Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Madarat tolláról, felhasználót programjairól... ;-)

Recommended Posts

TheSaurida
Posted

TheSaurida, ennyire azért ne szálljunk el, jó? Amúgy is, fent van nekem az Anticrash összeomlás elleni program, úgyhogy baj nem lehet.

:gépel:

Az Anticrash (tényleg, létezik ilyen?) a kéretlen impulzus ellen se védett meg. Arra a NoSmoke való (hogy ne füstöljön el az elektronika).

Posted
fent van nekem az Anticrash összeomlás elleni program

Mindjárt elsírom magam... Térden állva könyörgöm, mondd, hogy ez vicc volt. :ima:

A Softonic 2011-ben találta meg, de a CNET szerint 2002. december 19-ei (!!!!) az utolsó verzió, a Tucows pedig linkeli az eredeti gyártót, a Dachshund Software-t, de természetesen nincs semmi a megadott címen.

És ez egy 29 dolláros shareware. :facepalm: (Ma valahogy különösen rosszul tolerálom az irtózatos sötétségnek ezt a fokát, lehet, hogy az időjárás miatt?)

Posted

Ennyire mélyen én nem néztem utána, csak kíváncsi voltam létezik-e ilyen. :)

Posted

Persze hogy! Sárkány ellen sárkányfű. ;)

TheSaurida
Posted

Azok a régi jó 2002-es progik! Azokban még volt anyag!

Posted

Oké, oké...., az Anticrash az a Windows összeomlás ellen véd, és nem a hardver-meghibásodás ellen. Viszont hagyjuk ezt a témát, jó?

Mint már egyszer írtam: ha megérkezik az eszközöm, akkor majd úgyis jelentkezek.

TheSaurida
Posted

Ilyen lassú? Lehet, hogy USB 1.0-s.

Posted
az Anticrash az a Windows összeomlás ellen véd

Igen, pont, ahogy a sárkányfű a sárkány ellen. :igen:

Addig is, amíg megjön a csodaketyere, nem csinálnál néhány képet a Vezérlőpult Programok eltávolítása ablakáról? Kíváncsi vagyok, hány ilyen hasonló gyöngyszem van még telepítve arra a csodálatos gépre. :)

Posted

TheSaurida, kérdem én: mi lassú?? Itt szó se volt sebességről (amúgy a gépem az USB 2.0-ás!).

Spányk Blázs, mad lehet, hogy csinálok egy képet, de az jó nagy (azaz magas) lenne. Esetleg inkább írjam le ide listában?

TheSaurida
Posted

Maga a kütyere lassú, hogy még mindig nem ért oda. Bocs.

Egyébként, ha egy eszköz USB 1.0-s, akkor dughatod akár 3.0-s gépbe is.

Engem is érdekel az a lista, nem baj, ha hosszú, sőt...

Posted

Aha, TheSaurida, ha otthon leszek, majd leírom. Szerintem pedig biztos, hogy a kütyü 2.0-ás.

TheSaurida
Posted

Mondanám, hogy van egy csomó segédprogram (CCleanertől kezdve), amik két kattintással kilistázzák a telepített programokat, de te biztos több ilyet ismersz, mint mi összesen itt a fórumon. ;)

Posted

Áh, TheSaurida, egyszerüen kiírom a vezérlőpultból, tehát nem kellenek egyéb programok. :P

TheSaurida
Posted

Dicséretes önmérsékletet tanúsítasz a hülye/fölösleges segédprogramok telepítgetésének terén.

Posted

Akkor már nem lenne egyszerűbb egy PrintScreen vagy más alkalmas képernyőmentés, a lényeg kivágva (vagy a felesleges szélek levágva), majd a képet feltölteni egy képmegosztóra és a bélyegképes fórum linket bemásolni ide.

Vagy ha nem egyszerűbb, legalább stílusosabb, szebb. ;)

[OP]Destroy-man
Posted

Akkor már ALT + PrintScreen. :) Nem kell feleslegesen körbevágni a képet.

Posted

Írd csak le, pcmester, és esetleg mindegyik mellé írjál pár szót, hogy az a programi mit csinál, miért telepítetted fel.

Valahogy így gondolnám:

• Anticrash - a Windows összeomlás ellen véd

Ilyen felsorolást így lehet csinálni

[list]
[*] Anticrash - a Windows összeomlás ellen véd
[/list]

Számítok legalább egy RAM optimalizálóra, legalább egy Registry optimalizálóra... ;)

Aztán a következő lista lehetne az MSCONFIG-ból a Windowszal együtt induló programok listája. Azt hiszem, attól mind sírva is fakadnánk. :hááát:

---

Erről jut eszembe, apám panaszkodott a hétvégén, hogy lassan indul a Windows a notebookján. Megnéztem, mik töltődnek be, többek között Asus FastBoot. :D Aha, elsőként ment a szemétbe, több hasonló társával. A Windows azóta instant indul...

(Nyugi, csinálok majd ennek egy rendes témát az Egyébbe! :))

[OP]Destroy-man
Posted

Kis iróniát érzek a lassú indulás vs Asus FastBoot között. :P

Posted

Miért? Pont azt garantálja, ami a nevéből kiolvasható. Egy Fast lesz itt gyors Boot. :)

Posted

De ti értitek, hogy mi abban a logika, hogy Asus* vagyok, tessék itt a csili-vili notebookom, ilyen-olyan remek képességekkel, csak épp telerakom a Windowst annyi szarral, hogy használhatóság határára lassul? Mondtam apámnak is, hogy telepítsen egy tisztát, de nem hajlandó.

*vagy bármelyik másik OEM

Posted

Nem ismerem a gyártók motivációit, de arra gondolok, ez ilyen "tessék, ilyen szoftveres mankóink vannak, ami nem kell, letörlöd" alapon megy. Ezek a szoftverek az optional kategóriában vannak a letöltőoldalakon, szóval ha nem akarod, nem tartod meg. Gondolom, ez lehet a koncepció.

Annyira nem vészes egyébként a helyzet szerintem; aránylag kevés olyan szoftvert látok már a gyártói oldalakon, aminek a használatát ne tudnám semmilyen helyzetben indokoltnak látni. Nyilván egy júzernek a fele sem kell, na de hogy melyik fele, az eltérhet. ;) Szerencsére semmi sem kötelező. Aztán nyilván az applikációfejlesztőknek is kell néha maszturbálni egyet, abból lesz a FastBoot és társai.

TheSaurida
Posted

Van, akinek mások a fogalmai a gyorsaságról, és/vagy nem zavarja őket, ha lassú. És pont azt se tudják, mit és miért kéne eltávolítani.

A múltkor anyósomat távirányítottam egy órán és Skype-on keresztül, mert nem indult neki a Chrome. Firefox volt, de nem tudta a gmail jelszavát, a Chrome meg igen. Végül sikerült a művelet (Chrome le, majd fel), de megszenvedtünk. Szerencsére arról már az elején sikerült lebeszélnem, hogy szerelőt hívjon, meg arról is, hogy az UPC-nél reklamáljon.

Posted

Aha, Spányik Balázs. Elősször délután a programlistát írom le, és igen, látom a szerkesztőben a felsorolás gombot, tehát nem kellett volna megmutatni. (Linkeld ide, ha megvan a téma az Egyébben, jó?)

Annyit már előr is tudok mondani, hogy:

• Total Commander 7.56a - Fájlkezelő (azt hiszem, hogy nem kell bemutatni).
  • Firefox - Böngésző (másik böngészőt nem engedek a gépemre!).
  • TimeLeft - [indul a Winows-sal.] Feliratmodul, stopper, óra, emlékeztető, visszaszámláló és naptár(?). Fizetős, de regisztráció nélkül mindenből csak max 1! (nekem a feliratmodul van az asztalon)
  • DS clock - [indul a Windows-sal.] Óra, de kiírhat egyéni feliratot és dátumot is, valmint egészkor és félkor lejátssza a beállított hangot. http://images.motthegioi.vn/uploaded/phuongtruc-ctv/2014_02_07/2-7-2014%205-37-29%20pm_kawb.jpg?width=600

Jó lesz valahogy így felsorolva? A listát pedig írni fogom...