Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Halo sorozat

Recommended Posts

Posted

nem is tudom miért nincsen topic a legsikeresebb FPS-rõl. szerintem nincs olyan aki nem jáccott volna legalább az elsõ részével, de aki még nem jáccott vele, annak egy kis felvázolás: a Halo tulajdonképpen egy gázóriás körül keringõ, gyûrû alakú mesterséges képzõdmény, aminek a belsõ felületén egy földhöz hasonló világ van kialakítva (ismerõs larry niven: gyûrûvilág címû könyvébõl). az, hogy ide jutottunk, az emberek és a covenantok (különbözõ fajú ûrlények által kialakított szövetség) háborúskodásából történt. a covenantok által megtámadott pillar of autumn ûrhajó vak hiperugrásokat hajtott végre és így jutottunk el oda, vagyis teljesen véletlenül. a játék során egy MasterChiefnek nevezett kiborgot irányítunk, aki egy nagyon hatékony gyilkológép... ennyi a felvázolás, mellesleg szerintem nagyon jó szájensz fiksön története van, ezért is szerettem meg ;)

Posted

én egy részével sem játszottam :ph34r: :) csak az elsõ rész demójával, de akkor is hamar kidobott a gép hiba üzenettel. sosem vonzott annyira, pedig csupa jót olvastam én is róla csak. egyszer talán, jövõre megpróbálkozom velük

Posted

Amúgy volt topic de "ellustult" senki sem postolt, lejárt és törölték. :)

Posted

Amúgy volt topic de "ellustult" senki sem postolt, lejárt és törölték. :)

kár, ezt nem tudtam. jó lenne ha élne :D egyik kedvenc játékom :) csak sajna a 2 nem indul a videókártya miatt, de ezt hamarosan orvosoljuk :) úgy hallottam, hogy történetileg sokkal jobb, mint az 1, és nem akarok kimaradni a további kalandokból :) és remélem a 3 pc-s megjelenésére nem kell megint 3 évet várni, mint a 2-re.

Posted

utánaolvastam wikipedian. Hát sokkal nagyobb enek a játéknak a sztorija annál, mint amit megtudsz magából a 3 részbõl. Ehhez kell olvasni a képregényt, a novellákat, meg az egész netet, azokat a részeket amik róluk szólnak. Sajna nem egészen értem kompletten az egész történetet, de már rajta vagyok :D

Posted

utánaolvastam wikipedian. Hát sokkal nagyobb enek a játéknak a sztorija annál, mint amit megtudsz magából a 3 részbõl. Ehhez kell olvasni a képregényt, a novellákat, meg az egész netet, azokat a részeket amik róluk szólnak. Sajna nem egészen értem kompletten az egész történetet, de már rajta vagyok :D

szerintem lépj fel erre az oldalra: http://halo.wikia.com meg amúgy a könyvekben az a gáz, hogy magyarországon egyáltalán nem lehet kapni tudtommal :( pedig van egy, ami leírja az elõzményét

Posted

Elsõ résszel játszottam meg haverommal Lanban multiztunk vele, de ne mnagyon fogot meg a Halo. Sztem semmi rendkívüli nincs benne, nem értem miért istenítik annyira :ph34r:

Posted

Elsõ résszel játszottam meg haverommal Lanban multiztunk vele, de ne mnagyon fogot meg a Halo. Sztem semmi rendkívüli nincs benne, nem értem miért istenítik annyira :ph34r:

igazából tényleg nem egy nagy vaszisztdasz, csakhogy a kiadó, ugye a Microsoft felhypeolta, és annyira reklámozták ( fõleg konzolon ) hogy egy idõ után már mindenki úgy gondolt rá . Nem azt mondom, hogy nem jó a játék, mert nekem is tetszik ( báûr csak az elsõ részét toltam végig ) de ha pl egy noname fejlesztõ egy noname kiadóval csinálja meg, akkor nem lett volna még 2. része se.

A zenéje viszont nagyon jó. Le is töltöttem az OST-jét az elsõ két résznek. :)

Posted

igazából tényleg nem egy nagy vaszisztdasz, csakhogy a kiadó, ugye a Microsoft felhypeolta, és annyira reklámozták ( fõleg konzolon ) hogy egy idõ után már mindenki úgy gondolt rá . Nem azt mondom, hogy nem jó a játék, mert nekem is tetszik ( báûr csak az elsõ részét toltam végig ) de ha pl egy noname fejlesztõ egy noname kiadóval csinálja meg, akkor nem lett volna még 2. része se.

aki nem tolta végig a trilógiét nagyon nemérti mért lett sikeres pedig nagyon isten,nem a hype miatt

a story és egy kis javítás nem kiborgot alakítunk hanem egy embert akit születése óta katonának neveltek,több spartan kineveltek de ebbõl már csak mi vagyunk ez egyetlen élõ darab,

halo részek röviden:

halo1 a halo univerzum bemutatása covenant elleni háború kezdete master chief szemszögébõl,egy új faj felbukkanása a flood,halo elpusztítása

halo2 háború tovább fokozódik de immár a földön új szövetség a covenant brute árulás a covenantokkal szemben,flood egyre jobban terjeszkedik és fertõzi a covenant és az emberi civilizációt is többi halo fegyver felbukkanása,

halo 3 (Xbox 360 only)

Harc befejezése háború lezárása áruló brute,covenant,flood vezér lecsapása véres lezárása egy nagyszerû sztorinak,egyébként ez a rész a legjobb leglátványosabb és a legszomorúbb is hiszen itt megpecsételõdik master chief sorsa és mégis nyitott vég még bármi lehet!!

halo 3at nemrég toltam végig és szinte sírtam a végén annyira jólett egyszerûen fantasztikus mit mûveltek az arcok a bunge-nál :)

Posted

mondjuk a megjelenésekor eléggé nagy durranás volt, néhány szempontból forradalmasította az fps-eket: pl az AI, egy gombbal dobható gránát (vagyis, nem kell átváltanunk a gránátra, hogy eldobjuk), meg ott van pl az energia pajzs is, meg kapott normális történetet. tulajdonképpen emiatt a játék miatt lett az xboxnak sikere (ha jól tudom a halo2 eladásai a gta: sa eladásait is megdöntötték). meg olvastam nem tom, hol, hogy egy csomó évjátéka díjat is kapott. vagy csak akartak osztani neki, mert ezután jött ki a KOTOR és az elvitte a pálmát szinte mindenütt (ami mellesleg a halo mellett is kedvencem, de annak is a 2. része jobban). mai szemmel én sem nevezem nagy durranásnak, de szerintem így is az egyik legjobb fps. igaz nagyon kevéssel jáccottam (SW: RC, CoD 1-2, JK II. - III, meg belekóstoltam a doom3-ba is)

Posted

mondjuk a megjelenésekor eléggé nagy durranás volt, néhány szempontból forradalmasította az fps-eket: pl az AI, egy gombbal dobható gránát (vagyis, nem kell átváltanunk a gránátra, hogy eldobjuk), meg ott van pl az energia pajzs is, meg kapott normális történetet. tulajdonképpen emiatt a játék miatt lett az xboxnak sikere (ha jól tudom a halo2 eladásai a gta: sa eladásait is megdöntötték). meg olvastam nem tom, hol, hogy egy csomó évjátéka díjat is kapott. vagy csak akartak osztani neki, mert ezután jött ki a KOTOR és az elvitte a pálmát szinte mindenütt (ami mellesleg a halo mellett is kedvencem, de annak is a 2. része jobban). mai szemmel én sem nevezem nagy durranásnak, de szerintem így is az egyik legjobb fps. igaz nagyon kevéssel jáccottam (SW: RC, CoD 1-2, JK II. - III, meg belekóstoltam a doom3-ba is)

nem a grafika miatt lett év játéka :D

bár megjelenésekor jó volt akkor sem azért nyert több díjat :)

Copiedname
Posted

Hát, azt azért nem mondanám biztosra hogy a legsikeresebb FPS, konzolon biztos, de PC-n még Quake is rávert :unsure: . Talán majd a 3-at kipróbálom :)

Posted

Hát, azt azért nem mondanám biztosra hogy a legsikeresebb FPS, konzolon biztos, de PC-n még Quake is rávert :unsure: . Talán majd a 3-at kipróbálom :)

evvel vitatkoznék quake vérbeli fps halo más ott a storyn van a hangsúly,ez kb ugyan az mintha a counter-strikeot a mass efectel hasonlítanád,aki ért angolul és elolvasta a könyveket is az érti mirõl beszélek,a halo univrzum kinõtte a játékokat ugyan úgy mint ahogy a blizzard nagyszerû warcraft univerzuma is :)

Posted

Nem egészen így értettem, én csak a játékok eladásait hasonlítgattam, de valszeg igazad van.

Posted

Nem egészen így értettem, én csak a játékok eladásait hasonlítgattam, de valszeg igazad van.

eladások tekintetében is sok díjat zsebelt be a halo több év játéka díjat is,eladásai pedig annyira kiugróak voltak hogy az xbox evvel debütált,egyébként tudtátok hogy eredetileg a halo egy tps játéknak készült pcre?

még a régi riva tnt-s korszakban de utána jött a nagy ms felvásárolta õket és az xbox legnagyobb címévé tette :)

Posted

eladások tekintetében is sok díjat zsebelt be a halo több év játéka díjat is,eladásai pedig annyira kiugróak voltak hogy az xbox evvel debütált,egyébként tudtátok hogy eredetileg a halo egy tps játéknak készült pcre?

még a régi riva tnt-s korszakban de utána jött a nagy ms felvásárolta õket és az xbox legnagyobb címévé tette :)

igen tudjuk :D szerencsére nem lett az :) de modnjuk jobb lett volna, ha az ms nem vásárolja fel, már csak a megjelnéek miatt is, meg gondolom több idõt adtak volna az optimalizálásra :(

Posted

igen tudjuk :D szerencsére nem lett az :) de modnjuk jobb lett volna, ha az ms nem vásárolja fel, már csak a megjelnéek miatt is, meg gondolom több idõt adtak volna az optimalizálásra :(

igen viszont ott a másik véglet milett volna ha nem lessz kiadója? egy nagyszerû játék nem jelent volna meg <_<

Posted

igen viszont ott a másik véglet milett volna ha nem lessz kiadója? egy nagyszerû játék nem jelent volna meg <_<

mindenki tudta elõre, hogy nagy pite készül, úgyhogy szerintem lett volna az ms-en kívül is :D

Posted

mindenki tudta elõre, hogy nagy pite készül, úgyhogy szerintem lett volna az ms-en kívül is :D

akkor meg nem volt nagy pite :lol:

• 5 weeks later...
Posted

Best FPS ever :D . A 3-at végigtoltam legendaryn meg a kponyák is meg vannak, csak lejárt a goldom és nemtok multizni.

Posted

evvel vitatkoznék quake vérbeli fps halo más ott a storyn van a hangsúly,ez kb ugyan az mintha a counter-strikeot a mass efectel hasonlítanád,aki ért angolul és elolvasta a könyveket is az érti mirõl beszélek,a halo univrzum kinõtte a játékokat ugyan úgy mint ahogy a blizzard nagyszerû warcraft univerzuma is :)

De itt viszont az univerzum elõbb volt mint a játék. ( legalábbis az eredeti Ringworld regények mindeképpen )

• 1 month later...
Posted

Elég rég jártam már erre, így máig nem is tudtam, hogy új Halo topic került a régi Halo 2-es helyére.

Valóigaz, a Halo "sima" FPS-nek indult játékának univerzuma meglehetõsen kibõvült, eddig 5 regény (a 6. készülõben) és 4 képregény (Halo Graphic Novel, valamint a 4-részes Halo: Uprising képregénysorozat eddig megjelent 3 száma) készült belõle, hol Master Chief-el a fõszerepben, hol nélküle. Ezek közül sajna egyiket se lehet elérni magyarul, bár ha kapnék segítséget egy Photoshop-hoz jól értõ személytõl, van fordításom az elsõ 2 számhoz. A Halo-regények közül az elsõt, a The Fall of Reach-et lefordítottam. Plusz ha valakit érdekel a játékok sztorija, lefordítottam a Halo 1-2, illetve nemrég a Halo 3 szövegeit is. Amint hibamentesítettem, kirakatom Kadem oldalára, a halo.try.hu-ra.

Posted

Én igazából ezeket a regényeket-képregényeket, eredeti nyelven szeretném beszerezni csak nemtom honnan.

Posted

Én igazából ezeket a regényeket-képregényeket, eredeti nyelven szeretném beszerezni csak nemtom honnan.

Ha minden igaz, meg lehet rendelni õket könyvesboltból, legalábbis a könyveket, de digitális formátumban könnyebb rájuk akadni, nekem úgy vannak meg.

Posted

Ha valakit érdekel HALO 3-AS FOCILABDA?

Gs-bõl nyertem, érdeklõdjetek message ban! :)