Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nem ismeri fel a memóriabővitést Windows

Recommended Posts

Posted

Komoly gondom akadt a Windows memóriakezelésével!

Asrock FM2A85X XTREME4 alaplapom van amibe 2x4 Gb memória bővitést tettem.

Az UEFI rendesen felismeri a megfelelő memóriaslotokban a 2x4 gb memóriát, azonban

a Windows azt irja ki hogy észleli a 8192 Kb with 512 shared memoriát de csak 2146 kb-t enged felhasználni. Tesztprogik ugyanezt irják ki. Minden segitséget szivese fogadok!!

Posted

Hány bites Windowsod van? 32 vagy 64?

Posted

32 bites windows-om van és 7, 8.1, 10 verzióban a probléma azonos

Posted

A 32 bites Windowsok memória-címtartománya összesen 4 GB memória megcímzésére elegendő (ebbe minden beleszámít, azaz a használható RAM némileg ennél is kevesebb lesz); azaz mindenképpen 64 bites rendszerre lesz szükséged, ha a 8 GB memóriádat szeretnéd használni.

Hogy a Windows miért csak 2 GB-ot (2048 MB, nem kB) enged használni, annak is több oka lehet. Ha elindítod az msconfigot, a Rendszerindítás fülről elérhető Speciális beállítások ablakban esetleg megnézheted, hogy nincs-e hülyeség beállítva a használható maximális memória méretére vonatkozóan. (A legjobb, ha itt törlöd is a jelölőnégyzeteket.)

• 1 month later...
HartaiBalazs
Posted

Nekem is hasonló a problémám csak nekem annyi, hogy amiket leírtál azokat megcsináltam de semmi nem változott. Windows 7 és Windows 10 alatt is ugyanazt produkálja mint amit a beillesztett képen is látható.

• Windows 64bites
  • Videóvezérlő egy Radeon R9 2XX
  • Másik memória modullal is ugyanezt csinálja
  • BIOS és Ubuntu látja a 4GB-o
  • BIOS frissités is megvolt már

Minden ötletet szívesen fogadok.

Balázs