ktbazsi Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Komoly gondom akadt a Windows memóriakezelésével! Asrock FM2A85X XTREME4 alaplapom van amibe 2x4 Gb memória bővitést tettem. Az UEFI rendesen felismeri a megfelelő memóriaslotokban a 2x4 gb memóriát, azonban a Windows azt irja ki hogy észleli a 8192 Kb with 512 shared memoriát de csak 2146 kb-t enged felhasználni. Tesztprogik ugyanezt irják ki. Minden segitséget szivese fogadok!!
ktbazsi Posted March 15, 2016 Author Posted March 15, 2016 32 bites windows-om van és 7, 8.1, 10 verzióban a probléma azonos
Fujitsu Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 A 32 bites Windowsok memória-címtartománya összesen 4 GB memória megcímzésére elegendő (ebbe minden beleszámít, azaz a használható RAM némileg ennél is kevesebb lesz); azaz mindenképpen 64 bites rendszerre lesz szükséged, ha a 8 GB memóriádat szeretnéd használni. Hogy a Windows miért csak 2 GB-ot (2048 MB, nem kB) enged használni, annak is több oka lehet. Ha elindítod az msconfigot, a Rendszerindítás fülről elérhető Speciális beállítások ablakban esetleg megnézheted, hogy nincs-e hülyeség beállítva a használható maximális memória méretére vonatkozóan. (A legjobb, ha itt törlöd is a jelölőnégyzeteket.)
HartaiBalazs Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Nekem is hasonló a problémám csak nekem annyi, hogy amiket leírtál azokat megcsináltam de semmi nem változott. Windows 7 és Windows 10 alatt is ugyanazt produkálja mint amit a beillesztett képen is látható. Windows 64bites Videóvezérlő egy Radeon R9 2XX Másik memória modullal is ugyanezt csinálja BIOS és Ubuntu látja a 4GB-o BIOS frissités is megvolt már Minden ötletet szívesen fogadok. Balázs
Recommended Posts