Csaba_# 0 Share Posted January 22, 2015 Falra szerelhető monitort szeretnék, ami kompatibilis ezekkel a VESA 75x75 vagy 100x100 mm -es fali tartókkal. Természetesen feltúrtam már érte a Google -t, de egyik gyártó oldalán se lehet szűrni falra szerelhetőség szempontjából. Ami a felhasználási területet illeti, biztonsági kamarákhoz kellene, egy asztali NVR rögzítőhöz kötve. Az IP kamerák tudják a full HD -t, szóval lehetőleg ilyen felbontású monitor kéne. És minél olcsóbb legyen. (Nem baj ha használt.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporary 52 Share Posted January 22, 2015 Szerintem minden monitor hátulján ott van a 4 VESA csavar hely. Vagy nem? A használati utasításban biztosan írnak róla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Author Share Posted January 23, 2015 Hát nem tudom. Most itt pl van nekik az irodában 2 db Samsung S22D300NY, alig 2 hónaposak és semmilyen csavarhely nincs rajta hátul, se azt eltakaró lemez. És a kézikönyv se ír sehol erről a lehetőségről. Viszont már találtam olcsót. 30 eFt alatt beszerezhető: http://www.lg.com/hu/monitorok/lg-22M35A-B-ips-monitor Ennél írja a gyártói oldal és létszik is a VESA 75x75 mm csavarhelyei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 938 Share Posted January 23, 2015 A DELL U és P sorozata biztos, hogy szerelhető falra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSaurida 36 Share Posted January 23, 2015 Pár éve Benq monitort szereltem falra, annak a hátán is voltak csavarhelyek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Author Share Posted January 23, 2015 Köszönöm a válaszokat. Ahogy nézem ezek a full HD -s DELL -ek elég húzós árban vannak. Viszont annak örülök, hogy 21" felett a BenQ mindegyik monitora falra szerelhető, árkategóriától függetlenül. Végre egy értelmes gyártó. Most már lesz miből válogatni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 938 Share Posted January 23, 2015 Hát izé, azt gondolom, hogy minden relatív. Az elmúlt évben úgy elszállt a forint, hogy mindenki foghatja a fejét, aki most akar hardvert venni, velem az élen. (facepalm). Az a DELL P2414H monitor, amit tavaly 50+kevés ezer forintért vettem, most 65 ezer forintba kerül. Ráugrott egy erős 20%. Pedig a P széria volt az olcsó, de jó monitor. Másrészt, ha elmész a www.monitorguru.hu oldalra, és megnézegeted csak a főoldalon a 24"-es DELL monitorok árait, találsz ott 200 ezer közeli monitort is. Nemcsak az a lényeg, hogy világítson, hanem az is, hogy milyen technológia milyen képet ad. Szóval, minden relatív. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Author Share Posted January 23, 2015 Értem, de ez nem komoly grafikai munkára vagy multimodális célokra lesz, csak biztonsági célokat szolgál majd. Néha rápillantanak majd ki jön be az ajtón, vagy ki rak a kabátja alá valamit, ha esemény történik visszanézik. Egyébként ezek az IP kamerák se azok a hiper-super 100 eFt -os példányok, csak amolyan belépő szintűek. Lehet már egy komolyabb monitoron nem is vennék észre különbséget. Szerintem mindennel meg lehet találni a megfelelő szintet, és nem muszáj belemenni felesleges pénzszórásokba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts