Jump to content
GSForum - Segélyvonal

LEGO játékok


Mitisz

Recommended Posts

Mitisz

LEGO Indiana Jones: The Original Adventures

IPB Image

Nem tudnánk és nem is nagyon akarjuk visszaidézni azokat az idõket, mikor a játékipart megfertõzte a LEGO-õrület. A dán építõkockákat valószínûleg senkinek sem kell bemutatni, sõt bizonyára olvasóink többsége már egy-egy videójátékos megoldással is találkozott. Míg eleinte szimpla építgetésbõl, netán versenyzésbõl és könnyed akciózgatásból állt egy ilyen játék, mára odáig fajult a helyzet, hogy a legnevesebb filmeket dolgozzák fel a fejlesztõk néhány – a korábbi LEGO-címekhez képest – összetettebb ugribugri akciójáték keretében. A két korszak közötti határvonalat a LEGO Star Wars megjelenése után húzhattuk meg: a Traveller’s Tales ötletétõl kicsit féltünk ugyan, azonban a végeredmény meggyõzõ volt. A (filmbeli kronológiát tekintve) harmadik Star Wars mozikba kerülése elõtt megjelent játék nem volt se szép, és forradalmi ötleteket sem találtunk benne, viszont sajátos humora és élvezetes játékmenete miatt imádtuk, a kétfõs kooperatív játék pedig a hab volt a tortán.

Kisebb hibái ellenére a siker óriási volt, a LEGO Star Wars elsõ részét két folytatás is követte, a „harmadik rész” megjelenésével pedig az összes platformon bemutatkozott a játék, melynek alapjai több készülõ címnek táptalajt biztosítanak, így a LEGO Batman-nek, valamint elõzetesünk tárgyának, a LEGO Indiana Jones-nak. A LucasArts és a Traveller’s Tales tavaly jelentette be a játékot, a kiadó pedig nem titkolta, hogy a LEGO Star Wars sikerén felbuzdulva kezdtek bele másik nagy filmes licenszük feldolgozásába. Eddig az Xbox 360-as változat került bemutatásra, az elsõ észrevételeket alant olvashatjátok egy csokorba gyûjtve. Ez a verzió szinte teljesen ugyanolyan lesz, mint a PS3-as és a PC-s verzió, melyeknek butított változata lesz valószínûleg a PS2-es játék. A Wii-s, a DS-es és a PSP-s átiratok esetében teljesen más játékélményre számítunk, ezekrõl egyelõre nem nagyon beszéltek a fejlesztõk.

Ugyan közeleg Indiana Jones (polgári nevén Harrison Ford) negyedik visszatérése, a LEGO Indiana Jones: The Original Adventures csak az elsõ három – Az elveszett frigyláda fosztogatói, A végzet temploma és Az utolsó kereszteslovag - film történéseit dolgozza fel: mindegyik epizódnak hat-hat pályát szenteltek a készítõk, illetve ígéreteik szerint lesz néhány bónuszpálya is: tudjátok, csak a meglepi miatt. A játékmenet a Star War-os elõdöket idézi, tehát a pályákat egy központi helyrõl érhetjük el, mely ezúttal nem egy kocsma lesz, hanem Jones professzor munkahelye, a Barnett fõiskola. A felsõoktatási intézmény termei nem csupán átjáróként szolgálnak, hanem számos felfedeznivalót nyújtanak a játékosok számára. Itt férhetünk hozzá ugyanis összegyûjtött javainkhoz, a már feloldott extrákhoz, az elérhetõ átvezetõkhöz, továbbá külön tanteremben költhetjük el fáradságos munkával megszerzett kockáinkat.

Az elsõ pálya az elsõ film nyitójelenetét, az egész sorozat hangulatát megalapozó kincskeresõs részt dolgozza fel: Indy Satipóval karöltve indul a romok közé, ahol máris bemutatkoznak a játékmenet elsõ újdonságai. Az alapkoncepció – mint említettük – ugyanaz, Indiana Jones-t irányítja a játékos, Satipót pedig egy haver illetve a mesterséges intelligencia veheti kezelésbe. Kalandozásaink során ugrándozás, könnyed bunyók és gyûjtögetés vár ránk, az eltöltött órák színesítése pedig az olykor csak többedmagunkkal megoldható fejtõrök feladata lesz. Karaktereink már tudnak létrát mászni, ráadásként Indy akár Tarzan módjára lengedezhet ide-oda ostora segítségével. Az összegyûjthetõ elemek között is találunk eddig ismeretleneket, képességeket és felszereléseket kaphatunk fel, melyek a továbbjutásban játszanak fontos szerepet. Indy így tudja majd a pálya végén megjavítani repülõgépét, hogy visszatérhessen otthonába, míg egy ásó segítségével ásni tud, amely késõbb egy fejtörõ megoldásához szükségeltetik.

A fõiskolában található térképet nagyítóval nézegetve léphetünk a következõ helyszínre, mely jelen esetben Marion Ravenwood kisasszony kocsmáját jelenti a Himalájában. A LEGO-játékok vicces stílusjegyeit magán viselõ átvezetõk megtekintése után jelenik meg Belloq, akinek verõemberein próbálhatjuk ki az új játék kissé megváltozott harcrendszerét. Nem tudatlanságból neveztük a filmek náci katonáit verõembereknek, a LEGO Indiana Jones-szal játszó gyerekek lelki állapotát figyelembe véve ugyanis ezen játék dizájnerei is úgy döntöttek, hogy ezesetben eltekintenek a filmek pontos feldolgozásától. A harcrendszer megváltoztatására értelemszerûen szükség volt, mivel derék hõsünket nem járja át az Erõ, mint a Star Wars hõseit, így a tárgyak hajigálása itt maximum kézzel történhet, továbbá Indy-t irányítva ritkábban kerül sor fegyveres összecsapásra. A készítõk Belloq megjelenésével együtt betárazták az elsõ fõellenfelet, akit természetesen Marionnal együtt tehetünk hidegre. Itt már jól megfigyelhetõ az egyes karakterek személyre szabott, különleges képessége, Marion például magasabbra tud ugrani a többi hõsnél, akárcsak Jar Jar a korábbi részekben.

A PC-re, PS2-re, PS3-ra, PSP-re, Wii-re, DS-re és X360-ra (nagy levegõ...) készülõ LEGO Indiana Jones boltokba kerülése június elsõ napjaiban várható, nem sokkal a várva-várt negyedik film premiere után. Bár sok újdonságot nem tartogat a játékosok számára, a tény miszerint egy újabb kedvencünket dolgozzák fel a srácok, már megér egy misét, a hamisíthatatlan, Star Wars-os elõdökben bemutatkozott utánozhatatlan hangulat pedig szintén fogunkra való. Bár a bemutató idején a grafikán még javában dolgoztak a fejlesztõk, nagy változásokra ne számítsunk e téren sem – annyit viszont biztosra vehetünk, hogy a Traveller’s Tales-es srácok tisztességes munkát engednek ki kezeik közül. Mi tûkön ülve várjuk a játékot, bízzunk benne, hogy nem oktalanul! És mi lesz ezután? Nos, bizonyára tudjátok, hogy készül a LEGO Batman, mely a népszerû képregényhõs kalandjait dolgozza majd fel, ráadásul Shawn Storc, a játék producere elárulta, hogy a nagy sikerre való tekintettel szinte biztosan készül majd még ezekhez hasonló játék. Éljen!

Forrás: gamekapocs.hu

Képek

Videó

Demó

Link to comment
Share on other sites

JaniRazor

Én már nagyon várom ezt a játékot :)

Jön is lefelé a demo B)

Link to comment
Share on other sites

Nandesz

Nekem is jön már lefele. Batman mikor lesz?

Lego Star Wars-al is mennyit elvoltam, pedig kifejezetten nem szeretem a SW univerzumot.

Link to comment
Share on other sites

GAMEZ

õsszel lesz Batman

Link to comment
Share on other sites

_Greb_

Most olvastam a hírt és gyorsan utána is nézztem a gépigénynek és megis nyugodtam:

Minimum Requirements

* Processor: Intel P3 1.0 Ghz or AMD Athlon XP

* RAM: 256MB / 512MB with Vista

* Video Card: 64MB 3D Graphics card with Vertex and Pixel Shader (VS/PS) Capability

* Drive: DVD-ROM drive

* Operating System: Windows XP SP2

Recommended Requirements

* Processor: Intel P4 3.0 Ghz or AMD Athlon 64

* RAM: 512MB / 1GB with Vista

* Video Card: 256MB 3D Graphics card with Vertex and Pixel Shader (VS/PS) Capability

* Drive: 8X DVD-ROM drive

* Operating System: Windows XP SP2 / Windows Vista

Ezzel a gépigénnyel ez a rész is simán menni fog,már a lego SW is jóvolt remélem ez mégjobb. :)

Holnap le is szedem a demót.

Link to comment
Share on other sites

JaniRazor

Ez a játék nagyon király, és a demo sem éppen rövid :) Nem is fejeztem be, majd holnap-holnapután :)

Amúgy a játékról annyit, hogy ismét nagyon alkottak. A játékmenet ugyan lassabb, mint az SW-ben, de ittis tele van jópofa húzásokkal, és HUMORRAL! Olyan átvezetõk vannak..^^ Ezt mindenkinek látnia kell B) ^_^

Link to comment
Share on other sites

hunocsi

Most szedem, de csak holnap próbálom... Jónak tûnik, pont, mint a Batman ^_^ (Egyébként nem lenne jobb a LEGO-játékokat egy topikba tenni? :unsure: )

Link to comment
Share on other sites

Nandesz

tele van jópofa húzásokkal, és HUMORRAL! Olyan átvezetõk vannak..

Azaz.

Mondjuk szerintem nem olyan hosszú a demo, persze ha mindent összeszedtem volna...(csak "végigrohantam"). Úgyis nekiállok mégegyszer(-kétszer).

Link to comment
Share on other sites

Mitisz

Játszottam 5 percet a demóval, és nagyon pozitívak a tapasztalataim... pont olyan lett mint amilyennek vártuk. :) A játékmenet kábé egy az egyben a Lego Star Wars 2-bõl lett átemelve, kisebb újításokkal... ami nem is baj, mert bevált recepten minek változtassank ? :D A hangulat itt is az egekben van, vicces, aranyos, humoros és mindenkinek szól, haverokkal játszani ezt a játékot meg egy hatalmas élmény lesz, ugyanúgy mint az eddigi hasonló Lego játékokat :D Igazi felüdülés ez a játék :) Várom a teljest :)

Link to comment
Share on other sites

Balee

Na én is elkezdtem szedni, délután kipróbálom. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

grasslover

Ez zseniális, jöhetne a teljes ^^

Link to comment
Share on other sites

_kEke_

õsszel lesz Batman

Én azt jobban várom ^^

De délután meglesem ezt is :)

Link to comment
Share on other sites

freezy

hehe nagyon tetszik :) a lego sw-k is kedvenceim között vannak. A batmant is várom már :rolleyes:

és ennek a teljes verzióját is ki fogom pörgetni valszeg ^^

Link to comment
Share on other sites

Mitisz

Érdekes buggal találkoztam ma... itt volt haver, hogy toljuk a játékot coop-ba. Bedugtam a gamepadet, elindítom a játékot, fekete képernyõ . Pár próbálkozás után szintén ez fogadott. Kis utánaolvasás után megtaláltam hogy nem csak nálam jött elõ ez a hiba... megoldás: amíg nem rak be a pályára a játék, addig nem szabad hogy bedugva legyen a gamepad... mert akkor szimplán lefagy :D Érdekes bug, remélem a teljesbe azért fixálják a dolgot :lol: Azért írtam, hogyha esetleg valakinek ilyen problémája lesz, akkor ez a megoldás :)

Link to comment
Share on other sites

Norbi101

Tetszik ezis de a Batman jobb lesz. :)

Link to comment
Share on other sites

JaniRazor

Tetszik ezis de a Batman jobb lesz. :)

Én mindkettõtt nagyon várom, aztán jöhet a Lego Superman és Lego Spider-Man, Hulk stb... xDD B) B)

UI:a free-play-be nagyon királyak a karik :)

Link to comment
Share on other sites

Nkrissz

Öcsém ez jobb mint a lego star wars. :D (jó poénok vannak benne )

Edited by Nkrissz
Link to comment
Share on other sites

Mitisz

Én mindkettõtt nagyon várom, aztán jöhet a Lego Superman és Lego Spider-Man, Hulk stb... xDD B) B)

UI:a free-play-be nagyon királyak a karik :)

Van freeplay végigtolás után? :blink:

Link to comment
Share on other sites

Balee

Van freeplay végigtolás után? :blink:

Persze, hogy van, anno a Lego SW demójában is volt asszem, egyébként tegnap végigvittem a tesómmal a demót nagyon humoros, semmiben nem változott a korábbi lego játékok óta, az elején a trailer alapján pedig nagyon durvaság, hihetetlen poénosnak igérkezik. Viszont sztem nem a legszerencsésebb pályát rakták bele a demóba, a videó alapján vannak durvább helyszínek is. Mindenesetre nagyon várom a fullt. :)

Ez nagyon durván poénos volt. :D

Link to comment
Share on other sites

-StiF-

Juppí ez akkor nálam is elindul majd :D Bár egy Indianat sem láttam, de jó móka lesz :D

Link to comment
Share on other sites

grasslover

Öcsém ez jobb mint a lego star wars. :D (jó poénok vannak benne )

Sokkal változatosabb is. Mondjuk várható volt, nem tudták volna eladni mégegyszer ugyanazokkal a poénokkal. A Lucasarts már régóta híres az SW-Indy poénok átjárkálásáról, régen is eljátszotta sok kalandjátékban, itt sem lepõdtem meg azon a C-3PO fejen :D Azért John Williams zenéje nem gyengén nyomja meg a hangulatot...a legjobban a második rész csillés részére leszek kiváncsi :rolleyes:

Juppí ez akkor nálam is elindul majd :D Bár egy Indianat sem láttam, de jó móka lesz :D

Szerintem nézd meg mert így szinte lehetetlen átérezni. A három film meg kegyetlenül szórakoztató, a negyedik rész premierje elõtt még van egy heted, tuti, hogy Indy fan leszel addig :D

Link to comment
Share on other sites

wYth-NRG

Juppí ez akkor nálam is elindul majd :D Bár egy Indianat sem láttam, de jó móka lesz :D

nézd meg a trilógiát, nem fogod megbánni, nekem örök kedvenc B)

Link to comment
Share on other sites

_Greb_

Most telepítem a demót, és amúgy télleg jobb lenne ha az összes lego játékot 1 topikba nyomnánk össze. ;)

Link to comment
Share on other sites

_Greb_

Kinyomtam a demot,nagyon jó volt,csak nemvagyok most hozzászokva ehez az irányításhoz és mindig 1 gombal odébb nyomtam le. :unsure:

De azért jó lessz a teljes. :)

Link to comment
Share on other sites

freezy

Szerintem nézd meg mert így szinte lehetetlen átérezni. A három film meg kegyetlenül szórakoztató, a negyedik rész premierje elõtt még van egy heted, tuti, hogy Indy fan leszel addig :D

az a baj,h én is csak az elveszett frigyláda fosztogatóit láttam egyszer régen..és arra se nagyon emlékszek,de arra igen,h tetszett..viszont a premierig nem hiszem,h meg tudom szerezni mind a 3 részt..-_-

pedig biztos jobb lenne úgy a játék és a film is..lego sw is gyengébb lett volna,ha nem ismerem az sw filmeket.

de a 4. filmet várom ettõl függetlenül.Ford rlz ^^

meg a gammát is :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...