Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Game Of Thrones

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, gebali1991 said:

Sure, de azért senkit nem szabad leírni örökre. Az év eddigi sorozata a Chernobyl, nézd meg hogy a készítő miken dolgozott eddig.

Én a Horrorra Akadva 3-at bírtam. :D

Posted

Megnéztem én is :D  Majdnem bejött a Tyrion féle Köztársaság amit olvastam a neten pár hete XD

Az a tanácskozás olyn volt mint valami sitcom :D 

Iam_The_Ghost
Posted

Megnéztem én is az utolsó évadot, az internet nyávogása után sokkal rosszabbra számítottam, de szerintem közel sem volt olyan bűnrossz, mint ahogy beállítják. :P Vannak hülyeségek, technikai bénaságok (tudom, a világon engem zavar csak egyedül, de az évadzáróban mikor Dani elmondja a beszédét, Jon utána néz, majd el is indul felé: ott az a vágás mi a f*sz?! Nekem ez annyira fura egy ekkora költségvetésű produkciónál...), de jut rá egy csomó badass pillanat is, a 3. részben a nagy csata előtti várakozás atmoszférája iszonyat erős lett. Mondjuk én az utóbbi 3-4 évadtól már nem volt elájulva, úgyhogy nem is ért semmi csalódás, nem volt bennem semmi várakozás, de nem is hiszem, hogy akkora minőségromlás következett be.

Posted

Game of thrones :
Elkezdtem a nyolcadik évadot, három részt megnéztem, és mit ne mondjak, nagyon nem hozza az eddig kapott minőséget :(
A második rész gyakorlatilag az első 10-15 perc után merő időhúzás, ez a ebben a részben már akkor sem lesz csata... elv.

Na eljött a harmadik rész, ahol hülyeség hülyeségre halmozódott. kezdjük azzal, hogy amikjor a vadak megtámadták a falat az 5.ik évadban vagy pedig fent északon nappal jöttek a mások, fényévekkel látványosabb csaták voltak. A sárkányharcot is irgalmatlanul elszúrták, látvány helyett jobbadára rángatózás lett. Egyáltalán valahogy az egész nem volt olyan erős látványban mint vártam.
Na de pár logikátlanság : Miért a kriptába bújtatjuk el a megvédendő harcképtelen személyeket, mikor az ellenfél arról híres, hogy feltámasztja a holtakat és az oldalára állítja? :baszki:
Arya feltudja venni bárki arcát, ám erről a készítők igencsak megfeledkeztek, mert sem egy élőholt sem pedig Bran arcát (csapdának) nem veszi fel, csak egyszercsak megjelenik a semmiből, és egy pillanat alatt legyőzi a legfőbb főgonoszt, az első tisztjei jelenlétében.
Brian-t vagy háromszor gyűrik maguk alá, a holtak, de valahogy minidg megmenekül. John snow páncéltipusa szintén plot armour.
Na mondjuk a medveszigeteki kiscsajt sajnáltam, de valahogy éreztem, hogy ő is pont olyan "azért hulljon már el valaki a csatában is" mint Theon, vagy Mormont.
Stratégiai baromságok : Kirakunk egy csomó lovasságot meg ilyenekt, aztán a kastapultokat szintén előre, majd tüzes árok, majd fal és a falon rengeteg óüres hely.
Miért nem lehetett egy tózes árokkal körbevenni az egészet? A falra meg a katapultkoat, az árok mö9gé (és a fal közé) meg a lovasságot, vagy méginkább a falak mögött hagyni őket? Esetleges kapubetörés esetére? Sokkal jobb és taktikusabb csaták voltak eddig ebben a filmben!

A végére tényleg a hajamat téptem

Posted
2 hours ago, Lord_KROK said:

..

Várd ki a végét :D

Posted

Last Watch doksit nézzétek, elég Puding!a. A table readnél már imádtam az egészet.

Season 1 Clarke-ot meg szétadom. :D

1audXVk.jpg

Posted
8 hours ago, Cori said:

Hát közeleg mint a tél.. :D

• 4 weeks later...
Posted
On 5/27/2019 at 2:29 PM, Cori said:

Trónok harca : 
Végignéztem. Erőm sincs írni az utolsó részről, amit már megnéztem még május végén. Magával a végkifejlettel nincs bajom de a kivitelzéssel igen. Az egész évadnak rosszat tett a hosszabb játékidő, az utolsó rész kegyetlenül vontatott, gyakorlatilag unalamas volt. Kár az egészérrrt, mert jó sorozat volt, mert így 20 nap távlatából sem szépültek meg az utolsó részek... 

• 1 month later...
Posted

Csak hogy a szépre is emlékezzünk. 

• 3 years later...
Posted

Sárkányok háza 1.évad

Kicsit izgalmasabbat vártam. Talán az egész évad alatt egy csatajelent volt, az is a közepén, a többi meg Dallas-szintű, családon belüli ármánykodás, lekvárkavarás, csajos besértődések és félreértések sorozata. Mire pedig végre eljutottak az uralkodó váltáshoz, és beindult volna a cselekmény egy jó kis polgárháborúval, vége is lett. A karakterek fejlődése viszont egész változatosan alakult, ahogy a 15év alatt a jóarcokból lettek s*ggfejek és fordítva, csak kissé furának hatott, ahogy egyik epizódról másikra (miközben nekik eltelt 5-6év) felejtettek el hatalmas sértődéseket és lettek barátok, majd a következő részben megint ellenségek. Még a sárkányoknak is csak CG-biodíszlet szerepük volt, valójában nem csináltak semmit.

Fele olyan érdekes nem volt, mint a Trónok Harca kezdete, de még lehet belőle valami, ha ki bírjuk várni.

Posted
On 10/23/2022 at 4:01 PM, -OJ- said:

Fele olyan érdekes nem volt, mint a Trónok Harca kezdete, de még lehet belőle valami, ha ki bírjuk várni.

Javarészt egyetértek. Az utolsó rész nagyon bejött, itt végre visszaköszönt az igazi Trónok harca-érzés. Előtte viszont sokszor nagyon vontatottnak éreztem. Szerintem a tempóval volt a legnagyobb probléma - igazából ami itt a finálé lett, annak egy sodró lendületű sorozatban az ötödik-hatodik epizód környékén lett volna a helye. Visszagondolva, belezsúfoltak egy rakás fölösleges szálat, amivel nem nagyon tudtak mit kezdeni, vagy nem lett komolyabb szerepük, és le lehetett volna tudni őket egy-két percben. Amikor azzal a fickóval hadakoztak, aki rákokkal etette meg az áldozatait,

Spoiler

Rhaenyra és Ser Criston viszonya

, stb... Rengeteg sallangot ki lehetett volna hajítani, mert az egésznek a legfontosabb dolog esett áldozatul: a sztori.