Jump to content
GSForum - Segélyvonal

"megtorpanások"


UMR_team

Recommended Posts

UMR_team

Sziasztok!

Win 7 64bit fut az alábbi konfigon.

A zenéléshez Traktor DJ Studiot-t használok (3.3.2) A gondom a következő.

Amikor betöltök egy zeneszámot a deck-ekbe, azokat elindítva kis idő elteltével apró kis megtorpanások jelentkeznek a hangban ... olyan mintha ugrana egyet ...

Meghatározni, előre kiszámítani nem tudom mikor következik be a hiba így nagyon bosszantó ha pl. 40 perc elteltével ugrik egyet ... általában az első 10 percben bekövetkezik és lehet hogy utána szerencsém van ...

Gyakorlatilag nem tudom mit kéne csinálni hogy tökéletesen lefusson egy project ... magasabb prioritást kéne adni a Traktornak vagy letiltani valamit?

A háttérben fut a ClearMem, de szerinte a memória használat nem éri el az 1 GB-ot sem zeneszerkesztés közben.

Előre is köszönöm a tanácsokat, észrevételeket!

Alaplap – S1155 ASRock H77 PRO4-M

Proci – S1155 Intel Dual Core G2130 (3200MHz Ivy Bridge)

Hűtő – DeepCool CPU Cooler – GAMMA ARCHER

Táp – Chieftec 500W CTG 50080PB AktivPFC ErP 12cm

RAM – 2db DDR3 Kingston HyperX 1600MHz 4GB FURY

Kingston 60GB-os SSD + 1 TB

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Milyen nyersanyagot használsz? WAV, FLAC? Milyen hangkártyád van? Mert alaplapi ide kevés lesz.

Link to comment
Share on other sites

UMR_team

Szia!

Flac az alapanyag és igen, sajnos alaplapi audióm van ... tehát ez lehet a gáz!?

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Igen. Itt egy valamit tudsz tenni, hogy a késleltetést (latency) magasra teszed 5-10 másodperc. Viszont ez további problémákat fog felvetni, ugyanis a késleltetés miatt kb. használhatatlan lesz a program. Én egy TC Electronicos hangkártyát használok. ~40e-ért megkapod a Thomannál. Ha ilyen célra kell hangkártya, akkor mindenképp külsőt érdemes venni. 30-35e Ft az induló ára ezeknek a kártyáknak.

 

Szerk.:

Ahogy nézem vannak olcsóbbak is:

http://www.thomann.de/gb/audio_interfaces.html

Innen nyugodtan rendelhetsz, Európa legnagyobb - és legolcsóbb - hangtechnikai nagykereskedése. Magánszemélyeket is kiszolgálnak, és mindenre minimum 3 év garanciát adnak, még akkor is, ha egyébként csak 1 év járna rá.

 

Mondjuk azért Behringert nem vennék, csak az X32-es keverőjüket, de azt is azért, mert nem sok közük van hozzá :)

Link to comment
Share on other sites

UMR_team

Köszi a tanácsot!

A külső miért jobb mint a belső?

... megpróbáltam rásegíteni a processorLasso-val és azt tapasztalom hogy a hibajelenség már csak a nagy (8-900 megás ) fájloknál jelentkezik. Hozzáteszem, megnöveltem a lapozófájl méretét is.

A Traktor beállításaiban van egy deck preferences/transport/cache opció. Itt 8-32-128-256 megás lépéseket lehet választani. No, ezzel nem vagyok tisztában hogy mit lőjek be ... hátha befolyásolja a végeredményt.

Köszi!

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Jobb minőségű a külső kártyákban a DAC (kivéve, ha RME Audioról van szó). Ráadásul a külső kártyáknak külső tápforrása van, így PC zaj sincs. A külső kártyák önmagukban, PC-nélkül is működnek, így garantáltan nem használja a procit lejátszásra. Ráadásul hordozható is, ami sokszor jól jöhet. Mondjuk én minden hétvégén viszem a cuccomat egy klubba, mert arról megy a zene.

A Traktort nem ismerem (Virtual DJ-t használok, mert csak ez az egy program tudja azt, ami nekem kell), így nem tudom, hogy mi lehet az a cache nála. Gondolom memóriába előtölti a zenét, bár azt csak akkor érdemes, ha sok memória van a gépben, és lassú a HDD (vagy amin a zene van).

 

ui.: Arra figyelj, hogy hardveres ASIO-val rendelkezzen a kártya, és program is (jelenleg a Traktor) is ASIO módba legyen állítva. ASIO4ALL megoldás nem jó!

Link to comment
Share on other sites

UMR_team

Köszi a segítséget!

Enne tudatában már könnyebb lesz választani majd!

:D

Link to comment
Share on other sites

Dorfler

Sziasztok! Tudnátok nekem is segíteni? Vettem egy ESI Juli@ kártyát. Produceri munkához kell, de még kezdő vagyok hardveres dolgokban, gőzöm nincs a csatlakozások közti különbségekről... Adott egy Sennheiser HD25 fejhallgató, azt szeretném rádugni lehallgatáshoz. Milyen átalakító kell és hogy kössem rá? Itt elakadtam... Köszi előre is! :)

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Van egy rossz hírem. Az ESI Juli@-n nincs fejhallgató kimenet, csak vonal kimenet. Fejhallhallgató kimenet egyébként inkább csak a külső hangkártyákon jellemző, hogy van, mert oda tudnak rakni hangerő szabályzót hozzá.

Az olcsóbb megoldás az, hogy a vonal kimenetet használod fejhallgató csatlakozónak, de ez hosszú távon nem biztos, hogy a legjobb választás, már csak azért sem, mert más az impedanciája a vonalnak és a fejhallgatónak is, így nem tesz jót hosszú távon a fejhallgatónak ez a megoldás. Ide egyébként egy olyan átalakító kábel kell, amin van 2 db 6,3 jack monó apa, és egy sztereó 6,3-as anya. Ilyen kábelt nem fogysz kapni szerintem, ezt neked kell megcsinálnod.

A másik megoldás, hogy veszel egy fejhallgató előfokot, és azt használod. Pl. egy ilyent: http://www.thomann.d...resonus_hp4.htm Erre mondjuk 4 fejhallgató is köthető, ráadásul erről tovább tudod kábelezni a jelet a végfokhoz, ha szeretnéd. Ezzel a megoldással kíméled a fejhallgatót és a hangkártyát, tudsz hangerőt szabályozni (nem kell szoftveresen szarakodni vele) és még szebben is fog szólni, mint az előző megoldás.

Link to comment
Share on other sites

Dorfler

Tyűűű... Az előfok horror ár. A kártya nem volt ennyi. Akkor már nem érné meg jobban, ha a kártyát eladnám (15 ezer, még árában túl tudnék adni rajta) hozzácsapnék még pénzt, és vennék egy Focusrite Scarlet 2i2-őt? A Juli@ elég jó kártya, nem szívesen válnék meg tőle. :( Egyébként találtam olyan átalakítót, ami az rca-t alakítja kis jack-re. Vagy az már nagyon gagyi?

Edited by Dorfler
Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Az impedanciát az nem fogja átalakítani.

A Scarlet 2i2 jó választás. De szóba jöhet még az M-Audio M-Track Plus és a PreSonus AudioBox iTwo is ebben az árkategóriában.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...