Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Falra szerelhető monitor kerestetik.

Csaba_#

Recommended Posts

Csaba_#

Falra szerelhető monitort szeretnék, ami kompatibilis ezekkel a VESA 75x75 vagy 100x100 mm -es fali tartókkal.

Természetesen feltúrtam már érte a Google -t, de egyik gyártó oldalán se lehet szűrni falra szerelhetőség szempontjából.

Ami a felhasználási területet illeti, biztonsági kamarákhoz kellene, egy asztali NVR rögzítőhöz kötve. Az IP kamerák tudják a full HD -t, szóval lehetőleg ilyen felbontású monitor kéne. És minél olcsóbb legyen. (Nem baj ha használt.)

Temporary

Szerintem minden monitor hátulján ott van a 4 VESA csavar hely. Vagy nem? :pislog:

A használati utasításban biztosan írnak róla.

Csaba_#

Hát nem tudom. Most itt pl van nekik az irodában 2 db Samsung S22D300NY, alig 2 hónaposak és semmilyen csavarhely nincs rajta hátul, se azt eltakaró lemez. És a kézikönyv se ír sehol erről a lehetőségről.

Viszont már találtam olcsót. 30 eFt alatt beszerezhető:

http://www.lg.com/hu/monitorok/lg-22M35A-B-ips-monitor

Ennél írja a gyártói oldal és létszik is a VESA 75x75 mm csavarhelyei.

payskin

A DELL U és P sorozata biztos, hogy szerelhető falra.

TheSaurida

Pár éve Benq monitort szereltem falra, annak a hátán is voltak csavarhelyek.

Csaba_#

Köszönöm a válaszokat. Ahogy nézem ezek a full HD -s DELL -ek elég húzós árban vannak. Viszont annak örülök, hogy 21" felett a BenQ mindegyik monitora falra szerelhető, árkategóriától függetlenül. Végre egy értelmes gyártó. Most már lesz miből válogatni. :)

payskin

Hát izé, azt gondolom, hogy minden relatív.

Az elmúlt évben úgy elszállt a forint, hogy mindenki foghatja a fejét, aki most akar hardvert venni, velem az élen. (facepalm). Az a DELL P2414H monitor, amit tavaly 50+kevés ezer forintért vettem, most 65 ezer forintba kerül. Ráugrott egy erős 20%. Pedig a P széria volt az olcsó, de jó monitor.

Másrészt, ha elmész a www.monitorguru.hu oldalra, és megnézegeted csak a főoldalon a 24"-es DELL monitorok árait, találsz ott 200 ezer közeli monitort is. Nemcsak az a lényeg, hogy világítson, hanem az is, hogy milyen technológia milyen képet ad. Szóval, minden relatív.

Csaba_#

Értem, de ez nem komoly grafikai munkára vagy multimodális célokra lesz, csak biztonsági célokat szolgál majd. Néha rápillantanak majd ki jön be az ajtón, vagy ki rak a kabátja alá valamit, ha esemény történik visszanézik. Egyébként ezek az IP kamerák se azok a hiper-super 100 eFt -os példányok, csak amolyan belépő szintűek. Lehet már egy komolyabb monitoron nem is vennék észre különbséget. Szerintem mindennel meg lehet találni a megfelelő szintet, és nem muszáj belemenni felesleges pénzszórásokba.