Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Fájl védelem


doctorwho

Recommended Posts

doctorwho

Sziasztok!

 

Van egy Word fájlom, amit valamilyen formátumban ki kellene tennem egy honlapra úgy, hogy azt ne lehessen másolni, lementeni csak megnézni.

Milyen megoldást javasolnátok?

Link to comment
Share on other sites

kléni

Ez nem lehetséges. Amit megnéz a felhasználó a saját gépén, az letöltődik, ott lesz a merevlemezén, mindegy, hogy mivel próbálkozol. Az egyetlen megoldás, ha helyhez kötöd a megtekintést, de arra meg nem egy weboldal való, hanem könyvtárféle épület.

Link to comment
Share on other sites

TheSaurida

Ha nem word fájlként rakod ki, hanem valami random nevű képként (attól függ persze, hogy hány oldal), és le tudod tiltani rajta a jobbgombos műveleteket, akkor van némi esélyed. A böngésző elrakja ugyan a cache-ba vagy temp-be vagy hogy hívják, de megtalálni nem lesz könnyű.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Teljesen megakadályozni a másolást képtelenség. Még egy Scribd- vagy Google Books-szerű rendszer sem véd pl. attól, hogy képernyőképekkel valaki lekapja az anyagot. Egy Word-fájlnál meg csak annyit tehetsz, hogy jelszóval gátolod a hozzáférést; de aki megtekintésre jogot kap, az már másolni is tudja.

 

Helyette inkább javasolnám, hogy nézd át a fájlodat, de csak miután megismerted a birtokos összetételeket. Ez nem az angol nyelv; nem file protection meg Word file, hanem fájlvédelem és Word-fájl. Felőlem írhatsz angolul is, de a kettőt ne keverd.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

HTML5 mennyire megy? Ha nem gond, akkor a szöveget egy canvasba tölts be és úgy jelenítsed meg. Persze a képlopásos módszeren nem segít, de legalább a szöveg nem lesz kiválasztható, igaz kereshető sem.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...