petzolkri 7 Share Posted August 1, 2014 A 2010-es netbookom sokáig Ubuntu kiadásai muzsikáltak. Sajnos egyre nagyobb erőforrás igényű lett az Unity-s felület. Így sok más Linux kipróbálása mellett a Lubuntunál kötöttem ki. Meglepődve tapasztaltam, hogy milyen jó kis operációs rendszer. Simán fut rajta a LibreOffice, Skype, nincs gond az általam használt programokkal. Amire használom arra tökéletesen jó. Ezzel megmentve a kis netbookomat. Ui.: Ubuntu is fut rajta, de már döcögősen. Más használta már a Lubuntu-t? Elsőre nekem is szokatlan, puritán volt, de szép lassan megszoktam és megszerettem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1933 8 Share Posted August 5, 2014 Helló Petzolkri! A Lubuntu-t és a Xubuntu-t is kipróbáltam, meg még igen sokat. Az, hogy pórias a megjelenése? Az a jó, mert nem foglal fölöslegesen helyet. Ha megnyitsz egy ablakot, akkor úgyis eltakar mindent és nem látszik sem a pórias külső, sem a sok csicsás helyfoglaló, lassító tényező! Nálam még a 10.04 van a Netbook-on, meg az asztali gépen a napi feladatokhoz és nem döcög, de száguld, pedig a Netbookban 1.6 GHz-es Atom proci van, az asztali gépen 2 magos 2.6 GHz-es proci, 4 GB RAM-mal. Ez utóbbin még a 64 bites op. rendszer is elfut!!! Szívesen cserélnék veled eszmét a Skype-on, az valahogy közvetlenebb. "Kivanccsi" vagyok, hogy megtalálsz-e! Úgy 10 órától ott vagyok, meg 14 óra után. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petzolkri 7 Author Share Posted August 6, 2014 Asztalin nekem is száguld a sima Ubuntu, bár most azon win7 van megint. A netbookon meg Lubuntu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted August 30, 2014 Ezt kérdeztem az ubuntu.hu-n, eddig nem jött válasz. Úgy döntöttem, megkérdezem itt is. Sziasztok! 1/ A 14.04-es Lubuntuban nem tudom beállítani bizonyos fájltípusokhoz a megnyitó alkalmazást. A blabla.m3u fájlt egyszerű szövegnek nézi. Ha VLC-t rendelek hozzá, akkor a *.txt fájlokat is VLC-vel akarja megnyitni. Miután a *txt-hez a Leafpad-et társítom, a blabla.m3u-t is a szövegszerkesztővel nyitja meg lejátszás helyett. A társítás sikerült a képfájloknál. A társítást megpróbáltam egér jobb klikk a fájlon >> Megnyitás ezzel... és Tulajdonságok alatt is. 2/ Egy kis testreszabást szeretnék. Telepítettem a Lubuntu Tweak Tool-t így: sudo add-apt-repository ppa:lubuntu-dev/non-official-apps sudo apt-get update && sudo apt-get install lubuntu-tweaks Nem találom a Menüben. Köszi. És most jön még hozzá a következő: A VLC most már nem játssza le a blabla.m3u fájlt (online rádió). Számlálja a másodperceket - valamit tehát letölt és lejátszik -, de hangot nem ad ki. Az Audacious lejátssza, de sajnos recseg. Köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts