HartaiBalazs 0 Share Posted November 23, 2017 Sziasztok. Nem találtam hasonló fórum témát ezért hoztam létre egy új témát. Két hete vásároltam egy új számítógépet. Intel i5 7500 CPU Nvidia Zotac 1050TI VGA Gigabyte GA z270 Alaplap Corshair Vengeance 8GB RAM Samsung EVO 860 SSD Windows alatt azt veszem észre, hogy laggol az egerem. Nem tudok vele pontos munkát végezni.Az egér egy Steelseries rival 100 egér amelyhez feltettem a driverért is a Steelseries Engint is. Bármilyen DPI beállítással is használom az egér kicsit lemarad pontatlan és nem jó vele dolgozni, játszani meg aztán szörnyű vele. Többször újra raktam a Windows 10 operációs rendszert. Egérgyorsítást kikapcsoltam egy regisztrációs bejegyzéssel és a rámutatás pontosságát is kivettem. Érzem, hogy az egér nem úgy megy mint ment a már megszokott mozdulattokkal nem az érem el ami az évek alatt megszokottá vált. Játékban pedig katasztrófa az egész. Régen 1000DPI-n használtam az egeret most ezen a beállításon használhatatlan. 2000DPI-n pedig pontatlan és itt is lemarad a kurzor. Az interneten fellelhető dolgokat mindent megcsináltam úgy mint, X-Box játékfelvevő kikapcsolása Realtek hangkodek kikapcsolás/tiltás Gyors rendszerindítás kikapcsolás Nagyon idegesítő probléma nem tudom valakinek volt e hasonló ha igen akkor kérem ossza meg velem azt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
littlejoe73 0 Share Posted November 24, 2017 Szia Balázs, A leírtakat olvasva, meglepő a probléma, de nem látom, hogy ezt a speckó egeret próbáltad egy másik PC-n win 10 operációs rendszer alatt? Biztos nem az egér meghibásodása az oka a felmerülő problémának? Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 862 Share Posted November 25, 2017 Hát, druszám, sok okos dologgal nem tudok szolgálni... Érdekes, hogy e héten volt nekem is egérproblémám, de az enyém elmúlt magától: a melóhelyemen egy Logitech MX Anywhere-t használok, ami vezeték nélküli, és pikk-pakk lemerült benne az elem. Hordok magammal, úgyhogy ki is cseréltem, és az volt a meglepő, hogy fele annyival "ment", mint korábban. Tehát ugyanakkor húzásra, kb. a felét járta be az egérmutató a képernyőn. Épp meg akartam őrülni, amikor újraindításra elmúlt. Nem vagyok driverhívő, úgyhogy nem teszem fel a Logitech fostaliga driverét, csak a kis vevő drivere települ magától, mikor rádugom a gépre, és így élünk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 786 Share Posted November 25, 2017 és pikk-pakk lemerült benne az elem. Ebből lett nekem elegem többek között. Nem önmagában az elem lemerülése volt a gond, de persze az is, hogy egy-két hónap alatt lezabálta az elemeket az egerem. Hanem az, hogy mindig akkor merült le, amikor épp nem volt nálam másik. (Ez a taszteremre is igaz, pedig az ritkán merült le.) Úgyhogy én gyakorlatilag teljesen átálltam TrackPointra. És nem hiányzik az egér. De csak ThinkPadeknél működik ez nálam, a többi gyártóé valahogy szar, azokat nem használnám egér helyett. Használok hozzá egy kis 3rd-party toolt, a TPMiddle-t, amivel a középső gomb egyszerre töltheti be a görgő és a középső egérgomb funkcióját is – ezt valamiért a gyári Lenovo-driver nem tudja semelyik ThinkPad-generációnál, pedig enélkül non est vita, si est vita, non est ita. Rá kell érezni az ízére, de utána simán lehet hatékonyabb, mint az egér, mert nem kell átnyúlni a billentyűzetre a gépeléshez. Mondjuk játszani, 3D-s tervezőprogramokkal és hasonlókkal szórakozni valószínűleg még mindig jobb egy egér, de minden más használatban (esetemben kb. 100%-ban) szerintem jobb a TrackPoint. De akinek nem volt tartósan ThinkPadje, ezt sosem érti meg, én is ismerek ilyen embereket, akiknek nem fér a fejükbe, hogy tudom én ezt használni. Pedig simán gyorsabb vagyok vele, mint ők egérrel / touchpaddel. http://www.youtube.com/watch?v=nw9SEC5hTSU Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagdtigger 239 Share Posted November 26, 2017 egy Logitech MX Anywhere-t használok, ami vezeték nélküli, és pikk-pakk lemerült benne az elem. Na az érdekes, nekem otthon egy M705-ösöm van és azt se tudom mikor cseréltem benne utoljára elemet... Laptopomhoz most egy MX master van mert az eredeti 705-ös bal egérgombja már zavaróan sokszor dupla klikket nyomott szimpla helyett. Nem bírja olyan sokáig mint a 705 viszont ezt csak be kell dugnom ha lemerül. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyBird 118 Share Posted November 26, 2017 Az M705 nagyon energiatakarékos, nekem is van egy. Valami 3 év elemhasználatot írtak rá, de még én sem cseréltem benne elemet. Már több mint 3 éves, igaz ritkán használom és sokat van kikapcsolva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 862 Share Posted November 26, 2017 Ó, basszus, ezt a TPMiddle-t megírhattad volna úgy másfél évvel korábban! Mindig utáltam, hogy nem működik a középső kattintás, mert scrollozni akar, és már-már hozzászoktam, hogy jobb gombos menüből nyitom új fülre a linkeket. Hát ez istenkirály! Köszi!!! Van még ilyen thinkpades tipp-trükk a tarsolyban? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HartaiBalazs 0 Author Share Posted December 2, 2017 Sziasztok. Lecseréltem a gépemet a következő konfigurációra, mert azt gondoltam, hogy valami hardverális probléma lépett fel az előzövel vagy kompatibilitási probléma volt az alkatrészek között vagy ilyesmi. Alaplap: Asus B250 Strix Processzor: Intel i5 6500 Memória: 8GB (1X8GB) Videókártya: Asus 1050TI 4GB Tápegység: Chieftec 600W Háttértároló: SanDisk 120GB SSD Gondoltam nagy reménykedve, hogy ez majd megoldja a problémát de sajnos nem. Ugyanugy lassú az egér mozgása, nem az a megszokott gyors. Lassabban reagál játékban pedig le van maradva a mozgás és amit látok a képernyőn. Az FPS számból is az jön le, hogy valami nincs rendben. CS:GO-ban van 200 fps ezzel a géppel de sokszor leesik 100 alá. Régi 4 éves gépemmel meg sem moccant 250-ről. De az idegesítő, hogy windows alatt is lassú. Fent van minden driver, megcsináltam a sok dolgot amit mondtak, de még mindig nincs eredménye. Egyszerüen nem akarom elhinni, hogy két teljesen új gépem is ugyanaz a probléma. (Erre a gépre tudtam, Windows 7 rakni azon is teljesen ugyanazek voltak a gondok) Üdv, Balázs Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 862 Share Posted December 2, 2017 Most komolyan összeraktál gyengébb alaplapra egy gyengébb CPU-t és gyengébb SSD-t, mert lassú volt az egér? Izé... furcsán nézek... Ez miért is volt jó? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bowie 16 Share Posted December 2, 2017 Windows Update nem megy a háttérben? Az tud ilyesmit produkálni. Bár ha jól látom, ez egy vezetékes egér, de ha esetleg mégsem, akkor a vezeték nélküliek össze tudnak akadni az ugyancsak 2.4 GHz-en kommunikáló hálózati eszközökkel. Nekem több olyan egerem is volt, ami akadozott, ha épp töltöttem le valamit. Azt kellene mindenesetre kizárni, hogy nem az egér hibás-e? Próbálj ki másik egeret is ugyanezen a gépen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 786 Share Posted December 17, 2017 Az vesse rá az első követ, aki még sosem cserélte le a BMW-jét egy Suzukira azért, mert a Posta nem vitte ki időben a csomagot. Meri-e azt állítani bárki, hogy a fórumozás nem szórakoztató? Van még ilyen thinkpades tipp-trükk a tarsolyban? Hát, ha már egérhasználat, meg annak minimalizálása, ugyan nem thinkpades tipp, de ez is megváltoztathatja az életminőséget: http://www.getwox.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts