermelni (és nagyon nagy fun^^), az igazi kihívás a hellstone ore bányászása lesz. :)

Posted

Na ma költöztettem a pereputtyot :D

Csináltam egy small world-öt, mert a mostani akkora barom nagy volt, hogy komolyan egy nap nem volt elég, ha egy távolabbi pontba akartam eljutni.

SZóval új falum an, új NPC-kkel és meg kell mondjam sokkal kényelmesebb, mint az elõzõ volt. Csináltam egy all-in-one craft station-t, ahol helyben mindent meg tudok csinálni.

Ma belefutottam Skeletron-ba is és meglepõen könnyen levertem. Sok mindent nem dobott, de legalább már jött ruhaárus NPC a falumba, meg a mûszerész csaj, szóval már lehet csapdákat telepíteni ezerrel. Nemhiába gyûjtögettem a rengeteg kapcsolót, meg komponenseket :D

Majd dobok be képet az új kéglirõl B) Még könyvtára is van ^_^

Posted

Hm, irigyellek. De hétvégén megpróbálom én is lenyomni :) Képeket meg várom ^_^

Posted

Csak tök véletlenül akadtam rá az öreg csókára, akinél ki lehet hívni Skeletron-t -_-

Akkor a képek.

Kicsiny falum

[GSF] Picture

A legújabb szerzeményem, nagyon jól aprít B)

[GSF] Picture

Ez pedig az első támadóvarázslatom - végre van értelme a mana-nak :D

[GSF] Picture

Posted

Kint a karácsonyi update :) 10 percet játszottam vele gyorsban, eddig annyi a különbség, hogy random lootként kapsz ajándékot, amiben különbözõ színû cukorkás brickek vannak. Majd holnap jobban belemerülök otthon ^_^

Posted

Kint a karácsonyi update :) 10 percet játszottam vele gyorsban, eddig annyi a különbség, hogy random lootként kapsz ajándékot, amiben különbözõ színû cukorkás brickek vannak. Majd holnap jobban belemerülök otthon ^_^

Találni kell egy hógolyót a sok szar brick közt, amivel megidézheted a hóembersereget :D Kb mint a goblin invázió - aztán ha legyõzöd õket a dungeon-ban random megtalálható lesz a mikulás, mint NPC - amitõl vehetsz karácsonyi égõket, jelmezeket, meg egyéb marhaságokat :D

Én jelenleg ezres nagyságrendû cukorka-brick-el rendelkezem, de még egy rohadt hógolyót sem találtam :angry:

Mind1, van még idõ :)

Ma elég sokat toltam. Sikerült találnom 2 meteorbecsapódás helyet és rengeteg meteoritot kibányásztam. Elsõ dolgom volt a Jedi lézerkard craftolása :P

Aztán unalomból megint megidéztem az Eater of Worlds-öt és megint kinyírtam B)

Ezután volt egy vörös teliholdam - egész éjjel zombikat irtottam (az egyiknél találtam egy frankó cilindert :lol: ), reggel pedig megtámadtak a goblinok - szóval nem unatkoztam.

Ja és végre megvan a rekétacipõ B) Össze is kombináltam a gyorsfutó cipõvel, szóval most simán le merek ugrani bárhová :D

Posted

Még mindig semmi - pedig szívesen kinyírnám a hóembereket :D

Közben végre találtam ruby-t, ami a King Slime megidézéséhez kell. Már le is vertem - eddigi legkönnyebb boss szvsz. Igaz nem bíztam a véletlenre - a Skeletron-nak épített arénában idéztem meg B)

[GSF] Picture

Faxa kis ninja maszkot dobott B)

Posted

Hétvégén akár co-opozhatnánk is :rolleyes:

Posted

Olvasom itt a HSZ -eiteket és szabályosan fáj, hogy nem tudok játszani a játékkal :fuu: .

Na de nem baj, majd eljön az az idő is :) .

Btw nem tudom nem a Minecraft -al kapcsolatba hozni a játékot :D . Ami a Terraria -ban benne van az hiányzik igazán a Minecraft -ból szvsz ^_^ . Fordítva is igaz lenne, de a Terraria bája éppen a 2D perspektíva :) .

Posted

Olvasom itt a HSZ -eiteket és szabályosan fáj, hogy nem tudok játszani a játékkal :fuu: .

Na de nem baj, majd eljön az az idõ is :) .

Btw nem tudom nem a Minecraft -al kapcsolatba hozni a játékot :D . Ami a Terraria -ban benne van az hiányzik igazán a Minecraft -ból szvsz ^_^ . Fordítva is igaz lenne, de a Terraria bája éppen a 2D perspektíva :) .

Nem tudom, nálam míg a Terraria a bûbájos kategóriába esik, addig a Minecraft-ot mindig is bumfordinak és jellegtelennek tartottam (ok, hogy direkt ilyen a kinézete - de nekem nem jött be). Mindenképp próbáld ki, ha lesz rá alkalmad :)

Persze ez csak saját vélemény - a neten nagy viták folynak T vs MC témában, nem szándékom itt is indítani egyet -_-

Hétvégén akár co-opozhatnánk is :rolleyes:

Majd meglátom. Holnap csak délelõtt érek rá, vasárnap viszont sok a programom. Majd írj rám, ha fenn leszek :)

Posted

Nem tudom, nálam míg a Terraria a bűbájos kategóriába esik, addig a Minecraft-ot mindig is bumfordinak és jellegtelennek tartottam (ok, hogy direkt ilyen a kinézete - de nekem nem jött be). Mindenképp próbáld ki, ha lesz rá alkalmad :)

Persze ez csak saját vélemény - a neten nagy viták folynak T vs MC témában, nem szándékom itt is indítani egyet -_-

Nálam ez nem vita kérdése, mindkét játéknak meg van a maga varázsa, kinek mi jön be alapon :) . És persze mikor mit szeretünk alapon :D .

Amint lehet rámegyek, kipróbálni már kipróbáltam a csúnya verziót, de nem akartam nagyon belemenni, mert így nincs értelme :D .

Posted

Na megtaláltam a voodoo babát, ami a Wall of Flash megidézéséhez kell. Ha összejön a co-op nekimehetünk a gazfickónak :rolleyes:

Nálam ez nem vita kérdése, mindkét játéknak meg van a maga varázsa, kinek mi jön be alapon :) . És persze mikor mit szeretünk alapon :D .

Amint lehet rámegyek, kipróbálni már kipróbáltam a csúnya verziót, de nem akartam nagyon belemenni, mert így nincs értelme :D .

Engem rég nem kötött le ennyire játék. Már 40+ órát beleöltem és még csak most kezdenek jó cuccaim lenni. A boss-ok közül csak a gagyibbakat csináltam meg, a legjobb ércet csak nemrég tudtam elkezdeni komolyabban bányászni, még mindig nincs meg minden NPC-m a faluban és még vagy egy tucat tárgyat meg akarok találni/craftolni, amiket neten láttam :D

Ez mellé jön még a karácsonyi addon - fúúú... tényleg.

Amúgy most építettem egy lebegõ szigetet a falum fölé, valamint elkezdtem csapdákat telepíteni a kapukhoz. Az éjszakai rémekkel nem is kell foglalkoznom, csak reggel összeszedem a loot-ot :D

Aztán tervbe van még, hogy minden egyes házat egy kapcsoló segítségével központilag le tudjak zárni kõfallal - vörös hold és goblintámadás esetére :rolleyes:

Nem is folytatom... :D Csak meg kell nézni a post-om idõpontját, az önmagáért beszél :D

Posted

Itt hogy mûködik a multiplayer? Single-ben amit építesz, ha te vagy a host, ugyanúgy ott lesz multiplayer-ben, és az ismerõsöd "világa" lesz ott ha õ a host? Minecraft-tól az tart vissza hogy fõleg egyedül tudnám csak játszani, úgy meg senkinek nem tudnám megmutatni mit építettem max képeken.

Posted

Na megtaláltam a voodoo babát, ami a Wall of Flash megidézéséhez kell. Ha összejön a co-op nekimehetünk a gazfickónak :rolleyes:

Nekem is van 2 belõle, egyik amikor lootoltam majdnem beleesett a lávába. Csak kicsit sz@rtam be :D

Itt hogy mûködik a multiplayer? Single-ben amit építesz, ha te vagy a host, ugyanúgy ott lesz multiplayer-ben, és az ismerõsöd "világa" lesz ott ha õ a host? Minecraft-tól az tart vissza hogy fõleg egyedül tudnám csak játszani, úgy meg senkinek nem tudnám megmutatni mit építettem max képeken.

Pontosan.

Posted

Ez a legjobb, hogy "megvendégelheted" a többi játékost :D Mondjuk csak attól félek, hogy valami állat elkezd dinamitokat dobálni a városom közepén, meg lenyúlni a cuccaimat :lol:

Persze ezért is jó ez a topik - játékostársakat toborozni ^_^

Nekem is van 2 belõle, egyik amikor lootoltam majdnem beleesett a lávába. Csak kicsit sz@rtam be :D

Én elkezdtem lebetonozni a pokol lávamezõit :lol: Nemhogy a voodoo démonok beleejtik a guide babát :)

+ jól fog jönni a bossfight-nál.