RockFonok Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 Sziasztok! Nagybátyámnak csak win7-hez van drivere, gyártó hívatalos oldalán is meg néztük de nincs. Frissitettem neki a win10-re, de elég sok gond van, le fagy recseg a hang kékhalál is szokot néha lenni, böngésző is sokszor összeomlik, néha lese játsza neki a filmeket zenéket. Windows7-nél nem volt ilyen gond. Rakjam neki vissza a win7-re? Én saját gépemet is le frissitettem win10-re, és semmi baja nincs, de nekem van alaplapomhoz win10-es driver. Előre is köszönöm a segítséget!
payskin Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 Tőled is megkérdezem, mint a múltkor a másik témában: erre a kérdésre milyen segítséget vársz? Mi van a fejedben arról, hogy mit fogunk írni?! Olvasod el, amit írtál. Az egyetlen tény, amit megtudtunk, hogy van nagybátyád. Ez rendkívül fontos a dolog szempontjából. A világon semmit nem árultál el a szóban forgó gépről vagy annak részeiről, sem a "gyártóról", sem telepítés mikéntjéről, sem arról, hogy mit értesz alaplap driver alatt, ami a nagybátyádnak nincs. Ez így egy teljesen paff igen/nem kérdés. Igen. A végén megszámolod, hogy melyikből van több, és aszerint visszarakod Win7-re vagy hagyod szívni a nagybátyádat?
[OP]Destroy-man Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 Az esetek többségében össze lehet guberálni Win10-es drivereket is, de a Win7-es driverek egy része is nagy valószínűséggel jól fog működni. Konkrétumokkal pedig csak akkor, ha válaszolsz Balázs kérdéseire.
RockFonok Posted June 20, 2016 Author Posted June 20, 2016 Processzor: Intel processzor celeron E3400 2.60 GHz, 800 MHz FSB Alaplap: Gigabyte GA-G31M-ES2L Ram: 4GB Tápegység: CODEGEN 300X 300W
payskin Posted June 20, 2016 Posted June 20, 2016 Ahogy a költő mondta: Fukar kezekkel mérsz, de hisz nagy úr vagy. Grafkártya? Minek nincs drivere a Windows 10 szerint? Hogyan lett rá Windows 10? Frissítéssel vagy tiszta telepítéssel? Ebből az alaplapból 4 különböző típus volt -- ez melyik? Nem biztos, hogy fontos, csak lehet, hogy nem mindegy, honnan töltünk drivert hozzá. Lakástűzre van-e biztosítása a nagybácsinak? (Codegen táp.)
RockFonok Posted June 20, 2016 Author Posted June 20, 2016 Integrált videókártya és hang kártya. Alaplap oldalán csak Windows 7 ig van driver http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-g31m-es2l_2x/download/ Frissítéssel. Sajnos fejből nem tudom. Nem tudom. Miért talán ennyire rossz a CODEGEN TÁP? Saját gépemet is frissítettem Windows 10-re, és semmi gond vele. De nekem van windows 10-hez driver.
payskin Posted June 20, 2016 Posted June 20, 2016 Szerte a világon számtalan ember frissített már Windows 10-re, és semmi gondjuk nincs. Megannyi embernek meg van gondja. Ebből tehát nem indulhatunk ki. Azt is értem, hogy az alaplap oldalán nincs Win10-es driver, de ez egy idén legalább 7 éves, a Windows 7 idején megjelent nagyon népszerű alaplap, amit már egy ideje valószínűleg nem támogat a Gigabyte. Ennek lehet az is az oka, hogy ez a lapkakészlet (G31/G33) és integrált grafika (GMA 3100) 2012-ben már a Windows 8-hoz sem volt elég -- az intelnél is csak Windows 7-es driverek vannak. Találtam képernyőt arról, hogy frissítés előtt szól a Win10 telepítő, hogy a gépre ugyan felmegy a Windows 10, de a G31/G33-as lapkakészlettel bajok lehetnek. Úgyhogy nagy meglepetés nem érhetett. Mondjuk, ezt valószínűleg egyszerűen lehetne orvosolni valami kis fogyasztású, egyszerű grafkártyával az elmúlt 4-5 évből. Vagy visszarakhatjátok rá a Win7-et is, ha abban jobban bíztok. A tápot majd Fujitsu szakérti, de nálam a Codegen az a kategória, amit bottal sem piszkálok meg. A 2000-es években megszórták a piacot a szar, olcsó házaikkal, amikben még táp is volt, gondolhatod, hogy miből van. De van a PH!-n is kimondottan Codegen tápokkal foglalkozó fórum, ha ott rákeresel a 300x-re, csoda dolgokat olvashatsz róla.
trutyifix Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Sziasztok! Nagybátyámnak csak win7-hez van drivere, gyártó hívatalos oldalán is meg néztük de nincs. Frissitettem neki a win10-re, de elég sok gond van, le fagy recseg a hang kékhalál is szokot néha lenni, böngésző is sokszor összeomlik, néha lese játsza neki a filmeket zenéket. Windows7-nél nem volt ilyen gond. Rakjam neki vissza a win7-re? Én saját gépemet is le frissitettem win10-re, és semmi baja nincs, de nekem van alaplapomhoz win10-es driver. Előre is köszönöm a segítséget! Először is eredeti e a win 10 vagy hókolt mókolt? Tiszta telepítéssel telepítetted, vagy csak lefrissítetted? Ha tiszta telepítéssel telepítetted, akkor telepítés után a gyártó oldaláról le kell tölteni a .inf kiterjesztésű chipset drivert. Újraindítás után, feltelepíted a VGA drivert utánna szintén ujra indítod.Majd a hnag és egyéb perifériák drivereit is ugyan így. Ha ezután sem megy érdemes lenne a HDD S.M.A.R.T adatait megnézni. Erre az egyik legjobb program a HDD sentinel program. Ha nem tudod kielemezni a S.M.A.R.T adatokat kérlek oszd meg és segítünkHa abszolut nem indul a win, egy live linux segítségével is kinyerhetők a Smart adatok, illetve a memóriák is letesztelhetők modulonként.. Codagen tápok között vannak/voltak jók illetve rosszak is.Érdemes lenne azt is megvizsgálni hátha tul kicsi a teljesítménye.Hány wattos a tápod? Ha nem eredeti a windowsod hanem hókolt- mókolt, akkor a legelső amit tehtsz, hogy veszel egy eredeti windowst, vagy letöltesz egy linuxot. Kékhalált legtöbször rossz hardver, vagy nem megfelelő driver okozhatja, de elképzelhető a nem megfelelő táp miatt is. Ha túl régi a tápod lehet hogy már nem adja le azt a teljesítményt ami a hardverek helyes működéséhez szükséges.Ezért is lehet kék halál.
trutyifix Posted July 24, 2016 Posted July 24, 2016 Sziasztok! Nagybátyámnak csak win7-hez van drivere, gyártó hívatalos oldalán is meg néztük de nincs. Frissitettem neki a win10-re, de elég sok gond van, le fagy recseg a hang kékhalál is szokot néha lenni, böngésző is sokszor összeomlik, néha lese játsza neki a filmeket zenéket. Windows7-nél nem volt ilyen gond. Rakjam neki vissza a win7-re? Én saját gépemet is le frissitettem win10-re, és semmi baja nincs, de nekem van alaplapomhoz win10-es driver. Előre is köszönöm a segítséget! De elsősorba én driver gondra gondolok.A win 10 hez jók a win 8/8.1/7 driverek is . Lényeg hogy 64 bites rendszerhez 64 bites drivert tölts le. 32 biteshez pedig 32 bitest.
Recommended Posts