Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Ms Office

Recommended Posts

Posted

Office XP-s Wordben hogy lehet beállítani azt, hogy ha képet szúrok be akkor a "kép beszúrása" ablakban a fájlok mindig a "részletek” nézetben jelenjenek meg?

Elõre is köszi:

A-ki

Posted

Ide lehet írni minden kérdést, kérést a Microsoft Office-szal kapcsolatban.

Iam_The_Ghost
Posted

Hi,

Word-ben kéne egy kis segítség. Azt hogy tudnám megoldani, hogy van két köröm és ahol ezek érintkeznek, ott legyen egy kisebb "kör", vagyis ahol megtalálható ennek a kettõnek a közös pontja? Mert az egyik kör mindig fedi a másikat, ha rárakom. :unsure:

Szerk.: Már megvan, Venn-diagram a neve. :)

• 3 weeks later...
Posted

Lenne egy kis gondom: feltettem win7-re az Office 2003-at, de sajna minden alá van húzva pirossal, javításként pedig angol szavakat ajánl fel, pedig magyar verzió. Korábban XP-n nem csinálta ezt, azon mûködött rendesen.

Tipp?

Másik, hogy nyomtatási nézetben két oszlopban van a szöveg, de én egyet szeretnék. A rendszer 1080-on van, esetleg ez lehet a probléma?

• 1 month later...
Posted

Excel 2007:

Melyik függvény segítségével tudom meghatározni egy adott tömb leggyakoribb, 2. leggyakoribb, n-edik leggyakoribb elemét?

Móduszt már találtam, de csak számokra lehet alkalmazni.

• 1 year later...
Posted

Akadt egy rövidke kérdésem, ms oldalán ezt írják az otthoni verzió 1 gépes változatához:

"1 számítógéphez Válassza ezt a lehetõséget, ha csak egyetlen számítógépre kívánja telepíteni az Office 2010 rendszert. Egyetlen számítógépet használó egy felhasználó esetén alkalmazandó. A licenc nem vihetõ át másik számítógépre."

Ez akkor azt jelenti hogy olyan mint mondjuk egy OEM w7? :unsure:

Posted

Akadt egy rövidke kérdésem, ms oldalán ezt írják az otthoni verzió 1 gépes változatához:

"1 számítógéphez Válassza ezt a lehetõséget, ha csak egyetlen számítógépre kívánja telepíteni az Office 2010 rendszert. Egyetlen számítógépet használó egy felhasználó esetén alkalmazandó. A licenc nem vihetõ át másik számítógépre."

Ez akkor azt jelenti hogy olyan mint mondjuk egy OEM w7? :unsure:

Azt :)

Posted

Azt :)

Hát elég gusztustalan egy egy megoldás... [GSF] Picture

• 4 weeks later...
Posted

Olyan gondom lenne, hogy van egy origi Office 2007 Ultimate-om (Win8, x64), amiben a Word egy darabig tök jól mûködött. Utána néha-néha elõjött, hogy nyitottam új dokumentumot, és teljesen összebarmolta az oldalbeállításokat. A legidegesítõbb, hogy ugye ha írok-írok, akkor egy idõ után automatikusan be kéne szúrnia az új oldalt és simán ott folytatnám az írást stb., de itt nem teszi meg ezt. Befejezek egy oldalt és ami már új oldalra kerülne, az egyszerûen eltûnik és 1 oldal van össz-vissz. Ha nyomok egy lap beszúrást, akkor is eltûnik az új oldal, ha odaérek a szöveggel. A másik, hogy margókat abszolút nem lehet állítani. Valahányszor állítani akarok valamit, mindig azt dobja ki, hogy "Ha megnöveli a jobb margót, az utolsó hasáb bizonyos szakaszokban túl keskeny lesz." (Hogy lehetne keskeny, ha egyszer, csökkenteném a margót (pl. 1,5-rõl 0,5-re), tehát a hasábnak növekednie kéne, meg egyébként is mi a Puding! köze van hozzá, ezelõtt sose akadt fenn ilyenen.)

Elég zavaró, mert bár próbálkoztam OpenOffice-al alternatívaként, ott azért pl. az egyenletszerkesztés messze nem olyan gördülékeny mint az Officeban.

Tippek esetleg, vagy elõfordult már bárkinél ilyesmi?

• 1 month later...
Posted

Lenne egy olyan kérdésem, hogy az új officeba 2013 megszünt a képszerkesztõ vagy ha van, akkor milyen néven? Nem találom, pedig imádtam a 2003-2010be.

• 11 years later...
Posted

Epic necro....... ögüü   (Outlook szóval ide illett jobban.)

Böngészgeted a leveleidet majd egyszer csak felugrik a böngésző mikor rákattintasz egyre amiről azt hitted hogy e-mail:

Üdv a "szép" új világban ahol lassan minden is adware.......

• 7 months later...
Posted
On 1/2/2025 at 11:48 AM, jagdtigger said:

Epic necro....... ögüü  

Jah, laza 11 év :D

nem is tudtam, hogy van még aki kitekintőt használ :D

Posted
23 minutes ago, Lord_KROK said:

nem is tudtam, hogy van még aki kitekintőt használ :D

Hogy mit? :blink:

Posted
2 minutes ago, bcom said:

Ebben mi az uj? Nem így van mar evek ota? 

Ha így lenne akkor nem akarnák bevezetni. Gondolom még mindig szúrja a szemüket hogy rengetegen nem adják be a derekukat és sem a szutyok felhőtárhelyet sem az online bejelentkezést nem használják.......

Posted
2 hours ago, jagdtigger said:

Hogy mit? :blink:

Kitekintő. Felénk falun így hívják az OUTLOOKot :D

Posted
Just now, Lord_KROK said:

Kitekintő. Felénk falun így hívják az OUTLOOKot :D

Jaaa...... :D Céges berkekben még mindig az a "default" hogy úgy mondjam. Átlagfelhasználókat nem tudom, mostanában nem nyaggatott senki hogy menjek mert maga alá rottyantott valami..... ögüü

Posted
3 minutes ago, jagdtigger said:

Jaaa...... :D Céges berkekben még mindig az a "default" hogy úgy mondjam. Átlagfelhasználókat nem tudom, mostanában nem nyaggatott senki hogy menjek mert maga alá rottyantott valami..... ögüü

Azt hittem már elmúltak a 2000-es évek (akkor cégeknél tényleg mindenhol ez volt) 

Posted
9 minutes ago, Lord_KROK said:

Azt hittem már elmúltak a 2000-es évek (akkor cégeknél tényleg mindenhol ez volt) 

Suliba azt tanítják(nem csak itthon), nagy cégek office+windows kombóval tolják, célgép gyártók csak windows alapú programokat csinálnak, IT mindenre is windowst használ beleértve a szimpla információs kijelzőket amik csak egy belső weboldalt  mutatnak folyamatosan, és még sorolhatnám.......

Posted
2 hours ago, bcom said:

Ebben mi az uj? Nem így van mar evek ota? 

One Drive esetében igen, de most a MS mindenki dokumentumait is szeretné feltölteni a felhőjükbe. 

Gondolom kiscserkész becsszó, hogy nem fogják a házi AI tréningre használni...

Mellesleg ez is egy kissebb magán adatokban turkálós privacy rémálom opció.

Ugye már a notepad is AI implementációt kap. Lassan nincs MS termék, ami ne turkálna az ember életében.

Részemről magán célra 1+ éve LibreOffice-t használok.

• Upvote 1
Posted
2 hours ago, Lord_KROK said:

Ez ma is mindenhol így van, mert az Outlook az Office részeként integrálva van a vállalati SharePoint-ökoszisztémába, ergo még az irodai meetingszobákat is az Outlookban kiírt meetinggel foglalhatod.

Legfeljebb a kisebb cégek, startupok és ilyesmik használnak valami konkurens megoldást (pl. a Google ökoszisztémáját), nagyvállalatoknál a Microsoft megkerülhetetlen ebben (is).

OneDrive-ra mentett fájloknál én egyébként utálom az autosave-et: létrehozok egy új fájlt, és az első nap keletkezik 200 verzió belőle, ahogy készítem el a tartalmát – hát ennek aztán a világon semmi értelme nincsen. Ha már kész van, és később módosítom, az rendben van, de akkor is elég elmenteni a szerkesztés végén, felesleges a félkész fájlt folyton mentegetni a felhőbe. (A folyamatos mentéssel nincs gondom, de mentse lokálisan, ahogy eddig, nem kell teleszemetelni a verziótörténetet.) Úgyhogy ezért én mindig ki szoktam lőni a francba ezt a funkciót. Legfeljebb akkor hasznos, ha megosztunk egy dokumentumot, és többen dolgozunk rajta.

Posted
6 hours ago, jagdtigger said:

Ha így lenne akkor nem akarnák bevezetni. Gondolom még mindig szúrja a szemüket hogy rengetegen nem adják be a derekukat és sem a szutyok felhőtárhelyet sem az online bejelentkezést nem használják.......

Nalam ez mindig default volt akarhanyszor telepitettem office-t. A hasznalatat esetemben nem tartom derek beadasnak, inkabb egy baromi kenyelmes funkcio hasznalatanak. Tobb asztali gepet es laptopot hasznalok. Es alapbol felhobe mentem azokat a dolgokat, amiken dolgozok, hogy amikor atulok egy masik gephez ne kelljen masolgatni. A fontosabb dolgokrol meg persze lehet lokalis biztonsagi mentest csinalni. Nekem ez egy fasza kis funkcio. 

4 hours ago, kaszman1 said:

One Drive esetében igen, de most a MS mindenki dokumentumait is szeretné feltölteni a felhőjükbe. 

Gondolom kiscserkész becsszó, hogy nem fogják a házi AI tréningre használni...

Mellesleg ez is egy kissebb magán adatokban turkálós privacy rémálom opció.

Ugye már a notepad is AI implementációt kap. Lassan nincs MS termék, ami ne turkálna az ember életében.

Részemről magán célra 1+ éve LibreOffice-t használok.

Hat probalgattam libret, meg egyeb open office-okat. De tul kenyelmes vagyok ahhoz, hogy lemondjak a megszokott ms-rol. Aztan turkaljanak benne, ha jol esik.

2 hours ago, Fujitsu said:

Ez ma is mindenhol így van, mert az Outlook az Office részeként integrálva van a vállalati SharePoint-ökoszisztémába, ergo még az irodai meetingszobákat is az Outlookban kiírt meetinggel foglalhatod.

Vagy a teamsben, de lenyegeben mindegy.

Posted
10 hours ago, bcom said:

A hasznalatat esetemben nem tartom derek beadasnak

Ebbe had lössek bele egy kicsit :D :
https://syncthing.net/

Felhő és mindenféle scannelgetésmentes valósidejű szinkronizáció.......

Posted
6 hours ago, jagdtigger said:

Ebbe had lössek bele egy kicsit :D :
https://syncthing.net/

Felhő és mindenféle scannelgetésmentes valósidejű szinkronizáció.......

Belekothetsz nyugodtan. De nem fogom megerteni miert kellene mast hasznalnom, mint egy beepitett kenyelmes funkciot.