Öregfiú 0 Share Posted December 13, 2014 Az asztali gépemhez LPT-n keresztül kapcsolódó HP OfficeJet 1150 Pro nyomtatómat Windows 8 telepítése után nem tudom használni, mivel ehhez a nyomtatóhoz a HP már nem adott ki eszközillesztő programot. A Windows 8.1 eszközök és nyomtatók szekciójában a HP OJ 1150 nyomtató megjelenik, de azzal a jelzéssel, hogy nincs hozzá driver telepítve, ezért a Windows 8.1 alatt nem is nyomtat. A megoldás érdekében Sun Virtualboxot és erre Windows XP SP3 Professionalt telepítettem a gépemre, Az XP-re a nyomtatót feltelepítettem, és a rendszer üzemkésznek jelzi a nyomtatót. Nyomtatási feladat esetén azonban hibaüzenetet küld a rendszer, és nem hajlandó nyomtatni. Kérem a hozzáértők segítségét és tanácsait a megoldás megtalálásához, melyet előre is köszönök. Öregfiú Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyBird 118 Share Posted December 13, 2014 És mi volt a hibaüzenet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporary 52 Share Posted December 14, 2014 Talán ez is segít: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Öregfiú 0 Author Share Posted December 14, 2014 @SkyBird A hibaüzenet alkalmanként különbözik (lelke van ennek a rendszernek...) így pl.: "kifogyott a papír" vagy "hiba". Gyanítom, hogy a gazda rendszer (Win 8.1) meghajtó hiánya teszi lehetetlenné az XP és a nyomtató közötti kommunikációt. De akkor mi haszna van a virtuális gépnek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Öregfiú 0 Author Share Posted December 14, 2014 @Temporary Köszönöm a linket. Annak ellenére, hogy eléggé jó szinten beszélem az angolt (más nyelvek mellett), a kommentár szövegéből csak a jól-rosszul felolvasott és elmotyogott angol szavakat értettem meg. Ez esetleg a 71.évemre jellemző csökkent hallásomra is visszavezethető, A bemutatott nyomtató keresési lépéseket én is elkövettem, sajnos egyik printer meghajtója sem segített a HP OJ 1150 pro életre keltéséhez. Mindenesetre tovább próbálkozom a szöveg és a lépések képi megjelentetésének desifrálásával, sajnos egyre csökkenő reménnyel... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporary 52 Share Posted December 14, 2014 Az USB-LPT adapter kábel nem jöhet szóba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Öregfiú 0 Author Share Posted December 14, 2014 @Temporary Ezt is próbáltam, de nem jártam sikerrel. Úgy látszik, hogy az ördög a megfelelő driver hiányában rejtőzik. Azonban örömmel jelenthetem, hogy egy vakmerő próbálkozással a HP Deskjet 1120C nyomtató driver feltelepítésével sikerült életre kelteni a Windows 8.1 alatt a tetszhalott HP OfficeJet Pro 1150C nyomtatót. Ezt a megoldási lehetőséget a többi sorstársamnak is szíves figyelmébe ajánlhatom. Nagyon köszönöm az ötleteket és a segítséget. További jó és eredményes együttműködést kívánok a fórum tagjainak. Öregfiú Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyBird 118 Share Posted December 14, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts