Jump to content
GSForum - Segélyvonal

The Elder Scrolls-sorozat

Recommended Posts

Posted

Észrevettem, hogy a topik nem kapott folytatást. Mindig is közel álltak hozzám az TES játékok mivel még anno a Morrowind segítségével tudtam meg, hogy vannak szerepjátékok is PC-re nem csak FPS-ek. :) Többek közt ezért is akartam, hogy legyen folytatása a topiknak és még azért mert a TES játékok nagyon jók.

Tehát itt a topik folytatása.

Az elõzõ része itt olvasható.

Posted

Állni Vivec mellett éjszaka, és figyelni az égi tüneményeket... Priceless :)

Valahonnan lehet tudni, hogy áll a Morrowind átültetése Oblivion motorra? Tudtommal van egy ilyen projekt, amiatt akár elõ is venném újra :unsure:

Posted

Állni Vivec mellett éjszaka, és figyelni az égi tüneményeket... Priceless :)

Valahonnan lehet tudni, hogy áll a Morrowind átültetése Oblivion motorra? Tudtommal van egy ilyen projekt, amiatt akár elõ is venném újra :unsure:

Továbbra is bétaverziós, rakás dolog nem mûködik benne. Plusz a Bethesda is igyekszik keresztbe tenni nekik (a hivatalos fórumon tabu, a Tesnexusról leszedették), mert valami licenc problémát emlegetnek. Konkrétan a Morrowind fájljainak felhasználását az Oblivionhoz vagy valami ilyesmi. <_<

Viszont már modok és kiegészítõk is készültek mostani verzióhoz, küldetésekkel, javításokkal. És a mod angol nyelvû fansiteja is aktív, a modderek is melóznak tovább a modon.

Posted

Mekkora rohadékok, ahelyett hogy örülnének, hogy valaki megcsinálja puszta lelkesedésbõl...

Posted

Továbbra is bétaverziós, rakás dolog nem mûködik benne. Plusz a Bethesda is igyekszik keresztbe tenni nekik (a hivatalos fórumon tabu, a Tesnexusról leszedették), mert valami licenc problémát emlegetnek. Konkrétan a Morrowind fájljainak felhasználását az Oblivionhoz vagy valami ilyesmi. <_<

Viszont már modok és kiegészítõk is készültek mostani verzióhoz, küldetésekkel, javításokkal. És a mod angol nyelvû fansiteja is aktív, a modderek is melóznak tovább a modon.

Gondolom a Morroblivionról van szó. Egy probléma van vele a fentieken kívül, hogy több, mint egy éve 0.98b verziószámnál tart.

Posted

Mekkora rohadékok, ahelyett hogy örülnének, hogy valaki megcsinálja puszta lelkesedésbõl...

Lehet, hogy eszükbe, jutott, hogy nekik is bevétel lenne egy grafikailag (fizikai modellezéssel megspékelt) frissített Morrowindet kihozni teljes áron. :unsure: Lásd Beyond Good & Evil, COunter Strike Source, miegymás.

Posted

Pont tegnap elött kezdtem el egy "felpimpelt" Morrowind-del játszani.

Teljes garfikai update (távoli táj, új graf effektek, stb.), bõvített terület (Tamriel Rebuilt), új karakter animációk, rengeteg új NPC, lehetséges társak, és minden tárgy, játszható/nem játszható karakter újratextúrázva sõt a táji elemek (fák, bokrok, égbolt, egyéb anyagok), fegyver és páncél modellek teljesen lecserélve. Mindezt 1,78GB-nyi moddal, totálisan más élmény újra Morrowinddel, régi nagy kedvencemmel játszani. :)

Elképesztõ, de tényleg.

Ja és mindehhez nem vmi kis 4-8 órányi játékmenet dukál, hanem több mint 100 órányi. Ne ez még a nem piskóta...

UI.: Ha majd fog menni a quest rendszer is a Morroblivionban (szinte az össze átimportált quest), akkor az is egy kötlezõ újratelepítés lesz, az fix.

Posted

Hát 96db modról van szó összesen (amibõl legalább 70 telepítve is van), tehát ez elég kivitelezhetetlen... :lol:

De a legtöbb a planetelderscrolls.com-ról vagy a TESNexus-ról van, szinte 99%-ban.

Érdemes szétnézni ezeken az oldalakon. Ha vmi konkért mod érdekel, abban könnyebben tudok segíteni.

Posted

Ja oké, naivan azt hittem, egyetlen nagy modról van szó :D

Posted

Lehet, hogy eszükbe, jutott, hogy nekik is bevétel lenne egy grafikailag (fizikai modellezéssel megspékelt) frissített Morrowindet kihozni teljes áron. :unsure: Lásd Beyond Good & Evil, COunter Strike Source, miegymás.

Valószínûtlen. Egyszer megkérdeztem tõlük, és azt mondták, nem lesz ilyen. Különben is, csak idõ kérdése, hogy bejelentsék az Elder Scrolls V-öt. Ettõl függetlenül biztos lenne kereslet egy frissített Morrowindre.

Posted

Valószínûtlen. Egyszer megkérdeztem tõlük, és azt mondták, nem lesz ilyen. Különben is, csak idõ kérdése, hogy bejelentsék az Elder Scrolls V-öt. Ettõl függetlenül biztos lenne kereslet egy frissített Morrowindre.

Remélem tényleg lesz TES V és nem mennek rá õk is az MMO vonalra.

Posted

Játszott valaki innét a Deadly Reflex 5 mod-al? Nem tudom, hogy mit csinálok rosszul de egyszerûen nem tudok rájönni, hogy hogyan lehet rúgni, a földre esett npc-be a kardot beleszúrni vagy "backward powerattack"-t használni. Lehet az is közre játszik, hogy már nagyon rég nem oblivionoztam és csak betöltöttem egy régi mentést. :P

Valaki tudna segíteni?

Posted

sziasztok!

nem tudjátok véletlenül hogy az xbox live-ról miért tûnt el az össze knights of the nine minimod? most hogy magyarra váltott a live nem lett volna rossz ha letöltögetem mivel ugye GOTY kiadás nem tartalmazta gépre, boxon pedig élvezetes lenne kitolni végre.

Posted

sziasztok!

nem tudjátok véletlenül hogy az xbox live-ról miért tûnt el az össze knights of the nine minimod? most hogy magyarra váltott a live nem lett volna rossz ha letöltögetem mivel ugye GOTY kiadás nem tartalmazta gépre, boxon pedig élvezetes lenne kitolni végre.

Ahogy én néztem, a magyar Xbox Live még eléggé kezdetleges állapotban van. Gondolom, ezért nem érhetõek el (még?).

Posted

Ahogy én néztem, a magyar Xbox Live még eléggé kezdetleges állapotban van. Gondolom, ezért nem érhetõek el (még?).

valóban, regeltem másik profillal live-ra és a külföldin még jelen vannak. hát remélem valahogy még meg tudom szerezni õket.

• 3 weeks later...
Posted

Oblivion-ban hogy kell beállítani hogy duplamagos processzort is kezeljen a játék?

+Milyen nem hivatalos modok vannak amik javítják a teljesítményt?

Posted

Oblivion-ban hogy kell beállítani hogy duplamagos processzort is kezeljen a játék?

+Milyen nem hivatalos modok vannak amik javítják a teljesítményt?

Szerintem alapból kezeli. Teljesítmény javítást el lehet érni úgy is, hogy csökkented a grafikai minõséget/felbontást, illetve a Streamline mod elég kellemes hatással lehet a képkocka/mp arányra.

Posted

Helló!

Remélem a köv kérdésemre tudjátok a választ:

Éppen Oblivionozok. Azt vettem észre, hogy egyes ruha darabok (pl Clogs, Breeches), ha a tárolóban van (pl láda, zsák stb) a képe nem jelenik meg, csak a neve. Ha felveszem, vagy csak simán elrakom akkor megjelenik, ha kidobom a földre akkro is látszik.

Ezzel kapcsolatba tudtok nekem mondani valamit?

(eredeti a játék, win7-en játszom, már korábban is fönt volt a gépen, akkor nem tûnt fel, hogy ilyen lenne)

A másik talán ezzel összefügg, hogy néha játék közben kiakad a gép (bézs színû lesz a monitor a zene hallatszik alatta), néha Ctrl+Alt+Del segítségével ki lehet lépni belõle (ilyenkor visszajön a kép, de azért a gép újraindításáig nem mûködik rendesen a gép), néha viszont nem

Ha valakinek van valami ötlete ezzel kapcsolatban kérem ossza meg velem

Elõre is köszönöm!

Üdv: MiMeleg

Posted

Helló!

A másik talán ezzel összefügg, hogy néha játék közben kiakad a gép (bézs színû lesz a monitor a zene hallatszik alatta), néha Ctrl+Alt+Del segítségével ki lehet lépni belõle (ilyenkor visszajön a kép, de azért a gép újraindításáig nem mûködik rendesen a gép), néha viszont nem

Ha valakinek van valami ötlete ezzel kapcsolatban kérem ossza meg velem

Elõre is köszönöm!

Üdv: MiMeleg

Windom Earl Crash Prevention mod használata javasolt. OBSE kell hozzá.

Posted

Hmm, hatalmas hír, kár, hogy maga videó elég gyenge, semmit nem mutat.

De a zene szokás szerint epikus. :)

Posted

Hmm, hatalmas hír, kár, hogy maga videó elég gyenge, semmit nem mutat.

jobb is így. szerintem nagyon pofás lett :)