Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Szeretnék tanácsot kérni, az újonnan vásárolt ST20 program futatásakkor felmerült gondomra. (Sokáig az st9-et használtam)

Ha imprtálok pl. képeket, azok szépen megjelennek. Ha az egyikre rákattintok, az megjelenik a "képernyőn". Ha az A/V Track sávra átmásolom a képeket és a "képernyő" alatti lejátszási gombbal elindítom, akkor a Track sávon is, a "képernyő" alatt is elindul a kurzor, de a kép nem jelenik meg. Eddig nem találtam rá megoldást.

Posted

Az a rossz hírem van, hogy szerintem egyedül maradtál az országban, aki még Pinnacle Studiót használ. De ha az országban nem is, ebben a fórumban biztos. :(

• 2 weeks later...
Posted

Ha rosszul választottam, akkor egy új választásnál mire legyek figyelemmel? (Lehet, hogy másképp jelentkeztem be!)

Posted

Nehéz megmondani. Nem biztos, hogy rossz választás volt a Pinnacle Studio 20, csak idehaza is feledésbe merült, mióta nincs normális hazai képviselete, a fórumon meg aztán végképp. Szegény, meglehetősen hányattatott sorsú fejlesztés, az a csoda, hogy még életben van egyáltalán, de annak idején elég komoly színvonalat képviselt az otthoni vágóprogramok körében, és valószínűleg ugyanaz a csapat viszi tovább most is, merthogy a Corel egyébként egy fűszálat nem tenne keresztbe érte, az biztos.

Egyébként meg a Corel VideoStudióval sem volnál előrébb: egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan embert ismerek, aki használja, a fórumozók közül szinte senki. Mondjuk, azt legalább a Corel folyamatosan és nyilvánosan fejleszti.

Posted

Én még használom a Corel VideoStudio-t. :) Azon "nőttem" fel, még az Ulead korszakából, talán a 5-s vezióval indítottam. Azóta már ritkábban használom, de ha azzal kapcsolatban van kérdés, szívesen segítetek - persze ha tudok. Egy időben a Pinnacle is fent volt a gépemen (talán az utolsó magyarított változat: 11-s?), de lassan a feledés homályába merült. Pedig nem volt rossz alkalmazás, de valahogy a kezelését nem tudták az átlag felhasználó igényeihez szabni. A profik meg eleve nem használták.

A fenti gond elég egyedinek tűnik - nem lehet kodek probléma? Bár ha előtte használtad a 19-st, akkor nehezen képzelhető el. Amikor telepítetted a 20-st, teljes, mélységi unistall-lal távolítottad el a 19-est?

Posted

Oké, te vagy a gyűrűs ujjam, tehát még mindig elég egy kezem, és még jöhet egy ember. :D

Posted

Köszönöm a jelentkezésedet Lalolib! Kis kiigazítás, nem 19-t, hanem a 9-t használtam, de gyenge volt a gépem, sokáig várnom kellett, míg megerősödött. A kodekre nem gondoltam, a K-Lite van rajta, lehet, hogy csak részben. Ha tudnál tanácsot adni, hogy mivel próbálkozzak? Köszönöm!

Posted

Azzal próbálkozzál, hogy ne legyen rajta codec. A videóvágó felrakja, ami kell neki, a videólejátszók manapság lejátszanak mindent. Mihez kell 2017-ben codec?