Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows 8.1 valós kikapcsolása

Recommended Posts

Posted

Sziasztok.

Először is bocs az új témáért, de bármilyen topikba belemegyek a Windows 8 -on belül, az "itt nem szólhatsz hozzá" üzenet fogad. Új hozzá szólás gomb sincs.

Szóval az a baj, hogy hiába kapcsolom ki látszólag a gépet, nem kapcsol ki hanem valószínűleg hibernálja magát, mert ha bármit megnyomok a billentyűzeten azonnal bekapcsol villámgyorsan. Még kezdő 8.1 felhasználó vagyok, csak tesztelgetem egy régebbi gépen, mielőtt felraknám az újra.

Nézegettem az energiagazdálkodási beállításokat, de ott nem találtam semmit.

Posted

Véletlenül nem a már lezárt témákba néztél be? Nem igazán tudok értelmes magyarázatot rá, hogy mitől ne tudnál hozzászólni a Windows 8.1 Update-hez.

[OP]Destroy-man
Posted

Több lehetőség is van.

1: Belépsz a start menübe, kikapcsolás gomb, leállítás.

2: Megnyitod a CharmBart (jobb felső sarokba viszed az egeret, majd lehúzod), beállítások -> főkapcsoló -> leállítás.

3: Rákattintasz az asztal egy üres részére, ALT + F4, majd kikapcsolás, és ok (vagy enter).

Posted

Nem az a baj, hogy nem tudom hogy kell kikapcsolni. Ennyire azért nem vagyok mesüge a 8.1 -hez. :)

Az a baj, hogy nem csinálja ahogy kéne. Ha megnyomok valamit a billentyűzeten vagy megmozdítom az egeret azonnal bekapcsol. Pedig a BIOS -ban le van tiltva minden ilyen funkció, de úgy látszik a 8.1 -et az nem érdekli. Ha XP alól kapcsolom ki nincs ilyen probléma.

Posted

Kapcsold ki a hibernálást admin jogú parancssorból, hátha.

powercfg /hibernate off

Posted

Köszönöm szépen kolléga, ez bevált. :)

[OP]Destroy-man
Posted

Akkor viszont az energia gazdálkodásban valami rosszul volt beállítva.