Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Set-top-box / Synaps 2857


Priscin

Recommended Posts

Priscin

Sziasztok!

 

Régi képcsöves tévémen szeretném lejátszani a filmjeimet. Sajnos új TV -t nem tudok venni, és nem is tudok sokat költeni rá, ezért egy set-top-box -ra és egy pendrivrera gondoltam.

 

Nekem a Synaps 2857 -est ajánlották, szerintetek hosszú távon is jó választás? Van hozzá frissítés az újabb kodekekhez? Kezeli a feliratokat (.srt fileokat)?

Vagy van jobb választás a budget kategóriában?

 

Késöbb esetleg pl. egy Google Chromecast -el át lehet streamelni a You Tube -ot a set-top-box HDMI portján keresztül?

 

Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Ha biztosra akarsz menni, akkor itt egy Androidos STB:

http://www.edigital.hu/SET-TOP-BOX_Vevo_egyseg/WayteQ_MovieBox_CX_DVB-T_Android_Set_Top_Box-p374840.html?gclid=Cj0KEQjw4uSgBRDZveXz9M-E1aoBEiQA2RMP6npTrjhwrhJ5q8jSVVp8-9ZiYL5xJTCV-YTONSJGWgEaAjKd8P8HAQ

 

Itt egy cikk róla:

http://www.technet.hu/teszt/20140430/a_kis_teve-okosito_wayteq_moviebox_cx_teszt/

 

Tudom, hogy ez több, mint amit kiszemeltél, de ez mindent tud, amit egy ilyen készüléknek tudnia kell. És a Youtubeal sem lesz gondod vele. ;)

Link to comment
Share on other sites

Temporary

Nos, igen. A 10k körüli kategóriában sok kompromisszumot kell kötni. Kipróbálás nélkül lehetnek meglepetések, amik nem úgy működnek ahogyan azt elképzeli az ember.

A linkelt márkának van itthon a legkomolyabb háttere – így jövője is – a legolcsóbb készülékek között.

Link to comment
Share on other sites

Priscin

Köszönöm a válaszokat!

 

WayteQ MovieBox -nak egy másik teszt szerint egyes video állományokkal gondjai vannak. A letöltött andoidos alkalmazásokkal meg különösen.

 

És igazatok van, ez az eszköz az igényeimhez képest sokat tud (nem Mindig TV - zek), ahhoz hogy kisérletezzek vele meg nagyon drága.

 

A streamelés tudom, hogy inkább vágyálom ezen az áron. A video lejátszót lehessen rajta frissíteni akkor is ha jövőre kitalálnak egy új formátumot.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

A letöltött alkalmazásokkal annyi gondja van, hogy többségükhöz gyroscope-os távirányító, vagy egér kell hozzá. Az, hogy több méter kábelezést jelent ez, az nettó hülyeség. Léteznek vezeték nélküli egerek és billentyűk is, de a gyroscope-os távirányító is vezeték nélküli. Árban ezek pár ezer forintot jelentenek. A videószabványokkal sincsen semmi gond, max nem a gyári lejátszót kell használni, hanem egy másikat, hiszen ezek mind cserélhetők, frissíthetők. Ezért is Androidos a készülék.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
Denibaby

Szia! A cikkben hivatkozás van a set top box-ra. Van nekem, Synaps CHD 3000 (DVB-C kábel szolgáltatással). Az a bajom vele, hogy a HD felvételeket 45 perces darabokban veszi fel, hibásak a darabok végei. Olyan készülék kell, ami az időintervallumban 1 db fájlt eredményez. Ilyen az ALCOR HDC-3500 DVB-C asztali dekóder Set-Top Box és médeialejátszó . Megvettem volna, de túl sok volt a negatív vélemény pl: kikapcsol, és visszakapcsol magától, vagy elfelejti a csatorna programozást többször is.

Na, most nézd meg az interneten! Eltűntek a reklamációk, minden boltnál 5 csillagos...Nem kell, más típust szeretnék. A boltosok nem próbálják ki, nem is tudnak mit mondani.

Ez a cikk:

https://pcworld.hu/hardver/miert-ne-vegyunk-okostevet-157825.html?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...