tenderlumpling Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Nos. Volt egyszer egy Antik RPG-k nevû topicom, amely kihalt. Most viszont kicsit bánom, hogy nincs hely, ahol megvitathatnánk néhány egyedi RPG dolgait. Gondolok itt olyan címekre, amelyeknek tényleg nem lenne érdemes topicot indítani, mert kihalna rövid idõn belül: - Arcanum - Arx Fatalis - The Temple of Elemental Evil - Gorasul - Planescape: Torment - Kult: Heretic Kingdoms - Eschalon - Lionheart - Anachronox - Might & Magic sorozat - Wizardry sorozat - Ultima sorozat ... stb. És mivel a Taverna kicsit evolválódott eredeti céljából, itt lenne alkalom a régi iskola és az új trend összevetésére is, noha ezt annyira nem szeretném, túlságosan ízlés kérdése és gyúlékony téma. Szóval ide akkor jöhetnének a nosztalgikus érzések, esetleg csendben felfedezett Indie (független) RPG-k is, hátha egy-két ismeretlen fejlesztõcsapat alig reklámozott, grafikailag sem csúcs játéka hangulatban jól megruházza a Bioware játékait :D Szóval, remélem, hogy békés, tartalmas, hosszú életû topic lesz, noha erre kevés az esély :) Azért megpróbálom.
grasslover Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Régi (6-7 éves) gamestarokat és pc gurukat vettem elõ nemrég, és említettek benne grafikailag feltuningolt Ultima projectekrõl. 3D-be helyezett elsõ rész például, vagy nagyfelbontású textúrákkal, win kompatibilissé tett késõbbi részekrõl. Az ahhoz mellékelt linket rögtön néztem is, de azóta bezárta a jogtulajdonos az oldalt és leállította a fejlesztést mert nem adnak engedélyt a remake-nek... Kérdem én, valahol ezek feketén készülgetnek? Vagy a már elkészült munkák megtekinthetõek valahol? Nagyon érdekelne :rolleyes:
tenderlumpling Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Régi (6-7 éves) gamestarokat és pc gurukat vettem elõ nemrég, és említettek benne grafikailag feltuningolt Ultima projectekrõl. 3D-be helyezett elsõ rész például, vagy nagyfelbontású textúrákkal, win kompatibilissé tett késõbbi részekrõl. Az ahhoz mellékelt linket rögtön néztem is, de azóta bezárta a jogtulajdonos az oldalt és leállította a fejlesztést mert nem adnak engedélyt a remake-nek... Kérdem én, valahol ezek feketén készülgetnek? Vagy a már elkészült munkák megtekinthetõek valahol? Nagyon érdekelne :rolleyes: Úgy tudom, mindegyiket szépen lekapcsolták, volt egy Dungeon Siege-mod esetleg, ami Ultimát dolgozott fel, de hát az úgy mégsem az igazi :(
Balee Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Nos. Volt egyszer egy Antik RPG-k nevû topicom, amely kihalt. Most viszont kicsit bánom, hogy nincs hely, ahol megvitathatnánk néhány egyedi RPG dolgait. Gondolok itt olyan címekre, amelyeknek tényleg nem lenne érdemes topicot indítani, mert kihalna rövid idõn belül: A felsoroltak közül az Arx Fatalis és a Might & Magic sorozat nagy kedvencem, a többivel relatíve keveset nyomultam. B)
tenderlumpling Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 A felsoroltak közül az Arx Fatalis és a Might & Magic sorozat nagy kedvencem, a többivel relatíve keveset nyomultam. B) Érdekes, pont ezek egyesültek egy akciójáték erejéig :D
Balee Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Érdekes, pont ezek egyesültek egy akciójáték erejéig :D Hehe tényleg, mint akciójáték a Dark Messiah is kedvencem :)
tenderlumpling Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Hehe tényleg, mint akciójáték a Dark Messiah is kedvencem :) Hja, mondjuk jobban elviseltem volna, ha hosszabb, és lehet benne shoppolni :D
Balee Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Hja, mondjuk jobban elviseltem volna, ha hosszabb, és lehet benne shoppolni :D Jaja, mondjuk én nem úgy tekintek rá mint egy RPG-re :) De az Arkane korábbi játéka az Arx Fatalis vmi hatalmas, annak kéne egy folytatás :rolleyes: ^^
tenderlumpling Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Jaja, mondjuk én nem úgy tekintek rá mint egy RPG-re :) De az Arkane korábbi játéka az Arx Fatalis vmi hatalmas, annak kéne egy folytatás :rolleyes: ^^ Nem hinném, hogy lesz. Oké, az szívbõl jött, de Dark Messiah, meg The Crossing nem tûnik olyasminek, ami arra utal, hogy olyanok maradnak, ahogy elindultak :( Ami baj, mert Arx világa nagyon jó felfedeznivaló, érezhetõen beleférne a folytatás, ráadásul a játékmenet, a szerepjátékos rendszer is egyike a legjobbaknak, tényleg jól meg kellett gondolni, mit mûvelsz a karaktered pontjaival.
Leon121 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Épp tegnap raktam föl a Wizardry 8-at, aztán a Might & Magic 6-ot. :) A Wizadry-val játszottam is 1-2 órát (aminek nagy része persze a karaktergenerálás volt :D), de még csak a templomban barangolok. Jó kis játék ez, baromira rá lehet harapni. Igazából nem tudom megfogalmazni, miért sikerül sokkal jobban és sokkal könnyebben ráharapni erre, mint egy mai "modern" RPG-re, de a tény az tény marad... Régebben játszottam vele, akkor egy idõ után túl nehéznek tartottam, amihez nem volt kedvem, és otthagytam. Nem tudom, most meddig jutok, jelenleg ez a 4. játék, amit párhuzamosan játszok. :D A Might and Magic-kel megint elõjött rögtön az elején az, amit én annyira nem szeretek: bazi nagy szörny-tömegek mindenfelé, valahogy irreálisan sokan vannak, és bugyután mutat, ahogy fel-alá rohangálnak cél nélkül. Viszont a zenéje... :rolleyes: A cd-t régebben önmagában is hallgattam lefekvés elõtt, annyira jó. :rolleyes:
Flame_of_Aiur Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Épp tegnap raktam föl a Wizardry 8-at, aztán a Might & Magic 6-ot. :) A Wizadry-val játszottam is 1-2 órát (aminek nagy része persze a karaktergenerálás volt :D), de még csak a templomban barangolok. Jó kis játék ez, baromira rá lehet harapni. Igazából nem tudom megfogalmazni, miért sikerül sokkal jobban és sokkal könnyebben ráharapni erre, mint egy mai "modern" RPG-re, de a tény az tény marad... Régebben játszottam vele, akkor egy idõ után túl nehéznek tartottam, amihez nem volt kedvem, és otthagytam. Nem tudom, most meddig jutok, jelenleg ez a 4. játék, amit párhuzamosan játszok. :D A Might and Magic-kel megint elõjött rögtön az elején az, amit én annyira nem szeretek: bazi nagy szörny-tömegek mindenfelé, valahogy irreálisan sokan vannak, és bugyután mutat, ahogy fel-alá rohangálnak cél nélkül. Viszont a zenéje... :rolleyes: A cd-t régebben önmagában is hallgattam lefekvés elõtt, annyira jó. :rolleyes: Tipp: mert nem futószalagon készültek, nem kizárólag pénzgyártási céllal. Esetleg Te magad viszonyulsz másképp hozzá, mint a mostaniakhoz. Mindenesetre több dologgal kapcsolatban is nagyon átérzem mire gondolsz. BTW ha garázsprojektre adnátok a fejeteket, akkor 286-386-486-P1 gépekbõl felajánlanék párat a nemes célért (inkább alkatrésszinten van sok, mint komplett gép). A klasszikus rpg címeket pedig tippnek köszönöm. Most, h temérdek idõm lesz csalinkázok majd a régi idõk felé is :)
-Arch- Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 A Might and Magcic 6-al most is tolom (1 éve vettem elõ újra)...szétvet az ideg folyamatosan :lol:
tenderlumpling Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Jaj, nem értem, mi ez a MM6-féle félve közelítés :D Nekem csak elsõ végigjátszásra volt szívás, aztán már tudatosan mentem küldetésekre, akár szörnyeket kerülgetve is, amíg meg nem lett legalább három karakternek a Sparks és a Meteor Shower :P (Hát igen, ilyen felállással: Sorcerer-Cleric-Druid-Sorcerer :lol:) Kb. évente kétszer végigviszem, nincs olyan titok benne, amit ne ismernék, de még így is elvarázsol. Amúgy a Wizardry 8 nekem kétszer szakadt meg, egyszer elvittem a feléig, ahol valamiért rájöttek, hogy áruló vagyok (kettõsügynök-szerep lesz, remélem nem lövök le sokat), és késõn vettem észre, minden mentésemet rámentettem, fogalmam se volt, hol szúrtam el. Egyszer meg valahol a végén akadtam el, azóta sose vittem végig, tényleg iszonyat nehéz, hosszú (meg persze addiktív, élni is kell valamikor :D)
Balee Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Nem hinném, hogy lesz. Oké, az szívbõl jött, de Dark Messiah, meg The Crossing nem tûnik olyasminek, ami arra utal, hogy olyanok maradnak, ahogy elindultak :( Ami baj, mert Arx világa nagyon jó felfedeznivaló, érezhetõen beleférne a folytatás, ráadásul a játékmenet, a szerepjátékos rendszer is egyike a legjobbaknak, tényleg jól meg kellett gondolni, mit mûvelsz a karaktered pontjaival. Igen érdekes lenne, egy esetleges folytatás amiben megtudnánk, hogy mi a helyzet a felszínen (volt egy ilyen poén a játékban, kinyitottad a város fõkapuját, és abban a pillanatban szénné fagytál. :D) Meg egyébként is lenne igény (részünkrõl biztos :D) egy esetleges folytatásra, a külföldi fórumok tanúsága szerint nagy a rajongói bázisa a játéknak. :) A Wizardry 8-hoz még komolyabban nem volt szerencsém, csak a demót toltam, na majd 1x ha rengeteg idõm lesz :)
grasslover Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 szénné fagytál. Ez majdnem olyan képzavar mint jegessé olvadni... :lol: ---------------- Az évezred ajánlata Fallout 1 & 2 + Fallout Tactics mindösszesen, csupán, össz-vissz 1990 Ft-ért, emberek!!! Ez valami elképesztõ! Kihagyhatatlan :D :rolleyes: Egyedül azt nem tudni, hogy a megreformált, Vista és Xp-barát verziókkal van-e dolga az embernek ha beruház rá. De ennyi pénzért én még annak a tudatában, hogy a második rész újságmellékletként a birtokomban van is...
Leon121 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Igen érdekes lenne, egy esetleges folytatás amiben megtudnánk, hogy mi a helyzet a felszínen (volt egy ilyen poén a játékban, kinyitottad a város fõkapuját, és abban a pillanatban szénné fagytál. :D) Meg egyébként is lenne igény (részünkrõl biztos :D) egy esetleges folytatásra, a külföldi fórumok tanúsága szerint nagy a rajongói bázisa a játéknak. :) A Wizardry 8-hoz még komolyabban nem volt szerencsém, csak a demót toltam, na majd 1x ha rengeteg idõm lesz :) A felszínre fel lehetett nézni egy távcsõvel, és egy teljesen kihalt pusztaságot láttál, csillagos éjszakai égbolt alatt. (Merthogy ugye a történet szerint kihûlt a nap, ezért kellett föld alá menni.) Nem lenne szerencsés felmenni a felszínre. :)
Arwy Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Húúú, Arx Fatalist én is sokáig csináltam, az tökjó :D Valahol elakadtam benne, aztán végül meguntam a próbálkozást és töröltem, de szerintem akkor is tökjó :D
tenderlumpling Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 A felszínre fel lehetett nézni egy távcsõvel, és egy teljesen kihalt pusztaságot láttál, csillagos éjszakai égbolt alatt. (Merthogy ugye a történet szerint kihûlt a nap, ezért kellett föld alá menni.) Nem lenne szerencsés felmenni a felszínre. :) Baku, ezt hol? :D
Arwy Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 A felszínre fel lehetett nézni egy távcsõvel, és egy teljesen kihalt pusztaságot láttál, csillagos éjszakai égbolt alatt. (Merthogy ugye a történet szerint kihûlt a nap, ezért kellett föld alá menni.) Nem lenne szerencsés felmenni a felszínre. :) Dehát nem azért látjuk a csillagokat mert a nap megvilágítja õket? :huh: szerk.: vagy ez csak a Holddal van így?
crocki Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Dehát nem azért látjuk a csillagokat mert a nap megvilágítja õket? :huh: szerk.: vagy ez csak a Holddal van így? csillagoknak van saját fényük, a holdnak nincs. Arx Fatalist én nem szeettem, mert mindig eltévedtem benne :lol: amúgy Lionheart is jó volt szerintem, akármit mondanak rá az emberek. játszható volt, jó volt ^_^
Balee Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 A felszínre fel lehetett nézni egy távcsõvel, és egy teljesen kihalt pusztaságot láttál, csillagos éjszakai égbolt alatt. (Merthogy ugye a történet szerint kihûlt a nap, ezért kellett föld alá menni.) Nem lenne szerencsés felmenni a felszínre. :) Hmm errõl nem tudtam, hol található ez a távcsõ? :)
Adi0625 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Az évezred ajánlata Fallout 1 & 2 + Fallout Tactics mindösszesen, csupán, össz-vissz 1990 Ft-ért, emberek!!! Ez valami elképesztõ! Kihagyhatatlan :D :rolleyes: Egyedül azt nem tudni, hogy a megreformált, Vista és Xp-barát verziókkal van-e dolga az embernek ha beruház rá. De ennyi pénzért én még annak a tudatában, hogy a második rész újságmellékletként a birtokomban van is... Ennyiért tényleg jó üzlet, mert ugye a játék rettentõ jó, és ma már ritkaság. Én is kénytelen voltam ,,biztonsági másolatot'' szerezni belõle, de ugye megvolt az a baja, hogy amikor össze akartam rakni azt a szegény autót a kettõben, mindig kifagyott (szegény én, gyalogolnom kellett (pedig mennyit szenvedtem hogy megtaláljam az alkatrészét)). Bár, legalább probléma megoldva, nem kellett üzemanyaggal szenvednem :) Nameg ugye a Gothic elsõ része volt még ami anno nagyon bejött... Sajna manapság már nem lehet venni.. Jó lenne, mert a GameStaros cd-m... hogyismondjam, balesetet szenvedett
Warfoki Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Wizardry 8: Ezt végigvittem anno. Az elején nehéz volt megszokni (teljesen a végére sem sikerült) az elképesztõen szögletes grafikát. A másik problémám az volt, hogy több dolog is befejezetlen volt benne. Csak, hogy egyet mondjak a minotaurosz király és királynõ körüli intrikák. Ez a mellékszál amilyen jól indult, olyan kurtán-furcsán lett félbevágva. Ezeket leszámítva viszont tényleg csillagos ötöst érdemel. Lionheart: Abban egyetértek, hogy nem volt ez rossz, de ez sem lett kidolgozva tisztességesen. Az eleje nagyon jó volt, de nagyjából a kriptarendszernél átment egy agyatlan, Diablo szerû hentbe. Ráadásul erõsen meg volt kötve az ember keze indítható karaktert illetõen. Én - "csakazértis" alapon szembemenve a tanácsokkal - egy mágussal és egy íjásszal toltam végig. Az utóbbi még elment, az elõbbivel azonban gigászi szívás volt. Mi az már, hogy a sivatagi erõdben egy átlagellenségre ráment a fél manakészlet?! Ezek miatt hatalmas öngól volt a program, bár tényleg el lehetett vele lenni. Ami többieket illeti, azokat nem ismerem igazán és meg sincsenek. Magyarországi beszerzést esetleg valaki tud? (A Fallout pont nem érdekel annyira. A fantasy alapú cuccok jobban lekötnek általában, bár mondjuk 2000 HUFért a hülyének is megéri, szóval lehet, hogy adok neki egy esélyt.)
Leon121 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Baku, ezt hol? :D Pontosan már meg nem mondom, de tán Arx városában a csillagász környékén kell keresni egy távcsövet.
tenderlumpling Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Lionheart nekem kábé mindig két-három órát bír ki vinyómon, valahogy sosem bírok belemélyedni, mert meghalok, vagy valami (pont mint Temple of EE esetében, ott is elég fura a harc, meg szokatlan az egész). Dehát nem azért látjuk a csillagokat mert a nap megvilágítja õket? :huh: szerk.: vagy ez csak a Holddal van így? Te jó ég. Ha addig nem jön rá az ember, legkésõbb ötödikes földrajzanyagban benne van, hogy a Nap egyike a csillagoknak, ergo mindegyik szépen süt valamelyik bolygóra, és trilliárdszor messzebb vannak, mint a Hold.
Recommended Posts