Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Web oldal szerkesztő progi

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Először is … nem értek a weboldalak szerkesztéséhez, nem sok vizet zavarok e téren!

... de van egy oldalacskám és itt-ott javítanom kéne rajta és kicsit ki és fel pofozni.

Sajnos aki megtervezte és elkészítette már nem elérhető! Úgyhogy magam maradtam!

Van-e olyan, magamfajta “mekkelek”-nek szánt szerkesztő program amibe esetleg betöltöm a már kész fájljaimat és ott grafikus vagy egyéb formában tudnám kicsit rendbe szedni a kinézetet?

Beszúrnék egy képet… lehet hogy így könnyebb lesz értelmezni a pontatlan fogalmazás miatt, mit is szeretnék!

… van ott ugye egy lejátszó terület. Azt a szürke “teret” alatta át kéne méreteznem. A benne elhelyezkedő elemeket szépen, szimmetrikusra kéne beállítanom. De akkor ha ezek sikerülnének rácsúszna az alsó szürke szöveg boxra illetve rátolódna a chat ablakra … (a lejátszó és info boxokat tudom szerkeszteni önerőből )

Az egész megnövelése valószínűleg megoldás lenne de sztem 4:3 képernyőre lett tervezve …

… talán szét kéne húznom valahogy az alsó háttérképet 16:9-re?

Tehát az elrendezés, átméretezés lenne a feladatom. Ehhez keresek progit!

A segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

(van 2 fekete mező,alul, felül, ez a reklám helye lenne de most kivágtam! )

534610385N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

[OP]Destroy-man
Posted

Vannak szerkesztő programok, de az igazán jók azok, amik nem grafikusok, illetve ha van is hozzá grafikus felület, azt csak tesztelésre használod.

Egyébként annyit kéne csinálnod, hogy létrehozol egy <div>-et, és abba pakolod bele az elemeket. Garantáltan nem fog kimászni onnan semmi. A div-nek meg megadod a megfelelő háttérszínt, illetve a sarkok lekerekítését is. Ezeket CSS-ben kell megtenni.

Posted

Szia!

" létrehozol egy <div>-et" , "Ezeket CSS-ben kell megtenni."

... köszönöm a segítségedet. Div -et láttam már a html file -ban A CSS-nem ismerem de utána olvasok mindkettőnek

Megpróbálom, hátha ... :)

Posted

... volt a csomagomban egy "my.css" file, gondolom ez tartalmazza azokat a paramétereket ami befolyásolja az elemek helyzetét.

Megpróbáltam megváltoztatni a margóhoz igazodó értékeket de nem történt semmi ...

"div" -ben meg csak ez van

/*div{

border:solid red;

border-width:1px 1px 1px 1px;

}*/

A háttérkép méretét tudtam módosítani ...

Így szép lassan talán rájövök mindenre! :) Mindenen állítok kicsit és figyelem a változásokat!

(ez is egy módszer csak nem hatékony) :)